Directeur bedrijfsvoering Faculteit der Letteren

Directeur bedrijfsvoering Faculteit der Letteren

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 2 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren en inspirerende bestuurder met ruime ervaring in het aansturen van bedrijfsvoeringsprocessen in een academische setting? Vind je het een uitdaging om mede de strategische koers van een organisatie te bepalen? Ben je een verbindend en collegiaal leider met hart voor de zaak? En wil je (mee)werken aan een toekomstbestendige Faculteit der Letteren? Dan hebben wij jou nodig. 

Om in de huidige complexe maatschappelijke omgeving de Letterenfaculteit toekomstbestendig te maken, is het van belang dat zij blijft werken aan de verdere ontwikkeling van onderwijs, onderzoek en organisatie. De faculteit moet zich telkens opnieuw verhouden tot veranderingen die zich in de samenleving voordoen en met haar onderwijs en onderzoek nog beter aansluiten op maatschappelijke vraagstukken en behoeften. 

Als directeur bedrijfsvoering maak je deel uit van een academische en dynamische werkomgeving. Je beschikt over een interessant, breed en uitdagend takenpakket. Je bent lid van het faculteitsbestuur en eindverantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering. Je werkt vanzelfsprekend in partnership nauw samen met de decaan (duaal leiderschap) waarbij jouw focus ligt op de bedrijfsvoering en de organisatie ontwikkeling. Je bent een belangrijke (strategische) sparringpartner en adviseur voor vicedecanen, de departementsvoorzitters en het college van bestuur.

De faculteit zal de komende tijd verder werken aan de doorontwikkeling van de organisatiestructuur, van leiderschap en facilitering daarvan, van onderwijs en van bedrijfsvoeringsprocessen. De faculteit is ook letterlijk in beweging; zij zal verhuizen naar een nieuw te bouwen locatie op de campus. Als directeur bedrijfsvoering ben je voor deze nieuwbouw en verhuizing projectleider.

Je begrijpt de dynamiek en complexiteit van de academische wereld waarin je werkt en kunt daarin helder, efficiënt en met toegevoegde waarde opereren. Je beschikt over een interne en externe focus en onderhoudt vanuit jouw werkveld mede de contacten met de medezeggenschap, andere faculteiten en universitaire diensten. Je bent actief betrokken bij faculteitoverstijgende bedrijfsvoeringsvraagstukken en -beleid.

Als directeur bedrijfsvoering geef je op een professionele wijze leiding aan het managementteam van de ondersteunde afdelingen en heb je scherp oog voor de professionele kwaliteit binnen de ondersteunende functies. 

De procedure van deze vacature wordt begeleid door Leeuwendaal. Een uitgebreide profielomschrijving vind je onder aan deze pagina.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een academische opleiding en bent bij voorkeur gepromoveerd. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met geesteswetenschappelijk onderwijs en onderzoek.
 • Je hebt ruime bestuurlijke en leidinggevende ervaring in een complexe organisatie en aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsvoering. Ervaring in een organisatie op het gebied van hoger wetenschappelijk onderwijs en/of onderzoek is een pre.
 • Je hebt ruime en aantoonbare ervaring met veranderingsprocessen in een complexe professionele organisatie. Je kunt draagvlak verwerven en omgaan met weerstand. Je kunt relativeren en schikt over een gezonde dosis humor.
 • Je bent je bewust van de bestuurlijke positie en verantwoordelijkheid, en reflectief op het eigen leiderschap en de voorbeeldrol binnen de faculteit.
 • Je bent een verbindend en collegiaal leider met hart voor de zaak. Je erkent de professionaliteit van collega’s en medewerkers, delegeert en schenkt vertrouwen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in gesprek als tekst, en je weet mensen langs beide wegen te informeren, interesseren en enthousiasmeren. 
 • Je bent in staat een stevige positie in te nemen in een politiek-bestuurlijke en verbaal sterke omgeving, je beschikt over veerkracht en vasthoudendheid en kunt snel schakelen.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 6.794 en maximaal € 8.881 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 16). 
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Faculteit der Letteren telt ruim 500 medewerkers die werkzaam zijn in onderwijs, onderzoek en in ondersteunende functies. Het wetenschappelijk personeel van de faculteit heeft zijn thuisbasis in één van de drie departementen: Moderne Talen en Culturen (MTC), Taal en Communicatie (TenC), of Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid (GKO). Deze departementen worden geleid door een departementsvoorzitter die leiding geeft aan het wetenschappelijk personeel in het departement, dat georganiseerd is in expertisegroepen. De departementsvoorzitter laat zich adviseren door onderwijs- en onderzoeksdirecteuren over de inzet van medewerkers in het onderwijsinstituut en in de onderzoeksinstituten het Centre for Language Studies (CLS) en het Radboud Institute for Culture & History (RICH).

Het ondersteunend personeel van de faculteit is ondergebracht in zes afdelingen (HR, Financiën, Marketing&Communicatie, Onderzoek&Onderwijsbeleid, Onderwijs&Studentenzaken, en Bestuursbureau) die ressorteren onder de directeur bedrijfsvoering van de faculteit.Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Management
 • €6794—€8881 per maand
 • Universitair
 • 1207307

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you