Wetenschappelijk ontwikkelaar

Wetenschappelijk ontwikkelaar

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 13 apr Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij werken bij één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van metrologie? Lijkt het je leuk om met klanten en prospects te spreken die een bijdrage leveren in de energie transitie? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Functieomschrijving

Bij VSL zijn we constant bezig met het verbeteren van de manieren waarop we metingen zo nauwkeurig mogelijk uitvoeren. Dit doen we door middel van onderzoeksprojecten samen met andere meetinstituten, universiteiten, en industriepartners.

Als wetenschappelijk ontwikkelaar ga je werken aan diverse projecten, die zijn gericht op de ontwikkeling van meetstandaarden, -methoden en -software. Je levert een belangrijke bijdrage aan de onderzoeksprogramma’s op dit gebied en aan het verbeteren van bestaande meetopstellingen. Ook ga je met enige regelmaat op pad om bij klanten metingen te doen. Je kunt bij ons rekenen op interessante uitdagingen. Je werkt aan relevante maatschappelijke vraagstukken, die echt impact hebben, zoals de energietransitie waar VSL o.a. aan bijdraagt op het gebied van slimme netten, slimme meters en energieverliesmetingen.

Wat doe je zo gedurende je dag/week
Je hebt een afwisselende functie. Een deel van je tijd breng je door in het laboratorium waar je kalibraties uitvoert en meetmethoden verbetert voor VSL en klanten. De meetresultaten verwerk je op kantoor tot een kalibratiecertificaat en je bespreekt dit met je collega’s. Ook zal een deel van je tijd zitten in het uitvoeren van kalibraties op locatie bij klanten, waar je zowel binnen als buiten Europa af en toe een weekje weg bent (enkele weken per jaar). En voor een deel van je werk kan je ingezet worden op onderzoek naar nieuwe meetstandaarden samen met de wetenschappers in het team.

Specificaties

VSL

Functie-eisen

De ideale kandidaat

 • Je bent afgestudeerd in de elektrotechniek, elektronica of technische natuurkunde aan een hogeschool of (technische) universiteit of hebt een aanverwante, technische opleiding.
 • Je hebt bij voorkeur al een aantal jaar ervaring in een relevant werkveld.
 • Je bent thuis in elektrische meettechnieken en bent in staat deze door ideeën te helpen ontwikkelen tot een kant-en-klare meetopstelling.
 • Je combineert praktische vaardigheden met analytisch inzicht.
 • Je houdt van samenwerken, organiseren en toont graag eigenaarschap.
 • Je bent overtuigend, kunt een project leiden, lost graag problemen op en je bent inspirerend en bruist van energie.
 • Je beschikt over een goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dit bieden we jou
Je hebt een leuke en afwisselende functie en werkt samen met een team van enthousiaste collega’s met een hart voor VSL. Een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Dat zie je direct terug in onze op TNO gebaseerde arbeidsvoorwaarden, in de aandacht die we hebben voor medewerkers en in de manier waarop we omgaan met opleiding en scholing. Onze werksfeer is informeel en betrokken. In ieder geval kun je rekenen op een goed basissalaris, maximaal schaal 10, een 13e maand, flexbudget en minimaal 33 verlofdagen. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je deels zelf samen, denk hierbij aan het naar wens inzetten van jouw maandelijkse flexbudget.
 

Werkgever

VSL maakt deel uit van First Dutch Innovations en telt ruim honderd gepassioneerde medewerkers. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij de nationale meetstandaarden. En wij zorgen ervoor dat deze tot de top van de wereld behoren en internationaal geaccepteerd zijn. Daarnaast verzorgen we onder meer kalibraties, consultancy, referentiematerialen, interlaboratoriumvergelijkingen en trainingen. Als nationaal metrologisch instituut (NMI) maken we de meetresultaten van bedrijven, laboratoria en instellingen direct herleidbaar naar internationale standaarden. Daarmee levert VSL een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in het bedrijfsleven en de samenleving.

Werken bij VSL
Staat jouw baan er niet tussen, maar denk je dat je wel bij ons bedrijf past? Bel of mail dan gerust. We zijn namelijk altijd op zoek naar gemotiveerde mensen op verschillende plekken in ons bedrijf. Hebben we op dat moment niet meteen een baan voor je, dan nemen we je op in onze database. Op die manier ben je als eerste aan de beurt als er een baan vrijkomt.
 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Techniek; Natuurwetenschappen
 • 32—40 uur per week
 • HBO
 • AT VSL 20230315

Locatie

Thijsseweg 11, 2629 JA, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you