Communicatiemedewerker gezocht! (0,5 Fte)

Communicatiemedewerker gezocht! (0,5 Fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 mrt 26 mrt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Ben jij de collega die het als een uitdaging ziet om de highlights uit onze Bijzondere Collecties onder de aandacht te brengen van een groot publiek door gebruik te maken van nieuwe vormen van (social-) media en door het actief inzetten van je netwerk? En kun je bovendien zorgen voor een betere online zichtbaarheid? Houd je van afwisseling en dynamiek en ben je creatief, een doorzetter en een teamworker? Dan is de UB naar je op zoek!

Functieomschrijving

Bijna al onze bijzondere werken staan in een gesloten depot in de Universiteitsbibliotheek in de binnenstad. Deze mooie schatten houden we niet voor onszelf. Het is juist de bedoeling om ze te laten zien aan een groot publiek en het verhaal over deze bijzondere collecties te vertellen en te verspreiden. Jij als communicatiemedewerker gaat daarvoor zorgen. Dit doe je niet alleen, maar samen met de conservator Bijzondere Collecties, de projectmedewerker Citizen Science en de hospitality-medewerker.

Jij gaat je bezighouden met:

 • Het zorg dragen voor een structurele en sterke online en offline presentatie van de Bijzondere Collecties. Met een goede strategie en het gebruik van fysieke en digitale kanalen, zorg je voor structurele communicatie over de Bijzondere Collecties en betere online zichtbaarheid.
 • Het actief onderhouden van de social media accounts van de Bijzondere Collecties (Facebook en Instagram). Dat doe je samen met het studentenpromoteam en in overleg met de conservator en de communicatieliaison.
 • Het zorgdragen voor het up-to-date houden van de informatie op de Special Collections portal. Ook het netwerk van de Bijzondere Collecties voorzie je van de meest recente informatie over ons.
 • Het coördineren van de organisatie van online exposities. In overleg met de conservator zorg je voor een intern plan en stem je de werkzaamheden af met de communicatieliaison, conservator, faculteiten en eventueel externen.
 • Het zorgdragen voor een verscheidenheid aan content en bereikt hiermee verschillende doelgroepen binnen en buiten de Maastricht University (UM) community.  Zo coördineer je ook de productie van video’s, podcasts en vlogs en zorg je ervoor dat deze op de verschillende UB-, facultaire en UM-kanalen geplaatst wordt.
 • Het bijdragen aan de promotie van de actuele collecties. Vanuit jouw rol als communicatieprofessional werk je mee aan projecten die de actuele collecties onder de aandacht brengen. Dat doe je in nauwe samenwerking met je collega’s communicatie en andere UB-medewerkers.
 • Het geven van projectondersteuning vanuit de communicatie rol. Je draagt bij aan het opstellen van (voortgang)rapportages voor intern en extern gebruik.
 • Het mee werken aan de promotie en communicatieactiviteiten om projectresultaten breder bekend te maken binnen relevante netwerken en bij stakeholders.

Met jouw werk als Communicatiemedewerker Bijzondere Collecties draag je bij aan het vergroten van de bekendheid van de Bijzondere Collecties onder verschillende doelgroepen en aan het gebruik van de collecties in onderwijs, onderzoek én maatschappij.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar jou als je een enthousiast communicatietalent bent. Je hebt al enige werkervaring opgedaan en bent nu op zoek naar een functie waarin je jouw ervaring als communicatieprofessional verder kunt ontwikkelen. Met jouw creativiteit weet je op verschillende manieren de Bijzondere collecties prominent op de kaart te zetten. Je hebt lef om nieuwe dingen op te pakken en deze verder uit te werken. Je werkt daarbij graag samen, maar je bent ook een echte aanpakker die zelfstandig kan werken. Je hebt oog voor detail en gaat voor het beste resultaat, ook in ad hoc situaties. En als communicatieprofessional ben je natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media en weet je deze professioneel in te zetten.

Verder heb je:

 • een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, multimedia of journalistiek, eventueel in combinatie met gevoel voor erfgoed en bibliotheekcollecties;
 • ervaring met communicatie in een professionele omgeving;
 • ervaring met en ben je actief op ‘social media’-kanalen waaronder Facebook en Instagram. Je beheert kanalen, creëert content en doet dit op basis van een plan of strategie;
 • enige ervaring met foto- en videobewerking;
 • uitstekende kennis (schrijven en spreken) van de Nederlandse en de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Als Communicatiemedewerker bijzondere collecties bij de UB kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

 • een interessante en uitdagende functie voor 19 uur per week;
 • ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in het communicatievak;
 • goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 7 conform UFO-profiel medewerker communicatie, functieniveau 3 met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tot maximaal € 3.336,- bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week).
 • In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan: flexibele werktijden, 232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling, een goede pensioenregeling, mogelijkheid tot thuiswerken in overleg, gebruikmaken van sportfaciliteiten.
 • Aanstelling is voor een periode van 1 jaar met een omvang van 0,5 Fte.

Last but not least; je krijgt hele leuke, enthousiaste en gemotiveerde collega’s. Dat maakt samenwerken heel leuk maar zeker ook de uitjes en andere sociale activiteiten die plaatsvinden.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Universiteitsbibliotheek

Supporting your academic goals, daar staan we als Universiteitsbibliotheek voor. We staan nauw in verbinding met de academische wereld en zijn cruciaal voor student, docent en onderzoeker in deze snel veranderende digitale tijd. De UB verandert volop mee en dit biedt onze professionals alle ruimte om hun ondernemerschap te tonen en mee te groeien. Dit doen we met een zeer gedreven en heel collegiaal team waarbij aandacht is voor ieders wellbeing. Kom jij deel uitmaken van dit team?

Wil je meer weten over de dienstverlening van de UB, bekijk dan onze video. Of neem een kijkje op de website en ontdek onze informatie- en dienstverlening. Meer informatie over de Bijzondere Collecties vind je op de Special Collections portal.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 19 uur per week
 • €2471—€3336 per maand
 • HBO+
 • AT2023.119

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Grote Looiersstraat 17, 6211 JH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you