Senior contractmanager (IT)

Senior contractmanager (IT)

Geplaatst Deadline Locatie
16 mrt 30 jun Amsterdam
Neem jij als contractmanager IT verantwoordelijkheid voor contract- en licentiemanagement ten aanzien van een brede range van IT-producten? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als senior contractmanager IT ben je samen met je collega's van het team verantwoordelijk voor een breed scala van uiteenlopende contracten op het gebied van software, infra, telefonie, hardware en overige IT-diensten. Je speelt een belangrijke rol bij het tot stand komen van contracten tot en met het managen van leveranciersprestaties.
Ook werk je in projectteams om tot de juiste keuze van een leverancier te komen en alle contractuele afspraken vast te leggen. Hierbij is het van belang om de business te adviseren over de Europese aanbestedingsregels en de mogelijkheden van leveranciers.
Je werkt nauw samen met de collega's van de afdelingen inkoop (financiën), juridische zaken en inhoudelijke specialisten. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de actualiteit (tijdig vernieuwen) van het contractdossier, de controle van de facturen en het checken van het facturatieproces.
Je bent het aanspreekpunt voor leveranciers en je interne stakeholders en je werkt nauw samen met inhoudelijke IT specialisten, relatiemanagers alsook de collega's van de afdelingen Inkoop en Juridische Zaken.

Je maakt deel uit van de afdeling Contract- & Licentiemanagement IT. Deze afdeling bestaat uit een teamleider, twee contractmanagers, een Licentiemanager, een Licentiebeheerder, een operationeel Inkoper hardware en een procescoördinator. Je rapporteert aan de teamleider contract- & licentiemanagement.

Jouw taken
 • afsluiten, managen en monitoren van een divers pakket aan IT contracten (hardware, software, diensten); zowel onderhands als via aanbestedingen
 • optreden als contactpersoon richting interne stakeholders en leveranciers voor contractmatige zaken
 • het analyseren van voorwaarden van contracten en licenties
 • onderhandelen met potentiële leveranciers
 • adviseren en ondersteunen van management, projectleiders, budgethouders en beheerders
 • opstellen en beoordelen van service niveau overeenkomsten met externe partijen
 • ontwikkelen van en adviseren over inkoop- en prijsbeleid voor de gehele instelling
 • bijdragen aan verder professionaliseren van contractmanagement

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

De ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen. Ook als je interesse in deze vacature hebt en niet aan alle eisen voldoet, zien we graag je reactie tegemoet.
 • je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO-opleiding
 • je hebt ten minste 2 jaar ervaring in een complexe organisatie en in een soortgelijke functie
 • je beschikt over kennis en ervaring van IT-inkoop en/of contractenrecht
 • kennis en ervaring met Europese aanbestedingen is een pré
 • je beschikt over analytisch en ordenend vermogen
 • je bent communicatief vaardig en pragmatisch, je spreekt en schrijft Nederlands en Engels (beide minimaal niveau CEFR-B2)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Inkoper 1 / Medewerker contractmanagement 1 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • goede doorgroeimogelijkheden
 • hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.Over

De afdeling
Business Services is de afdeling binnen IT die vraag (gebruikersorganisatie) en aanbod (IT organisatie) met elkaar verbindt en bestaat uit architecten, projectleiders, PMO, contract-/licentiemanagers en portfoliomanagement.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 30-06-2023. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Jot van der Meijden
Functie: Afdelingshoofd Business Services
Telefoonnummer: 06 4342 3380
E-mail: j.o.van.der.meijden@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); IT
 • 30.4—38 uur per week
 • €2960—€5439 per maand
 • HBO
 • 15058

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 30 jun. 2023 23:58 (Europe/Amsterdam).