Beleidsadviseur HR NWO

Beleidsadviseur HR NWO

Geplaatst Deadline Locatie
17 mrt 19 apr Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je met jouw visie op mens en organisatie en met jouw HR-expertise op beleidsniveau wetenschappelijk onderzoek van wereldklasse mogelijk maken? Maak jij impact door je beleid om te zetten in projecten die je vervolgens succesvol uitvoert? En werk je graag in een professionele omgeving voor een organisatie met stevige maatschappelijke impact?

De afdeling Personeel & Organisatie van NWO-D is professioneel en ambitieus én groeit mee met de organisatie. Als Beleidsadviseur HR ben je de nieuwste uitbreiding van het team Beleid & Projecten. Samen met de Coördinator, een collega-Beleidsadviseur en onze Projectsupport-collega realiseer je zelfstandig en in samenwerking projecten uit ons uitdagende projectportfolio.
 • Je bent eerste aanspreekpunt en adviseur voor jouw - in overleg vast te stellen - strategische HR-beleidsonderwerpen en ontwikkelt daar integraal HR-beleid op.
 • Projecten die daaruit voortkomen geef je vorm, je bereidt besluitvorming voor en je voert ze - afhankelijk van de omvang en complexiteit - zelfstandig of in samenwerking uit. Je creëert daarbij draagvlak binnen en buiten P&O, zorgt voor effectieve communicatie en voor de implementatie en borging.
 • Ook signaleer je knelpunten, ontwikkel je oplossingen en initieer je aan de hand daarvan projecten.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Je hebt een aantal jaar ervaring in een beleidsadviesrol op een vergelijkbaar niveau en hebt in die periode projectmatig gewerkt. Je hebt aantoonbare resultaten geboekt, bij voorkeur als projectleider. Je weet een organisatie- en HR-strategie te doorgronden en te vertalen in HR-beleid en praktische uitvoering. Terwijl je je focust op jouw aandachtsgebieden heb je oog voor de omgeving, houd je overzicht en weet je verbanden te leggen. Je werkt enerzijds gestructureerd en bent anderzijds creatief in je aanpak. Van een diverse werkomgeving krijg je energie. Je zoekt mensen op, weet verbinding te maken en enthousiasmeert. Plannen en organiseren wissel je soepel af met uitvoerende taken.
 • Een aantal jaar ervaring in een HR-beleidsfunctie op tactisch/strategisch niveau en actuele kennis van en interesse in een aantal deelgebieden - je kunt daarbij denken aan Duurzame inzetbaarheid, Performance management en Strategische personeelsontwikkeling - en/of meerjarige ervaring in een HR-adviesfunctie op strategisch niveau;
 • (HR-)projectmanagementervaring met aantoonbare resultaten;
 • Een wo-denk- en -werkniveau;
 • Een persoonlijkheid die je ondersteunt bij het succesvol uitvoeren van deze functie: analytisch, proactief & resultaatgericht en communicatief, verbindend & overtuigend.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsovereenkomst Onderzoeksinstellingen (CAO-OI). Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging of vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 5.088 en € 6.355 bruto per maand (schaal 12, CAO-Onderzoeksinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en een NS-Business Card voor het reizen met het openbaar vervoer en stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact - oftewel het succes van NWO - valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt. Onze collega's beoordeelden het werken bij NWO recent weer met een dikke voldoende en waarderen met name de werksfeer en collega's, de arbeidsvoorwaarden en ons werkveld.

Afdeling

Binnen de afdeling P&O van NWO-D weten we wat belangrijk is voor de organisatie en sluiten we zoveel mogelijk met onze adviezen en processen aan op de behoefte van de organisatie. Hierin nemen we onze eigen HR-expertise mee. Onze nieuwe organisatiestrategie 2023-2026 'Wetenschap werkt!' en de daarvan afgeleide HR-strategie zijn hierin de komende jaren leidend. We verbinden de belangen van NWO als werkgever met de wensen van de individuele medewerkers en komen zo tot een optimaal HR-beleid. Met dit HR-beleid en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden binden we (potentiële) medewerkers aan onze organisatie, dagen we ze uit en houden we ze duurzaam inzetbaar. We zijn vernieuwend in ons HR-beleid en sluiten aan bij wat een snel veranderende omgeving van NWO vraagt. Uiteraard doen we dit alles op een integere en zorgvuldige manier.

In totaal werken circa 20 medewerkers bij P&O, verdeeld over drie teams: Beleid & Projecten (B&P), Personeels- en salarisadministratie (PSA) en Advies. Het hoofd P&O, de Coördinator B&P, de Specialist Arbeidsverhoudingen en de Teamleiders Advies en PSA vormen samen het MT. Je zult intensief samenwerken met de Coördinator en je andere collega's uit het team B&P.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—38 uur per week
 • €5088—€6355 per maand
 • Universitair
 • 4209

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2526HZ, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you