Manager Finance & Control

Manager Finance & Control

Geplaatst Deadline Locatie
17 mrt 10 apr Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste en ervaren finance professional en people manager? Heb jij ervaring met complexe financiële vraagstukken en weet jij medewerkers te inspireren en te motiveren? Ben jij iemand met een 'can do' mentaliteit en heb jij de creativiteit en drive om verbeteringen voor elkaar te krijgen? Wil je een rol met impact binnen de meest duurzame kennisinstelling van Nederland? Lees dan snel verder en reageer voor 10 april 2023!

Wij zoeken een Manager Finance & Control (F&C) voor de Environmental Science Group (ESG) van WUR. De afdeling F&C van ESG bestaat uit 45 medewerkers in 4 teams op het gebied van business control, project control en financiële administratie, die je (direct of indirect) op een coachende wijze aanstuurt. In deze functie werk je vanuit de grote lijnen, ben je mede verantwoordelijk voor het financiële beleid van de organisatie en sta je voor de kwaliteit van de financiële informatie voor zowel de units als het geheel van ESG. Je draagt bij aan de uitvoering van de gehele planning en control cyclus van ESG, bestaande uit het universitaire departement Omgevingswetenschappen, het onderzoeksinstituut Wageningen Environmental Research, en de stafafdelingen. De totale omzet is circa € 110 mln en ruim 1000 medewerkers.

Als manager ben je onder meer verantwoordelijk voor het (laten) opstellen van de begroting, jaarafsluiting en maandelijkse rapportages en de daarbij behorende analyses. Je begeleidt de jaarlijkse (project)audits en bent verantwoordelijk voor een tijdige uitvoering. Je volgt nauwgezet de financiële voortgang, je signaleert risico's, en komt proactief met aanbevelingen. Op strategisch niveau geef je advies aan directie van ESG. WUR breed neem je vanuit de functionele lijn deel aan het controllersoverleg van WUR en draag je daarmee actief bij aan het algemeen financieel beleid van WUR.
 • Je bent een spin in het web, die op een inspirerende wijze enerzijds zorgt voor een goede verbinding en samenwerking binnen het F&C team, en anderzijds voor effectieve communicatie en informatie vanuit F&C naar de organisatie. Samengevat; verbinden zit in je.
 • We zien in jou een stevige sparringpartner die het management gevraagd en ongevraagd meeneemt in het te voeren beleid en over de (financieel-) economische consequenties van voorgenomen beleid of keuzes.
 • Daarnaast is het meedenken over hoe zaken wél kunnen, jouw tweede natuur. In je team stimuleer je deze klantgerichtheid naar het primaire proces. Samengevat; je bent proactief en klantgericht.
 • Je houdt je gemakkelijk staande in een complex krachtenveld, en zorgt ervoor dat de processen goed verlopen. Maar als het nodig is, pak jij ook zelf de complexere zaken in het team op. Samengevat: je krijgt energie van inhoudelijke uitdagingen.
 • Je maakt deel uit van het team van stafhoofden en draagt actief bij aan de gedachtevorming en uitvoering van nieuw beleid en bedrijfsvoeringprocessen binnen ESG en WUR. Samengevat: je staat midden in de organisatie.
Als manager F&C leg je verantwoording af aan de directeur bedrijfsvoering van ESG en heb je functionele lijnen met de directeur F&C WUR, algemeen directeur ESG, leerstoelhouders, teamleiders, andere stafhoofden. Interesse? En wil je meer weten over onze Finance afdeling? Kijk dan naar dit filmpje

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • een academisch werk- en denk niveau, met een afgeronde (BSc of) MSc opleiding in Bedrijfseconomie, Accountancy of een vergelijkbare financiële opleiding en bij voorkeur met een afgeronde opleiding tot RA of RC;
 • je hebt uitgebreide kennis van complexe projectadministraties;
 • je hebt aantoonbare ervaring met leidinggeven aan professionals; hierbij geef je op inspirerende, verbindende en coachende wijze leiding en begeleid je je medewerkers in hun professionele ontwikkeling;
 • je hebt een onafhankelijke manier van kritisch denken, die je durft te uiten en je weet dingen gedaan te krijgen;
 • je bent een enthousiaste teamplayer die actief de samenwerking zoekt om resultaten neer te zetten;
 • affiniteit met privaat- en publieke financieringsvraagstukken in internationale context;
 • kennis van overheidsfinanciering en subsidieregelingen is een pre;
 • je communiceert proactief, vlot en duidelijk in zowel Nederlands als het Engels (C1 niveau)

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • hybride werken behoort tot de mogelijkheden
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie-uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapsverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van maximaal € 7.728,00 bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 14). Bovendien is een aanstelling van 32 uur bespreekbaar.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • P1186427-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you