Manager Academie bij Deventer Ziekenhuis

Manager Academie bij Deventer Ziekenhuis

Geplaatst Deadline Locatie
19 mrt 9 apr Deventer

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Leeuwendaal zoekt voor Deventer Ziekenhuis een Manager Academie.
Innovatieve verbinder en inspirerend boegbeeld

Functieomschrijving

Als manager van de DZ Academie werk je nauw samen met de manager HR en ben je zowel intern als extern het boegbeeld van de organisatie voor leren, ontwikkelen en opleiden. Vanuit een heldere en inspirerende visie, een ambitieuze houding en aanpak die gericht is op verbinding en vanuit een grote mate van betrokkenheid leid je zowel de DZ Academie als de organisatie vanuit de verantwoordelijkheden en gericht op de uitdaging zoals hiervoor beschreven.

Dat doe je in een complexe organisatie, vanuit een goede samenwerking met de verschillende afdelingen, tactisch management, RvB en GBMS, op een werkterrein waar één van de grootste inhoudelijke uitdagingen ligt: voldoende bevlogen en gekwalificeerde (zorg)professionals die met plezier hun werk doen en collectief bijdragen aan een goede patiëntenzorg en aan een lerende DZ.

Je ziet daarbij kansen, bent initiatiefrijk en gericht op innovatie en resultaat. Je werkt planmatig, pragmatisch en doelgericht en je weegt diverse belangen af om tot onvermijdelijke prioriteitenstelling te komen. Je bent sensitief in het voeren van complexe in- en externe afstemmingsbesprekingen met potentiële belangentegenstellingen en je schakelt soepel tussen strategisch en tactisch niveau.

Als leidinggevende heb je doorlopend aandacht voor de ontwikkeling van teams en individuele medewerkers. Met jouw ondernemerschap en verbindend vermogen bouw je bovendien verder aan samenwerkingsrelaties buiten het ziekenhuis, met bestaande en nieuwe partners in het landelijk en regionale netwerk. Kortom, je draagt zorg voor continuïteit van vooruitstrevende dienstverlening en doet dat met veel positieve energie, betrokkenheid, humor en relativeringsvermogen.

Specificaties

Deventer Ziekenhuis

Functie-eisen

Om deze complexe functie te kunnen vervullen, voldoe je als manager Academie tenslotte aan de volgende belangrijke profieleisen:

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en/of een relevante afgeronde academische opleiding;
 • Kennis van en ervaring op het vlak van leren en ontwikkelen;
 • Kennis van en ervaring met veranderingen en innovatie binnen complexe organisaties met hoogopgeleide professionals is een pre;
 • Je doorziet strategisch relevante uitdagingen waar ziekenhuizen de komende jaren voor staan, bent een onafhankelijk denker met een heldere eigentijdse visie op leren en ontwikkelen (op basis van relevante ontwikkelingen en opvattingen, methoden en instrumenten) en hebt aantoonbare expertise met betrekking tot het geven van sturing aan organisatie- en veranderprocessen in een professionele en complexe organisatie;
 • Je hebt sterk ontwikkelde leidinggevende capaciteiten en (duale) ervaring als sparringpartner en mentor en bent inspirerend en motiverend richting medewerkers ten aanzien van de (door)ontwikkeling en positionering van de academie, vanuit heldere kaders (je stelt prioriteiten en maakt keuzes);
 • Je bent zichtbaar, toegankelijk en integer, hebt uitstekende relationele en communicatieve vaardigheden en bent goed in staat tot het initiëren en onderhouden van interne en externe samenwerkingsrelaties.

Ben jij een verbindende leider met een innovatieve visie op leren, ontwikkelen en opleiden binnen het DZ? Ben je strategisch sterk, samenwerkingsgericht én beschik je over executiekracht om focus aan te brengen, zaken te realiseren en te borgen? Wil je bovendien een betekenisvolle bijdrage leveren aan de ziekenhuiszorg van morgen? Dan gaan we zeer graag met je in gesprek.

Arbeidsvoorwaarden

Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je in het functieprofiel dat je hier kunt downloaden.

Werkgever

Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis (DZ) is een middelgroot ziekenhuis en met ongeveer 2600 medewerkers één van de grootste werkgevers van Salland. Het DZ biedt brede medisch-specialistische zorg en doet dat zodanig dat deze ook op de lange termijn voor de inwoners van Salland en omstreken gegarandeerd blijft. De zorg van het DZ wordt op drie locaties verleend: in Deventer en in de buitenpoliklinieken in Raalte en Rijssen. Jaarlijks neemt het DZ circa 20.000 patiënten op en bezoeken 300.000 patiënten de poliklinieken.

Het DZ is trots lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), dit betekent dat het DZ de nieuwste ontwikkelingen volgt, naast medisch specialistische basiszorg ook complexe zorg uitvoert, investeert in innovatie en wetenschappelijk onderzoek en de zorgprofessionals van de toekomst opleidt. De organisatie is ervan overtuigd dat de combinatie van patiëntenzorg, het opleiden van (toekomstige) collega’s én wetenschappelijk onderzoek leidt tot essentiële synergie en daarmee tot betere patiëntenzorg. Het DZ zet bovendien vol in op samenwerking en bouwt de komende jaren verder aan vitale zorgnetwerken, zowel regionaal als bovenregionaal. Samen met verzekeraars, huisartsen, andere ziekenhuizen en andere partners, staat het ziekenhuis voor de uitdaging een samenhangend, toekomst-bestendig zorgaanbod te realiseren. Er wordt op vele fronten en met diverse partners gewerkt om de juiste zorg op de juiste plek te leveren.

De DZ Academie draagt bij aan de missie door het kenniscentrum te zijn waar elke (potentiële) medewerker en relevante netwerkpartner terecht kan voor ondersteuning bij leer- en opleidingsvragen. De activiteiten binnen de DZ Academie zijn daarbij onder te verdelen in vier integrale aandachtsgebieden: beroepsopleidingen, medische (vervolg)opleidingen, organisatieleren en onderzoek.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • Universitair
 • PA RB 20230319

Werkgever

Deventer Ziekenhuis

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nico Bolkesteinlaan 75, 7416 SE, Deventer

Bekijk op Google Maps

Interesting for you