Onderwijsadviseur

Onderwijsadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
23 mrt 13 apr Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tijd voor verandering? Ben jij een onderwijsadviseur en wil je met jouw onderwijskundige en eigentijdse visie op hoger onderwijs bijdragen aan een betere maatschappij bij een sterk groeiende technische topuniversiteit? Dan hebben wij een superleuke, uitdagende baan voor jou!

Functieomschrijving

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van onderwijs dat past bij studenten van deze tijd? Ben jij de onderwijsadviseur die onze docenten en opleidingsdirecteuren kan adviseren en ondersteunen bij het controleren van de kwaliteit van ons onderwijs? Dan zijn we op zoek naar jou! Met jouw kennis en vooruitziende blik herken jij ontwikkelingen in het onderwijsveld en ben je proactief in het vertalen van deze ontwikkelingen naar toepassingen in de dagelijkse onderwijspraktijk.  

Het team Onderwijsontwikkeling bij Onderwijs en Studentenzaken van de faculteit EWI (Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica) zoekt een adviseur ter ondersteuning van de academische staf (opleidingsdirecteuren en docenten).

Ten eerste ben je medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen, bewaken en onderhouden van het kwaliteitszorgsysteem en coördineert de processen van opleidingsvisitatie en (her)accreditatie.

Daarnaast gaan jullie samen knelpunten in bestaande opleidingen binnen de faculteit identificeren en opleidingen vernieuwen. Met jouw onderwijskundige expertise weet je het opleidingsmanagement te ondersteunen bij de uitdagingen waar zij voor staat, zoals de groeiende studentenaantallen, een diverse, internationale instroom en druk op studiesucces door middel van innovatieve onderwijskundige oplossingen.

De focus in deze functie zal voor onze voorkeur meer liggen op het eerste punt (kwaliteitszorg). Ligt jouw voorkeur meer bij het tweede punt (onderwijskundig advies), dan nodigen we je uit om ook te solliciteren en goed te onderbouwen wat jouw meerwaarde kan zijn voor onze faculteit.

De volgende werkzaamheden behoren tot je takenpakket:

  • Het monitoren en analyseren van de onderwijskwaliteit: je levert verbeteringen en komt met bruikbare en goed onderbouwde adviezen als het gaat om de inhoud, samenhang, didactiek en vormgeving (inclusief gebruik van nieuwe technologieën). Je maakt hierbij gebruik van de up-to-date kennis, evidence-based, die je hebt op onderwijskundig gebied. Uiteraard vanuit de onderwijsstrategie van de universiteit en faculteit.
  • Je adviseert en ondersteunt docenten bij de ontwikkeling en verbetering van hun vakken.
  • Het doen van/en opstellen van voorstellen voor (technisch onderwijs) beleid, afgestemd met interne en externe betrokkenen. Je houdt hierbij uiteraard rekening met de effecten van het nieuwe beleid en de impact op de onderwijsdoelen.
  • Het leveren van een significante bijdrage aan de ontwikkeling en inrichting van het aanbod aan opleidingen, curricula en beleid in de samenhang van het totale onderwijsaanbod; je definieert de kaders en formuleert de eindtermen.

Je bent onderdeel van de afdeling Onderwijs en Studentzaken van de faculteit en werkt binnen het facultaire cluster strategie, innovatie en beleid. Er wordt nauw samengewerkt met het TU-brede Teaching & Learning Services.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Onze ideale kandidaat voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • Recente ervaring met het geven van onderwijsadvies, in het Nederlandse Hoger Onderwijs;
  • Afgeronde masteropleiding Onderwijswetenschappen of vergelijkbaar;
  • Goed gevoel voor verhoudingen binnen de academische context en organisatiesensitief;
  • Kan relatief makkelijk omgaan met onvoorziene omstandigheden en is creatief in het vinden van oplossingen;
  • Projectmanagementvaardigheden en goed in staat om met strakke, veranderende tijdpaden te werken en resultaten binnen de deadlines te boeken;
  • Gesprekspartner op niveau met uitstekende adviserende en communicatieve vaardigheden, zowel in het Engels als het Nederlands.     

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

  • Een functie voor 32-40 uur per week (0,8-1,0 fte).
  • Een dienstverband voor één jaar met uizicht op een vaste aanstelling. 
  • Een salaris (€ 2.960,- - € 5.439,- schaal 10 of 11  bruto per maand op basis van 38 uur per week, afhankelijk van ervaring) volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
  • Korting bij zorgverzekeraars.
  • Flexibele werkweek.
  • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
  • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
  • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
  • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica

De faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) verenigt drie wetenschappelijke disciplines. Samen versterken ze elkaar en zijn ze de drijvende kracht achter de technologie die we allemaal in ons dagelijks leven gebruiken. Technologie zoals het elektriciteitsnet, dat duurzaam en toekomstbestendig wordt gemaakt door onze faculteit. Tegelijkertijd ontwikkelen wij de chips en sensoren van de toekomst en leggen wij de basis voor de softwaretechnologieën die op deze nieuwe generatie apparatuur gaan draaien – waaronder natuurlijk AI. Ondertussen verleggen wij de grenzen van de toegepaste wiskunde, bijvoorbeeld door ziekteprocessen in kaart te brengen met informatie over individuele cellen en door met wiskunde gigantische aswolken na een vulkaanuitbarsting te simuleren. Met andere woorden: op de faculteit is volop ruimte voor baanbrekend onderzoek. We leiden innovatieve ingenieurs op en beschikken over uitstekende laboratoria en faciliteiten die onze sterke internationale positie onderstrepen. In totaal werken en studeren meer dan 1000 medewerkers en 4000 studenten in deze innovatieve omgeving.

Klik hier om naar de website van faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica te gaan.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • HBO+
  • TUD03681

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you