Biologische veiligheidsfunctionaris (0,9-1,0 fte)

Biologische veiligheidsfunctionaris (0,9-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 mrt 16 apr Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Rijksuniversitei

Functieomschrijving

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala aan vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de ruim 37.000 studenten en 6.500 medewerkers wordt zoveel mogelijk gehonoreerd.

Health Safety and Environment (HSE):
Bij de Faculty of Science and Engineering (FSE) is de zorg voor arbeidsomstandigheden en milieu een specialistisch werkgebied. Met name de grote diversiteit in laboratoriumactiviteiten en wetenschappelijk onderzoek die binnen deze faculteit plaatsvinden zorgen voor vele interessante uitdagingen op het gebied van arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu.

De afdeling Health, Safety and Environment (HSE) is namens het FSE-Bestuur verantwoordelijk voor de veiligheid in de FSE-laboratoria en kantoren in Groningen, maar ook op een aantal buitenlocaties. De afdeling is betrokken bij een breed scala aan veiligheidszaken, waaronder chemische veiligheid, ARBO, BHV, biologische veiligheid, elektrische veiligheid, milieu en duurzaamheid. HSE-medewerkers zijn binnen deze gebieden actief betrokken bij voorlichting, advies, incidentafhandeling, controle, vergunningsaanvraag en keuringen. Voor onze afdeling HSE zijn wij op zoek naar een strategisch medewerker die graag betrokken wil zijn bij de biologische veiligheidsorganisatie van de RUG. Iemand die er mede voor wil zorgdragen dat werkzaamheden met biologisch agentia en genetisch gemodificeerde organismen (GGO) veilig kunnen worden uitgevoerd, in overeenstemming met de actuele wet- en regelgeving. Dit alles in een omgeving met een grote verscheidenheid aan activiteiten (micro-organismen, planten en dieren), locaties (Antonius Deusinglaan 1, Zernike, Schiermonnikoog) en bijzondere risico's.

Als biologische veiligheidsfunctionaris werk je nauw samen met de andere biologische veiligheidsfunctionarissen van de FSE en de biologische veiligheidscoördinator van de RUG (AMD). Daarnaast stem je relevante werkzaamheden af met jouw HSE-collega’s, de AMD en het facilitair bedrijf. Binnen deze positie lever je een bijdrage aan een veilige werkomgeving voor FSE medewerkers en studenten.

Kerntaken:

- bijdrage aan de ontwikkeling van beleid op facultair niveau
- adviseren over veilig en verantwoord gebruik van biologische agentia, GGO en dierlijke bijproducten
- ondersteunen van onderzoeksgroepen en de onderwijsorganisatie bij het beheer van GGO kennisgevingen en projecten vallend onder het Nagoya protocol
- uitoefenen van intern toezicht en acteren bij incidenten of gevaarlijke situaties
- organiseren van voorlichting en opleiding (bijvoorbeeld VMT cursus)
- bijdrage aan het Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) proces van de verschillende FSE gebouwen.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- aantoonbare ervaring met genetische laboratoriumtechnieken
- een afgeronde technische hbo+ of wo-opleiding
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
- teamplayer met een hands-on mentaliteit
- communicatief vaardig en klantgericht
- in staat tot het praktisch vertalen van wet- en regelgeving.

Voor deze vacature is het profiel Arbo- en milieucoördinator van toepassing. De daarvoor vereiste competenties betreffen: analytisch vermogen, plannen en organiseren, klantbetrokkenheid en overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.960,- (schaal 10) tot maximaal € 4.670,- bruto per maand bij volledige werktijd
- de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband). Ook heeft de RUG een ruime verlofregeling
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
- goede scholingsactiviteiten
- een aanstelling van 0,9–1,0 fte voor de periode van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit zal afhankelijk zijn van eventuele ontwikkelingen binnen de organisatie en het Resultaat- & Ontwikkelingsgesprek.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • max. €4670 per maand
  • HBO+
  • V23.0165

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you