Promovendus

Promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
24 mrt 5 mei Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Dr. Tim Huygh en prof. dr. Arno Nuijten zoeken een voltijds PhD student voor een prachtig PhD-project met als doel om bestuurders van organisaties op een rijkere manier te informeren over cyber risico’s. Dit PhD-project heeft de uitdagende ondertitel: ‘voorbij de vijftig kleuren oranje’ en is uit de praktijk gegrepen.

Ken jij ook de frustratie? Als achter het stuur van je auto een oranje lampje op het dashboard oplicht en je vertelt dat je motor hapert? En de uitleg in het boekje je vertelt dat je zo snel mogelijk naar de garage moet om dit te laten checken. Wat doe je dan? Ga je zo snel mogelijk naar de garage, of maak je toch eerst je reis nog af? Hoe erg is het? En hoe erg kan de situatie potentieel worden als je het lampje voorlopig nog eventjes negeert? En wat als dit niet de eerste keer is dat dit probleem zich voordoet, en de vorige keer de monteur dit lampje simpelweg ‘gereset’ heeft omdat er niets aan de hand bleek te zijn?

Hoe ga je verstandig om met dit soort risico-waarschuwingen? Ons eigen gedrag kan daarin natuurlijk een groot verschil maken. Niet iedereen interpreteert dat oranje lampje hetzelfde. Bovendien gaat het meestal goed totdat het een keer flink fout gaat.

Net zoals wij in onze auto, krijgen bestuurders van organisaties ook dashboards met informatie omtrent cyber risico’s (vaak in de vorm van kleurenrapportages), die potentieel ambigu of voor interpretatie vatbaar zijn. Risico’s die meestal goed gaan totdat het een keer flink fout gaat. En bestuurders worden geacht op basis van die informatie verstandige beslissingen te nemen, zodat de organisaties waarvoor zij verantwoordelijkheid dragen bestand zijn tegen cyber risico’s, tegen een stootje kunnen, en “cyber resilient” worden en blijven.

Als voltijds PhD-student ga jij in dit project onderzoeken wat er misgaat, of kan misgaan, als cyberrisico’s worden gecommuniceerd in kleurenrapportages, en ga je met ons op zoek naar een rijkere taal om de gedragscomponent van cyberrisico’s beter te duiden. Kortgezegd, met dit project ga je als beginnend wetenschapper bijdragen aan de weerbaarheid van organisaties in de context van cyberrisico’s. Daarmee is deze PhD-positie ook een unieke leeromgeving voor een kandidaat die zich later als consultant wil gaan onderscheiden met unieke en relevante kennis in de context van cyber risico’s en cyber resilience.

Van de kandidaat wordt ook verwacht dat hij/zij voor 10 tot 15% van zijn/haar tijd deelneemt aan onderwijsactiviteiten binnen onze opleidingen. Ook vormen valorisatieactiviteiten een aanzienlijk deel van de dagelijkse werkzaamheden van de kandidaat.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • U heeft een voltooide academische masteropleiding in informatiekunde en/of managementwetenschappen dan wel gedragseconomie;
  • U heeft aantoonbare affiniteit met (kwalitatief/kwantitatief) academisch onderzoek;
  • U hebt interesse in de gedragsaspecten van informatieveiligheid, organisatieleer en management;
  • U beschikt over uitstekende samenwerkingsvaardigheden;
  • U kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken;
  • U beschikt over zeer goede communicatievaardigheden (schrijven, presenteren en spreken) zowel in het Engels als in het Nederlands;
  • U bent analytisch en in staat om creatieve inbreng aan te leveren;
  • U bent resultaatgericht met een proactieve instelling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk voor 4 jaar.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een periode van 15 maanden. Bij een goede voortgang en goed functioneren wordt dit verlengd tot een totale periode van 4 jaar.

Salaris
Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal P van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij aanvang € 2.541,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in acht vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 18.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Bètawetenschappen

De faculteit Bètawetenschappen is één van de zes faculteiten van de OU. Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn de belangrijkste hoofdtaken. De faculteit biedt academische bachelor- en masteropleidingen aan op het gebied van Informatica, Informatiekunde, Milieuwetenschappen, en Kunstmatige Intelligentie. Het onderzoeksprogramma van de faculteit richt zich op Innovating for Resilience. Verder is de faculteit partner in de Community for Actionable Research van de OU (CAROU). De faculteit heeft Ph.D.-studenten die onderzoek doen naar verschillende actuele onderwerpen binnen het onderzoeksprogramma. Door de focus op onderzoek dat vervlochten is met onderwijs en door de nauwe band met de praktijk, biedt het werk aan onze faculteit veel innovatieve en uitdagende mogelijkheden voor ondernemende onderzoekers.

Vakgroep Informatiekunde
De vakgroep Informatiekunde telt ongeveer 23 medewerkers (19 fte) en bestaat uit enthousiaste en ambitieuze docenten-onderzoekers. De onderzoeksmissie van de afdeling is om het gebruik van informatiesystemen te bevorderen ten behoeve van de waarde creatie van organisaties, netwerken en de samenleving als geheel. We richten ons op de deelgebieden strategisch ontwerp, bestuur en bedrijfsprocessen en werken ook samen in het kader van de OU-brede onderzoeksprogramma's "Veilige Stad" en "Leren en Innoveren in Veerkrachtige Systemen". De wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen, die (grotendeels online) door de afdeling worden verzorgd, worden door onze studenten goed gewaardeerd en ontvangen regelmatig een prijs voor de kwaliteit van het onderwijs. In de opleidingen die wij aanbieden worden ook de nieuwste onderwijstechnologieën en inzichten toegepast, zoals blijkt uit de actieve bijdrage van de afdeling aan universitaire onderwijsinnovatieprojecten.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AC/FAC/BW/23036

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you