Ambtelijk Secretaris Examencommissie (0,6 fte)

Ambtelijk Secretaris Examencommissie (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 mrt 19 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Op zoek naar een leuke functie met veel verantwoordelijkheid? Dan is onze vacature voor ambtelijk secretaris van de examencommissie misschien wel iets voor jou!

Functieomschrijving

Examencommissies zijn verantwoordelijk voor borging van de kwaliteit van toetsen en examens binnen een cluster van opleidingen. De commissies hebben hierin een wettelijke, onafhankelijke taak en fungeren als intern toezichthouder. Daarnaast bepaalt de examencommissie of een student aan de exameneisen voldoet en kan afstuderen, besluit zij over vrijstellingen, het goedkeuren van cursussen van andere universiteiten en andere individuele regelingen voor studenten. Ook behandelt de examencommissie meldingen van fraude en plagiaat, en speelt ze een belangrijke rol bij beroepszaken.

Bij al deze taken hebben de examencommissies zowel inhoudelijk als praktisch gezien een sterke behoefte aan goede ondersteuning. Deze ondersteuning wordt geleverd door de ambtelijk secretarissen.

Binnen de faculteit Geesteswetenschappen zijn tien examencommissies benoemd. De 5 Undergraduate Schools hebben samen 8 examencommissies. De Graduate School heeft 2 examencommissies: één voor alle 60 en 90 EC-programma’s en één voor alle 120 EC-programma’s. Verder heeft de faculteit een toetscommissie die de examencommissies adviseert over opleidingsoverstijgende vraagstukken rondom toetsing.

Je werkt in het team van 4 Ambtelijk Secretarissen dat valt onder de afdeling Onderwijsondersteuning en Studentzaken (OSZ), in nauwe samenwerking met de collega's van het examensecretariaat. Jouw standplaats is Drift 10 in Utrecht. Je werkt deels op locatie en deels thuis, in een verhouding van ongeveer 60 % op Drift 10, 40 % vanuit huis. 

Je werkzaamheden;
Het takenpakket is breed en omvat o.a. de volgende werkzaamheden voor een aantal examencommissies van de faculteit:
  • controleren van examens;
  • het voorbereiden en afhandelen van studentverzoeken aan de examencommissies, zoals verzoeken om vrijstelling en om goedkeuring van vakken van buiten de Universiteit Utrecht;
  • het coördineren van fraude- en plagiaatzaken en beroepsprocedures;
  • het voorbereiden, organiseren en notuleren van vergaderingen en het bewaken en opvolgen van actiepunten;
  • ondersteunen bij het uitbrengen van het Bindend Studieadvies;
  • adviseren t.a.v. Onderwijs- en Examenregeling en examenprogramma’s;
  • opstellen van formats, brieven en het jaarverslag;
  • bijdragen aan harmoniseren en efficiënter inrichten van processen en procedures;
  • ondersteunen en adviseren van de commissieleden bij de uitvoering van kwaliteitsborging van toetsing en beoordeling;
  • vraagbaak en sparringpartner zijn voor examencommissies, o.a. op het gebied van wet- en regelgeving.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Een afgeronde academische opleiding en enkele jaren werkervaring in het hoger onderwijs;
  • Een heldere en zorgvuldige communicatiestijl, zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • Je kunt complexe zaken analyseren en je komt snel tot de kern van een zaak;
  • Je bent een volwaardige gesprekspartner voor collega’s en niet bang om zelf beslissingen te nemen;
  • Je hebt een goed gevoel hebt voor bestuurlijke verhoudingen;
  • Je bent oplossingsgericht en proactief;
  • Je werkt zorgvuldig en gestructureerd;
  • Je hebt belangstelling voor juridische onderwerpen.
Een netwerk binnen de Universiteit Utrecht, op de hoogte zijn van wet- en regelgeving in het hoger onderwijs en ervaring met Osiris zijn een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,6 fte) voor de duur van 1 jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2960,- en maximaal € 4670,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 1.100 medewerkers en 7.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Ook verdient iedereen het om zich thuis te voelen bij onze faculteit. We verwelkomen daarom medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven, ongeacht ras, huidskleur, religie, geslacht, genderidentiteit of -expressie, seksuele geaardheid, afkomst, handicap of leeftijd.

De kernwaarden van de faculteit Geesteswetenschappen zijn professionaliteit, transparantie, verantwoordelijkheid, verbondenheid en veiligheid. De waarden gelden voor iedereen en we houden ze hoog, in ons werk en in onze communicatie met elkaar en naar anderen.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • max. 24 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO
  • 1207644

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drift 10, 3512 BS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you