Universitair hoofddocent Klinische psychologie

Universitair hoofddocent Klinische psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
27 mrt 24 apr Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair hoofddocent Klinische psychologie neem je leiding binnen de vakgroep, het bijbehorende curriculum en het onderzoek. Dit betekent dat je toe ziet op grote lijnen op het gebied van zowel het onderzoeksprogramma als het curriculum rondom de klinisch psychologische thema’s hoofdzakelijk op het gebied van volwassenen en/of ouderen. Je neemt een leidende rol als het gaat om het onderzoek binnen de vakgroep en stimuleert actief het onderzoeksklimaat zowel binnen de vakgroep als daarbuiten. Tevens geef je leiding aan universitair docenten binnen de vakgroep. Met dit team ontwikkelt en reviseer je academisch online onderwijs op het gebied van de klinische psychologie binnen een digitale leeromgeving. Naast onderwijsontwikkeling, begeleid je studenten bij hun stage en (afstudeer)onderzoek en ben je examinator van bachelor- en/of mastercursussen. Je brengt de afstudeervariant actief onder de aandacht van studenten en belangstellenden. Je besteedt 30% van je aanstellingstijd aan wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de klinisch-psychologische thema’s zoals beschreven in het onderzoeksprogramma. In dit kader initieer, verricht en valoriseer je wetenschappelijk onderzoek binnen de kaders van het onderzoeksprogramma van de faculteit. Je haalt onderzoeksprojecten binnen en stimuleert universitair docenten om onderzoekaanvragen te schrijven. Je begeleidt als co-promotor promovendi. Je draagt je expertise uit in externe netwerken en neemt deel aan bestuurlijke activiteiten binnen de faculteit/universiteit.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd op een thema binnen de klinische psychologie of een verwant vakgebied. Je hebt ervaring met het op- en/of bijstellen van overstijgende lijnen in een curriculum en kunt de kwaliteit ervan adequaat bewaken. Je beschikt aantoonbaar over uitstekende kwaliteiten in zowel het doceren van kennis en vaardigheden op de betrokken domeinen, in het begeleiden van studenten, als in het ontwikkelen van academisch online onderwijs. Je hebt ervaring met vernieuwing van wetenschappelijk (afstands)onderwijs. Je beschikt over uitstekende onderzoekskwaliteiten en relevante internationale publicaties op het gebied van de klinische psychologie van volwassenen en/of ouderen. Ook in je onderzoek zoek je de innovatie aantoonbaar op en sluit je aan bij thema’s vanuit het facultaire onderzoeksprogramma. Je hebt ervaring met het begeleiden van promovendi met goed eindresultaat en heeft als kartrekker subsidies voor onderzoek geworven. Je stimuleert ‘Open Science’ en vindt het belangrijk om onderzoeksresultaten zo breed mogelijk beschikbaar te maken. Je zorgt dat je onderzoek impact heeft en kunt valorisatieactiviteiten en -producten ruimschoots aantonen.

Je beschikt over aantoonbare ervaring met leiding geven, budgetverantwoordelijkheid, besturen en organiseren. Je bent een verbindende en inspirerend leidinggevende, die gericht is op goede samenwerking binnen de vakgroep, faculteit en universiteit. Je weet anderen te enthousiasmeren, vanuit een positieve insteek te motiveren en in hun kracht te zetten.

Je hebt een omvangrijk actief netwerk met nationale en internationale wetenschappers. Tevens hebt je een netwerk met praktijkinstellingen. Je bent bij voorkeur werkzaam (geweest) in de klinische praktijk als zorgprofessional. Verder hebt je de basisaantekening psychodiagnostiek of vergelijkbare aantekening of registratie. Je bent in het bezit van het certificaat ‘Basiskwalificatie Onderwijs (BKO)’, dan wel bereid dit te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 13 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 6.702,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.

 

Werkgever

Open Universiteit

De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair hoofddocent
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • FAC/PSY/23038

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you