Facultair ICT Manager EWI en QuTech

Facultair ICT Manager EWI en QuTech

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 28 apr Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Optimale ICT voor de faculteit EWI en QuTech. Hier zet jij je voor in als facultair ICT-manager. Zo stel je onder andere onze onderzoekers in staat grensverleggend onderzoek te doen.

Functieomschrijving

Je bent de schakel tussen onze centrale ICT-organisatie en de faculteit EWI en QuTech. Dat houdt in dat je aan de ene kant afnemer en aan de andere kant leverancier bent van ICT. Je bent verantwoordelijk voor de allignment van het aanbod van bestaande en nieuwe producten en diensten van Directie ICT die gebruikt en/of gevraagd worden door de faculteit. Ook zoek je waar nodig actief afstemming met collega's van DHPC. Je denkt pro-actief mee over de toekomst van ICT ondersteuning binnen de universiteit en faculteit in het bijzonder. Een visie op ICT infrastructuur is hier onderdeel van, waarbij aandacht is voor de specifieke samenstelling van de faculteit EWI (met o.a. een sterke AI component) en QuTech.

Binnen de faculteit EWI en QuTech gaat het om de basis ICT dienstverlening voor onderwijs en onderzoek. Voor het onderzoek dat er binnen deze organisatieonderdelen  verricht wordt, zijn er verschillende wensen en eisen – die soms per dag veranderen – als het om ICT gaat. Jij speelt daarop in met zorgvuldige dienstverlening, met name op tactisch en strategisch niveau. Daarvoor ga je om de tafel met onder anderen de faculteitssecretaris, afdelingsmanagers, onderzoekers en docenten, collega’s van de ICT backoffice of een decaan. Je vormt een duidelijk beeld van wat  wetenschappelijke staf, support staf en studenten nodig hebben aan specifieke apparatuur. Hier anticipeer je tijdig op: door proactief relatiebeheer breng je vraag en aanbod dichter bij elkaar.

De ICT dienstverlening waar jij de schakel voor bent, richt zich met name op (de toekomstige vraag naar) storage, servers, audio-visuele middelen, software, de digitale werkplek en netwerkoplossingen voor onderwijs en onderzoek. Je voert de regie over de back-office vanuit het klantperspectief, om het lifecyclemanagement te borgen van de ca 290 virtuele en 270 fysieke servers van EWI. Je adviseert de faculteitesafdelingen bij het opstellen van begrotingen en initieert en participeert in interessante projecten. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van oplossingen om honderden terabytes aan data op te slaan of het inspelen op behoeften die er door het thuiswerken en -studeren zijn ontstaan. Of het laten realiseren van complexe netwerkinrichtingen om specifieke laboratoria of meetopstellingen mogelijk te maken. Ook draag je zorg voor de aankoop van licenties en het beheer van de gebruiksovereenkomst.

Bij al deze taken kun je altijd rekenen op de ondersteuning van jouw vier collega-ICT-managers, met wie je een hecht team vormt. Ieder van hen heeft eigen faculteiten onder zijn of haar hoede, maar de basis van jullie dienstverlening stem je samen af. Zo komen jullie geregeld bijeen om elkaar een luisterend oor te bieden, de verbinding te zoeken en om te klankborden. Waar jij en je collega’s energie van krijgen? Behulpzaam zijn, mensen blij maken en zien dat de oplossingen ook écht impact hebben. De waardering die je daarmee oogst: daar doe je het allemaal voor!

De functie is de komende periode aan verandering onderhevig door de strategische verbeterprogramma's die momenteel lopen. Denk aan een meer strategischere positionering van de functie en betere ondersteuning door de backoffice en service management. Jij kunt actief bijdragen aan deze veranderingen, wat de functie extra interessant maakt!

Plaats in de organisatie:

De Facultair IT Manager is organisatorisch gepositioneerd in de afdeling Informatie Management binnen de Directie ICT, en wordt gedeeltelijk gedetacheerd naar de faculteiten. De afdeling Informatie Management ondersteunt de informatievoorziening en digitalisering op verschillende vlakken. Binnen de afdeling zijn meerdere disciplines vertegenwoordigd, waarbij de rode draad is dat zij zich richten op datgene wat de gebruikers en afnemers van ICT nodig hebben.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

We zoeken een kandidaat die beschikt over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Je hebt hbo- of wo-niveau en bovengemiddelde affiniteit met ICT.
 • Je hebt ervaring met relatiebeheer en projectmatig werken.
 • Je  denkt tactisch en strategisch mee met – en adviseert – de faculteit en universiteitsdienst, over de toekomstige ontwikkelingen in vraag naar ICT-dienstverlening.  
 • Je kunt je werk goed organiseren, en hebt een toegewijde en klantvriendelijke houding.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
 • Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met veranderende omstandigheden.
 • Je hebt een proactieve/hands-on houding.
 • Je hebt aantoonbare ervaring opgedaan in grote en complexe organisaties.
 • Je kunt zowel op managementniveau als op operationeel niveau uitstekend communiceren, afstemmen en rapporteren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast. 
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 12 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €4.814,- en een maximum van €6.181,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - Directie ICT

De directie ICT bestaat uit een aantal afdelingen. Project management Services richt zich op projecten met een (grote) ICT component. De informatiebehoefte vanuit de verschillende werk-, onderwijs-, onderzoeks-, en valorisatieprocessen wordt door de afdeling Informatiemanagement vertaald naar een gebalanceerde informatievoorziening. Het team van Security & Privacy houdt zich bezig met informatieveiligheid en een juiste implementatie en uitvoering van de AVG-wetgeving bij de TU Delft. Het team van Architectuur beschrijft en bewaakt de samenhangende structuur van de informatievoorziening.

Het Shared Service Center ICT richt zich op de dienstverlening rondom de continuïteit en optimalisatie van de bestaande informatievoorziening. R&D/Innovatie focust op de ontwikkeling van nieuwe technologieën ten behoeve van kansrijke hulpmiddelen voor onderwijs en onderzoek.

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • HBO+
 • TUD03705

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you