Medior onderzoeker Rathenau Instituut

Medior onderzoeker Rathenau Instituut

Geplaatst Deadline Locatie
30 mrt 30 apr Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeker 'Gezondheid' doe je onderzoek naar maatschappelijke aspecten van technologische vernieuwing rond zorg en gezondheid. Soms is nieuwe technologie de aanleiding van het onderzoek, soms is dat een maatschappelijke uitdaging, zoals de stijgende kosten in de zorg of de impact van klimaatverandering op onze gezondheid. Naast het doen van onderzoek organiseer je dialogen over deze thema's met verschillende groepen in de samenleving. Je vertaalt de inzichten uit onderzoek en dialoog naar opties voor beleid in het kader van volksgezondheid, biotechnologie of geneeskunde. Daarbij anticipeer je op het gebruik van nieuwe technologie in de praktijk. Je levert met je werk een bijdrage aan het politieke en publieke debat over onder andere de transitie in de zorg, de invloed van digitalisering op gezondheid en bio-ethische kwesties rond nieuwe medische technologie. Je doet dit in samenwerking met partijen in het wetenschappelijke en maatschappelijke veld. Je onderhoudt hiervoor een netwerk van interne en externe experts en belanghebbenden in de domeinen van zorg, gezondheid en technologie.

Je werkt zelfstandig én in teamverband, leidt soms projecten, begeleidt junior collega's bij het uitvoeren van hun taken en werkt samen met anderen binnen het Rathenau Instituut.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je bent onderzoeker op het brede gebied van zorg en gezondheid. Je bent bij voorkeur gepromoveerd of hebt een aantal jaren onderzoek gedaan. Je hebt ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden en bij voorkeur ook met het analyseren van maatschappelijke aspecten van wetenschap en technologie. Je kunt hierover helder schrijven. Je hebt daarnaast een goede neus voor trends in medisch-wetenschappelijk onderzoek, maar ook voor de maatschappelijke uitdagingen rond gezondheid. Je bent bekend met gezondheidsbeleid, bio-ethische of juridische aspecten van technologie. Het is voor jou vanzelfsprekend om het maatschappelijke en politieke debat over vraagstukken rond gezondheid te volgen, of eraan mee te doen. Je vindt het leuk om diverse partijen, zoals belanghebbenden, maatschappelijke organisaties en burgers bij het onderzoek te betrekken in de vorm van focusgroepen of dialogen. Je hebt ideeën over hoe je dat het beste kunt doen, wellicht zelfs vanuit eigen ervaring. Je kunt je resultaten op een toegankelijke manier onder woorden brengen bij het algemene publiek, beleidsmakers, politici en journalisten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

  • Een tijdelijke aanstelling van twee jaar met de mogelijkheid van verlenging.
  • Functie voor 4 tot 5 dagen per week
  • Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring bij een fulltime aanstelling minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11, CAO NU) bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Een goed bereikbare werkplek in Den Haag met de mogelijkheid om deels thuis te werken.
  • Thuiswerkfaciliteiten
  • Ruime ontwikkelmogelijkheden met bijpassende opleidingen of korte cursussen.
  • De mogelijkheid om nauw betrokken te zijn bij het publieke debat
  • De mogelijkheid om in samenhang met het werkprogramma en in overleg met anderen in het instituut onderzoek en dialoog projecten voor te stellen en uit te voeren.
  • De mogelijkheid om als onderzoeker te experimenteren met nieuwe creatieve vormen van onderzoek en dialoog.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut onderzoekt ontwikkelingen in wetenschap, technologie en innovatie en de wijze waarop de maatschappij daarbij betrokken is of daardoor geraakt wordt. Op basis van dat onderzoek informeert het Rathenau Instituut publiek, beleidsmakers en politiek en levert het instituut een bijdrage aan het maatschappelijk en politiek debat over wetenschap, technologie en innovatie in de samenleving.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • Universitair
  • 1479

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you