Beleidsmedewerker met focus op duurzaamheid

Beleidsmedewerker met focus op duurzaamheid

Geplaatst Deadline Locatie
31 mrt 30 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University - University Services is voor het duurzaamheidsteam binnen Policy, Innovation & Development op zoek naar een:
Beleidsmedewerker met focus op duurzaamheid (0,8-1,0 fte, 1 jaar tijdelijk met uitzicht op een vast contract).

Functieomschrijving

Facility Services levert facilitaire- en vastgoed diensten, advies, beleid en services aan het College van Bestuur, medewerkers, studenten en gasten van Tilburg University. De belangrijkste taken van de divisie zijn vastgoedbeheer, campusontwikkeling, het aanbieden van sportvoorzieningen, inkoop & contractbeheer, evenementondersteuning, post & documentmanagement en het regisseren van schoonmaak, catering en beveiligingsdiensten. Kortom, het zo aantrekkelijk mogelijk maken van studeren, werken en verblijven op de campus. 

De functie is geplaatst in de stafafdeling Policy, Innovation & Development (PID) van Facility Services. PID levert beleidsondersteuning aan diverse afdelingen van FS en stelt FS in staat op te anticiperen op ontwikkelingen en de veranderende omgeving. PID draagt bij aan procesoptimalisatie en kwaliteitsverbetering en participeert in universiteit brede projecten en programma’s. Denk daarbij aan thema’s als de campusontwikkeling, de hybride studie- en werkomgeving, smart campus, duurzame bedrijfsvoering, toekomstgerichte beveiliging en gastvrijheid, arbo & milieu en veiligheid. 

Het team bestaat uit experts op de bovenstaande thema’s en jaagt o.a. de ontwikkelingen rondom duurzame bedrijfsvoering aan: We zijn toegewijd aan het creëren van een toekomst die gezond, rechtvaardig en duurzaam is voor iedereen en we zijn op zoek naar een gepassioneerde collega, die deze visie deelt. We zetten ons in voor het creëren van een inclusieve studie- en werkomgeving waar iedereen kan gedijen en waar verschillende en vernieuwende perspectieven en ideeën worden aangemoedigd en gewaardeerd. Als teamlid krijg je de kans om te werken aan spannende en impactvolle duurzaamheidsinitiatieven. Maar misschien wel het allerbelangrijkste: je maakt deel uit van een beweging, die helpt de toekomst van onze planeet vorm te geven. Met klimaatverandering, uitputting van hulpbronnen en sociale ongelijkheid als enkele van de grootste uitdagingen van onze tijd, is er nooit een belangrijker moment geweest om aan duurzaamheid te werken. Al onze beslissingen met betrekking tot gebouwen, terreinen en aanbod op de campus moeten dan ook duurzaam zijn, over de volle breedte. Dat doen we uiteraard samen met onze collega’s binnen de universiteit en in samenwerking met externe partners.   

Jouw functie
Als beleidsmedewerker duurzaamheid kies je voor een stevige aanpak op het gebied van duurzame bedrijfsvoering, o.a. gericht op de energietransitie, circulariteit, verhogen van de ruimte-efficiency, smart buildings en biodiversiteit op en rond de campus. Je werkt hierin nauw samen met de Programmamanager Duurzaamheid. Jij zorgt ervoor dat deze thema’s een leidend principe worden bij alle betrokkenen, bij alle collega’s structureel in de werkprocessen verankerd worden en je houdt FS scherp op het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen binnen onze aandachtsgebieden. In dit veranderproces neem je het initiatief en begeleid je de organisatie, zodat we de juiste afwegingen maken bij sloop, renovatie- en nieuwbouwontwikkelingen en bij het beheren en onderhouden van onze gebouwen en terreinen conform de campusvisie 2040. Je zorgt dat intern een scherp en accuraat beeld ontstaat van de richting die we aanhouden en creëert hier draagvlak voor. Ook kennisoverdracht binnen de divisie FS behoort tot je taken. Dit doe je onder meer samen met (facilitaire) beheerders, projectleiders en inkoopadviseurs van de divisie FS. Mogelijk dat je aandachtsgebied na enkele jaren wordt verruimd met andere thema’s op het gebied van duurzame bedrijfsvoering.

Concreet bestaat je takenpakket uit:

 • Je zorgt voor implementatieplannen voor de verwezenlijking van de doelstellingen uit de uitwerkingsnotitie duurzame bedrijfsvoering o.a. gericht op de energietransitie, circulariteit, verhogen van de ruimte-efficiency, smart buildings en biodiversiteit op en rond de campus;
 • Je zorgt samen met de projectleiders voor de planning en implementatie van de maatregelen uit de duurzaamheidsvisie vastgoed en terrein en de prestatie eisen;
 • Je ondersteunt waar nodig om beleidsmatige kaders in concreet uitvoerbare stappen in de werkprocessen te gieten;
 • Je werkt mee aan voortgangsrapportages en periodieke duurzaamheidsverslagen;
 • Je draagt actuele kennis en nieuwe technieken en oplossingen aan op duurzaamheidsgebied voor de bouwprojecten op onze campus;
 • Je fungeert als adviseur, vraagbaak en creëert intern draagvlak voor duurzame keuzes;
 • Je stimuleert en overtuigt de lijnorganisatie om duurzaamheidsinitiatieven als vast gegeven van de bedrijfsvoering te (gaan) zien.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties 

 • HBO/WO- opleiding / werk- en denkniveau 
 • Werkervaring in een beleidsmatige of coördinerende functie. 
  Ervaring bij een onderwijs/overheidsorganisatie is een pré.
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het thema duurzaamheid binnen de gebouwde omgeving waaronder kennis van energiebesparing in gebouwen en ervaring met circulaire projecten;
 • Vanuit je overtuigingskracht krijg je mensen mee en ben je in staat om te enthousiasmeren
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels 
 • In staat om op verschillende schaalniveaus te denken en hiertussen te schakelen afhankelijk van het publiek – je werkt niet alleen aan complexe beleidstukken, maar kunt deze ook helder communiceren naar de bredere organisatie.
 • Een gestructureerde, kwalitatieve en resultaatgerichte werkwijze.
 • In staat verschillende kleinere projecten van vraagstelling tot en met geïmplementeerde oplossing te brengen.

Jouw talenten

 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan en beschikt over goede zelfkennis.  
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar tijdelijk met uitzicht op een vast contract.

Het betreft een functie voor 0,8- 1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. Het salaris bedraagt minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel UFO-profiel Beleidsmedewerker 4 en salarisschaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten en is afhankelijk van opleiding, leeftijd en relevante werkervaring. 
Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

De universiteit beschikt over goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een gunstige studie- /scholingsfaciliteitenregeling en de mogelijkheid de arbeidsvoorwaarden deels individueel te beïnvloeden met behulp van een fiscaal vriendelijk keuzemodel. Tilburg University kent een vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast kent TiU een flexibele werktijden- en verlofregeling (41 verlofdagen per jaar bij een 40-urige werkweek). 

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

 • Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO
 • 21417

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you