Toetsdeskundige

Toetsdeskundige

Geplaatst Deadline Locatie
31 mrt 16 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

 • De toetsdeskundige is actief op diverse niveaus van TiSEM: 
 • Op cursusniveau voor de ondersteuning van individuele docenten bij de toetsing van vakken; 
 • Op opleidingsniveaus voor de ondersteuning van opleidingsdirecteuren bij het maken van toetsplannen; 
 • Op faculteitsniveau voor de ondersteuning van de facultaire toetscommissie voor de borging van de kwaliteit van de toetsen en voor het doorontwikkelen en implementeren van het toetsbeleid. 

 

Verder zijn je taken

 • Coördineren van  toetsprojecten;
 • concreet praktijkgericht advies kan geven aan academici (zowel junioren als senioren);
 • Adviseren en ondersteunen van de toetscommissie;
 • Ondersteun bij het uitvoeren van het huidige toetsbeleid, reflecteren op de huidige processen en een bijdrage leveren bij het ontwikkelen van nieuw toetsbeleid;
 • adviseren over geschikte toetsmethoden gekoppeld aan de beoogde leerdoelen van de opleiding en cursussen. (Zoals adviseren over toetsmatrijzen en toetsplannen)
 • Meewerken aan de professionalisering van medewerkers op het gebied van toetsing
 • De toetsdeskundige werkt nauw samen met docenten en opleidingsdirecteuren van TiSEM, leden van de toetsborgingscommissie en de examencommissie van TiSEM, de toetsdeskundigen van TiSEM en andere organisatieonderdelen van Tilburg University, de onderwijskundigen en beleidsmedewerkers van TiSEM. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbaar academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur op het gebied van onderwijskunde met specialisatie toetsing, een aanverwante discipline, of een afgeronde HBO-opleiding zoals bijvoorbeeld de professional master Toetsdeskundige;
 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in een relevante werkomgeving;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het bieden van verschillende soorten ondersteuning bij toetsing op cursus- en opleidingsniveau in het hoger onderwijs op basis van constructive alignment;
 • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen in een academische context;
 • kennis heeft van de kaders van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en de NVAO;
 • Je bent flexibel, schakelt gemakkelijk tussen verschillende belanghebbenden en kunt goed omgaan met weerstand;
 • Je werkt graag zelfstandig en proactief maar zoekt wel verbinding en samenwerking;
 • Je werkt nauwkeurig, gestructureerd en procesmatig;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels (in woord en geschrift).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijk verlenging.

Tilburg University heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. 
De functie is voor 0,7 - 1,0 fte. 
De aanstelling is tijdelijk voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging afhankelijk van het persoonlijk functioneren en de onderwijskundige en financiële ontwikkelingen. 
Het maandsalaris bedraagt €2.960 - €5.439 (Aanloopschaal 10 of schaal 11) bij een fulltime aanstelling,. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel Medewerker Onderwijsontwikkeling 3 of 2, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. Wij omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen je uit om een actieve bijdrage te leveren.
Kijk op Werken bij Tilburg University | Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Over Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Afdeling

Tilburg School of Economics and Management (TiSEM)
TiSEM is de grootste faculteit van Tilburg University en behoort met haar onderwijs en onderzoek tot de meest toonaangevende Schools in Europa op het gebied van Business en Economics. De faculteit biedt een scala aan hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen (waarvan de meeste in het Engels) en een  PhD-programma.

 

Education Support Team
Elke faculteit heeft een eigen onderwijsondersteuningsteam (EST). Het EST ondersteunt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het onderwijsbeleid en het onderwijsaanbod. Het EST van TiSEM bestaat op dit moment uit ± 35 medewerkers.
De activiteiten van het EST bestrijken het gehele terrein van het onderwijs, waaronder beleidsadvisering, kwaliteitszorg, innovatie, professionalisering van docenten, docentenondersteuning, studieadvies, studentenbegeleiding en managementondersteuning. 

Specificaties

 • Beleid- en staf; Management; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 28—40 uur per week
 • Universitair
 • 21469

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you