Secretaris Examencommissie

Secretaris Examencommissie

Geplaatst Deadline Locatie
31 mrt 16 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een enthousiaste Secretaris voor de Examencommissie. Ben jij een proactieve teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden die nauwkeurig werkt en goed overzicht kan houden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

In deze functie bereid je besluiten voor naar aanleiding van door studenten ingediende verzoeken en handelt deze af, zoals vrijstellingsverzoeken, verzoeken om extra toetsen, dispensatieverzoeken, klachten m.b.t. examens, etc. Als secretaris ben je, samen met je collega-secretaris, het eerste aanspreekpunt voor de bachelor voorzitter en de master voorzitter van de Examencommissie, de overige leden van de Examencommissie en de examinatoren van FPN. Daarnaast heb je contact met onder andere opleidingscoördinatoren, docenten en je collega’s van Bureau Onderwijs. Binnen Bureau Onderwijs val je onder de verantwoordelijkheid van een teamleider.

Een greep uit je werkzaamheden:

  • Je handelt standaard verzoeken en vragen van studenten zoveel mogelijk zelfstandig of samen met je collega’s van het secretariaat af. Complexere verzoeken bespreek je samen met de voorzitters van de Examencommissie. Daarbij draag je zorg voor het organiseren, voorbereiden, notuleren, monitoren en afhandelen van (actiepunten van) de vergaderingen.
  • De voorgenomen standpunten en besluiten worden door jou getoetst aan de relevante wettelijke bepalingen en facultaire besluitvormingskaders, zoals de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW), Onderwijs- en Examenregeling (OER) en Regels en Richtlijnen (R&R). Je bereidt tevens jaarlijks de wijzigingen voor de R&R voor.
  • Je bereidt beroepzaken voor en stelt verweerschriften op.
  •  Je bereidt fraude- en plagiaatgesprekken voor, neemt hieraan deel en draagt zorg voor verdere afhandeling.
  • Je levert een bijdrage aan het opstellen van het jaarverslag van de examencommissie.
  • Je signaleert en communiceert over relevante ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie met betrekking tot het functioneren van de examencommissie.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wie ben jij?

Je bent iemand die enthousiast wordt van samenwerken in een multidisciplinair team en graag verantwoordelijkheid neemt. Daarbij ben je service- en oplossingsgericht. Je levert een bijdrage aan het soepeler laten verlopen van de bestaande procedures. De kwaliteiten waar we naar op zoek zijn sluiten daarbij aan: je bent georganiseerd, houdt focus en bent stressbestendig.

Voor deze functie zoeken we een collega die:

  •  Minimaal over hbo werk- en denkniveau beschikt, waarbij een juridische achtergrond een pré is, of een wo opleiding Nederlands recht. Bij voorkeur heb je kennis van geldende regelgeving (o.a. WHW en OER), procedures, precedenten en kaders en in staat deze te consulteren en interpreteren.
  •  In staat is om het overzicht te behouden, prioriteiten te stellen en uiteenlopende deadlines en afspraken te bewaken, zowel van zichzelf als van anderen.
  • Zelfstandig en proactief is, maar wel gericht op verbinding en samenwerking binnen het team. Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel om samen zorg te dragen voor een correcte en zorgvuldige afhandeling van alle werkzaamheden.
  • Een goed analytisch vermogen heeft en in staat is om snel inzicht te krijgen in werkprocessen en organisatiestructuren. Je kunt snel schakelen tussen diverse betrokkenen en onderwerpen.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou? 

Het betreft een dienstverband van 32 tot 40 uur per week. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het salaris ligt tussen de €2.818,- en  € 4.257,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (38 uur). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing.

Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Voorbeelden zijn betaald ouderschapsverlof, betaald partnerverlof, 29 verlofdagen (o.b.v. fulltime aanstelling) en de mogelijkheid om vanuit thuis te werken.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Faculty of Psychology and Neuroscience

De Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) is een internationale faculteit met studenten en medewerkers met verschillende culturele achtergronden, die verbonden zijn door hun gedeelde nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag en het brein. Deze nieuwsgierigheid drijft ons om het brede terrein van de psychologie te verkennen, vanuit verschillende invalshoeken (zoals een biologisch en cognitief perspectief). Door het gebruik van kleinschalige en studentgerichte benaderingen, zoals het probleemgestuurd en projectgestuurd onderwijs, moedigen wij een soortgelijke nieuwsgierigheid bij onze studenten aan, door hen de instrumenten in handen te geven om de wereld van het menselijk brein te ontdekken.

Bureau Onderwijs (BO) ondersteunt binnen de Faculty of Psychology and Neuroscience de organisatie en logistiek van het onderwijs. BO is verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling vanaf het moment dat een student zich inschrijft tot aan diens diploma-uitreiking, met alle stappen daar tussenin, zoals het maken van roosters van onderwijs en toetsen, het verwerken van cijfers en het faciliteren bij stages en internationale uitwisselingen.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Recht; Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • €2818—€4254 per maand
  • HBO+
  • AT2023.152

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you