Universitair docent Federatief Leren

Universitair docent Federatief Leren

Geplaatst Deadline Locatie
20 apr 18 jun Amsterdam
Ben jij gedreven om studenten kennis bij te brengen op het gebied van informatica en data science? Dan is de rol van Universitair docent bij de afdeling Klinische Informatiekunde locatie AMC iets voor jou

Functieomschrijving

Onderwijs en onderzoek voeden elkaar. Jij gaat als inhoudelijk deskundige, enthousiaste en gemotiveerde docent voor 50% onderwijs verzorgen in de opleidingen van Klinische Informatiekunde. Daarnaast verricht je onderzoek op één van de onderzoekslijnen van de afdeling, bij voorkeur op het gebied van federatief leren.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

 • Gepromoveerd op het gebied van computer science, data science, AI, medische informatiekunde, wiskunde of aanverwant gebied;
 • Passie voor en ervaring met het verzorgen van academisch onderwijs;
 • Gedegen kennis van meerdere van de volgende onderwerpen waarin onderwijs verzorgd wordt: informatie- en uitwisselingsstandaarden, (semantic) web technieken, federatief leren, Python, R, wiskunde, Machine Learning en AI;
 • Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), of de bereidheid deze te behalen;
 • Ervaring met onderwijs en onderzoek in een gezondheidszorgcontext is een pré, evenals ervaring met het begeleiden van studenten tijdens het afstuderen en/of superviseren van promovendi;
 • Een publicatie record bestaande uit internationale peer-reviewed publicaties op een relevant gebied, bij voorkeur federatief leren is een pré;
 • Succesvol zijn in het verkrijgen van subsidies voor onderzoek en onderwijsprojecten is een voordeel;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en in het Engels;
 • Een proactieve houding, teamspirit en zelfstandigheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar met mogelijkheid op contract voor onbepaalde tijd.

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van drie jaar (evaluatie na 1 jaar) die bij goed functioneren daarna kan worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Inschaling in salarisschaal 10-12 CAO UMC (€ 3.230 tot € 6.717 bruto bij een fulltime dienstverband van 36 uur). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring; met ruime ervaring kun je ingeschaald worden in schaal 11 of 12.
 • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
 • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
 • Een (gedeeltelijke) vergoeding van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
 • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Werkgever

Amsterdam UMC locatie AMC

Bij Amsterdam UMC zijn wij continu bezig met kwaliteitsverbetering in geneeskunde. Wij richten ons als universitair medisch centrum (UMC) op zorg, onderzoek en onderwijs , om zo actief bij te dragen aan de medische kennis van vandaag én morgen. Met elkaar bouwen we aan een samenleving waarin ziekten worden voorkomen en patiënten worden genezen. 
Onze kernwaarden zijn Zorgzaam, initiatiefrijk en nieuwsgierig, wat terug te zien is in onze medewerkers en de passie waarmee zij hun rol pakken en bijdragen aan de ontwikkeling van de gezondheidszorg. Omdat wij waarde hechten aan deze ambitie en ontwikkeling, bieden wij onze medewerkers kansen en mogelijkheden om onszelf voortdurend te ontwikkelen.

Afdeling

Klinische Informatiekunde

De afdeling Klinische Informatiekunde heeft ongeveer 75 medewerkers en heeft als kerntaken onderwijs, onderzoek en beheren van (inter)nationale registraties.

Het onderwijs is voor de Bachelor en Master medische informatiekunde  /medical informatics, de Master geneeskunde, en de post-initiële Master Health Informatics.

Studenten leren informatie bruikbaar te maken in en voor de gezondheidszorg en krijgen een boeiende combinatie van informatica, AI, wiskunde en geneeskundige vakken, met daarnaast de meer medisch informatiekundige vakken zoals beslissingsondersteuning, eHealth innovaties en informatie- en uitwisselingsstandaarden. De gezondheidszorgpraktijk is een belangrijk onderdeel van het programma. De opleidingen kenmerken zich door vooruitstrevende onderwijsprogramma’s met casus- en projectgestuurd leren, blended learning, activerende en prikkelende onderwijsvormen, aandacht voor het ontwikkelen van zelfstandigheid en kritisch denken.

De vijf onderzoekslijnen van de afdeling zijn: AI/NLP en predictie; human factor engineering; hergebruik van zorgdata en semantische interoperabiliteit; epidemiologie van nierziekten; en kwaliteit van zorg en zorginformatiesystemen. Deze lijnen worden geleid door vijf hoofdonderzoekers, onder wie vier hoogleraren. Nu zorgdata steeds vaker gestructureerd en gefedereerd beschikbaar komen voor onderzoek, is het belangrijk deze data gefedereerd en privacybestendig te kunnen analyseren, rekening houdend met het gebruik van verschillende informatiemodellen en vocabulaires. Je initieert onderzoek op dit gebied en signaleert ontwikkelingen in het veld, met als doel het in de praktijk toepassen, onderzoeken en verbeteren van de mogelijkheden van semantisch interoperabel federatief leren.

De sfeer op de afdeling is informeel; naast hard werken vinden we werkplezier erg belangrijk!

Specificaties

 • Universitair docent; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Gezondheid
 • 28—36 uur per week
 • €3230—€6717 per maand
 • Gepromoveerd
 • 8573

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Amsterdam UMC). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met prof.dr. Ameen Abu-Hanna via a.abu-hanna@amsterdamumc.nl of met dr.ir. Ronald Cornet via r.cornet@amsterdamumc.nl

Een referentiecheck, screening en aanstellingskeuring kunnen onderdeel zijn van de procedure. Lees hier of dit ook voor jou geldt. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met prof.dr. Ameen Abu-Hanna via a.abu-hanna@amsterdamumc.nl of met dr.ir. Ronald Cornet via r.cornet@amsterdamumc.nl

Een referentiecheck, screening en aanstellingskeuring kunnen onderdeel zijn van de procedure. Lees hier of dit ook voor jou geldt. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 18 jun. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).