Vacature Senior Project Manager Vastgoed (1.0 fte)

Vacature Senior Project Manager Vastgoed (1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 mei 18 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Vastgoed van Facility Services (FS) van de Universiteit Maastricht (UM) is op zoek naar een enthousiaste senior projectmanager vastgoed.

Ben jij een projectmanager? Krijg jij energie van vastgoedprojecten? Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vastgoed van Universiteit Maastricht? Ben je vernieuwingsgezind met een blik op de toekomst? Ben jij proactief en dienstverlenend ingesteld? Ben jij een teamplayer op zoek naar samenwerking? Ben jij de collega die wil bijdragen aan een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM? Dan is FS op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Wij zoeken een senior projectmanager die ervaring heeft met programma management in de vastgoedwereld.

1.    Werkzaamheden
Je bewaakt de voortgang en het uiteindelijke resultaat van één of meerdere grotere en complexere projecten. Je coördineert, begeleidt en stuurt projectteams aan en ondersteunt de en al degenen die direct bij het project betrokken zijn en voer je periodiek overleg met hen.

De werkzaamheden van senior projectmanager verricht je binnen de kaders van het meerjaren huisvestingsplan van de universiteit Maastricht. Dankzij jouw aansturing van de projectbeheersprocessen kunnen de projectteams de tot het huisvestingsplan behorende projecten gestructureerd beheersen. Je zorgt voor de toepassing van de juiste standaarden, kaders en normen. Je staat tijdig klaar met volledige en juiste managementinformatie. Je adviseert de projectmanagers over de opzet, kwaliteit en werking van hun managementsystemen en beheersingsdocumenten. Uniformiteit staat daarbij voorop.

2.    Verantwoordelijkheden
Als senior projectmanager ben je verantwoordelijk voor de verschillende werkvelden die horen bij projectbeheersing, waaronder risico-, financieel, kwaliteits- en planningsmanagement. Je let scherp op projectrisico’s en legt verantwoording af aan het hoofd vastgoed. Je legt, onderhoudt en behoudt de contacten met klanten. Je durft kritisch te zijn en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de managementsystemen en beheersingsdocumenten. Onder jouw leiding onderkennen en onderschrijven de leden van de projectteams het belang van projectbeheersing. Je geeft sturing aan de projectmanagers en aan externe partners. Je maakt je sterk voor de verbetering en standaardisering van jouw vakgebied. Je stuurt op kwaliteitsborging en deelt actief kennis en ervaringen. Met enthousiasme deel  je jouw ervaringen om verbeteringen te realiseren. Dit doe je binnen de afdeling vastgoed, maar ook binnen de overige teams van Facility Services en  je bevordert daarbij de samenwerking tussen de projectteams en de andere disciplines binnen Facility Services.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Als FS collega streef je naar een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Je hebt een open, proactieve, daadkrachtige en dienstverlenende houding. Je bent resultaatgericht en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en betrokkenheid. Daarnaast zijn vernieuwingsgezindheid, creatief probleemoplossend denken en handelen eigenschappen die jou typeren. Voorts ben je een echte teamspeler en collegiaal.

Naast bovenstaande zijn voor deze functie de volgende functie-eisen, competenties en vaardigheden van toepassing:

 • Een afgeronde Bouwkundige of Werktuigkundige opleiding op minimaal HBO-niveau en kennis/affiniteit met het verduurzamen van gebouwen en installaties.
 • Minimaal vijf jaar ervaring met integrale projectbeheersing en met het leiden van projectteams.
 • Gedegen kennis van systemen, methodieken, normen en richtlijnen op het gebied van projectbeheersing, waaronder risico-, financieel, kwaliteits- en planningsmanagement.
 • Bij voorkeur kennis van en ervaring met de bouw en renovatie van onderwijs- en onderzoekgebouwen
 • Bekend met én inzicht in de opbouw en organisatie van hoger onderwijs.
 • Creatief en organisatiesensitief, weet te motiveren en bent goed in het opbouwen en onderhouden van netwerken.
 • Kennis van ontwikkelingen op het gebied van (ver)bouw, huisvesting, inrichting, beheer en onderhoud van gebouwen.
 • Bekend met relevante wet- en regelgeving (arbo-, milieu- en veiligheidswetgeving) in kantoren en laboratoria op het gebied van huisvesting en inrichting, beheer en onderhoud van gebouwen.
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • In bezit van rijbewijs B.
 • Bekend met Europese aanbestedingsregels.
 • Financieel en analytisch inzicht/ervaring, vaardigheid in het beoordelen van financiële en technische consequenties op het oog op continue bewaking van TCO.
 • Vaardigheid in het voeren van overleg van overleg met contractors/aannemers, verhuurders, leveranciers, eindgebruikers etc..

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Bij goed functioneren wordt de overeenkomst voortgezet voor onbepaalde tijd. 
 • Deze functie is ingeschaald in het UFO profiel van Projectmanager, zijnde schaal 12 cao NU 
 • Op basis van een fulltime dienstverband (38 uur) is het salaris afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 4.814,- en maximaal € 6.181,- bruto per maand (conform de salarissen per 1 juli 2022, CAO Nederlandse Universiteiten);
 • In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing;
 • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan: flexibele werktijden, onregelmatigheidstoeslag voor avond- en weekenduren, ruime verlofregeling (232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling en de mogelijkheid om 2 uur per week extra te werken om maar liefst 96 extra vakantie-uren op jaarbasis te hebben), extra feestdagen zoals carnavalsmaandag en –dinsdag, goede vrijdag en Bevrijdingsdag, een goede pensioenregeling en een cao à la carte;
 • Ruimte en faciliteiten om jezelf te blijven ontwikkelen: persoonlijk en in de laatste technologie;
 • Aan de slag bij de meest internationale universiteit van Nederland in het mooie Maastricht;

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl.

De UM zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren ongeacht je achtergrond of identiteit.

Afdeling

Facility Services - afdeling vastgoed

Naast de zes faculteiten bestaat onze universiteit uit een aantal servicecentra, waaronder Facility Services (FS). Bij FS werken wij samen met onze partners aan passende en optimale facilitaire dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Een veilige, functionele, inspirerende en duurzame leef-, studie- en werkomgeving, dat is waar wij voor gaan. Een omgeving waar iedereen zich thuis voelt, die verbinding stimuleert en die bijdraagt aan hun mentale, fysieke en sociale gezondheid; een omgeving die het mogelijk maakt om ambities waar te maken in leren, doceren en onderzoeken. Welzijn en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan, gericht op de ondersteuning van de ambitie van de UM om een ‘caring’ universiteit te zijn.

FS biedt een breed dienstenpakket dat onder andere bestaat uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert ook de vastgoedportefeuille van de universiteit.

Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen. We bieden een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

De afdeling vastgoed is onderdeel van Facility Services en zorgt op professionele en deskundige wijze voor nieuwe- en verbouwprojecten en de continuïteit en veiligheid van de bestaande huisvesting en de gebouw gebonden installaties. Je legt met betrekking tot de dagelijkse werkzaamheden verantwoording af aan de hoofd vastgoed. Je werkt nauw samen met technische projectmedewerkers, projectmanagers, Facility Managers en gebouwbeheerders.

De afdeling vastgoed is een compact en slagvaardig team dat optreedt als de gedelegeerde eigenaar van het vastgoed.

Specificaties

 • Management
 • max. 38 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • HBO
 • AT2023.181

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Duboisdomein 30, 6229 GT, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you