Home Vacatures Financieel specialist 2e en 3e geldstroom (0,6 – 0,8 FTE) Vacature Financieel specialist 2e en 3e geldstroom (0,6 – 0,8 FTE)

Home Vacatures Financieel specialist 2e en 3e geldstroom (0,6 – 0,8 FTE) Vacature Financieel specialist 2e en 3e geldstroom (0,6 – 0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
9 mei 30 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Financieel specialist 2e en 3e geldstroom (0,6 – 0,8 FTE)

Wil jij werken in een dynamische omgeving waarin je jouw enthousiasme en affiniteit met financiën inzet om gepassioneerde wetenschappers te ondersteunen, dan is dit de baan die bij je past.

De werkzaamheden
Een groot deel van het onderzoek bij Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION) wordt gefinancierd vanuit 2e en 3e geldstromen (projectfinanciering). Je bent een belangrijke spil tussen de wetenschappelijke staf, de facultaire financiële organisatie en het Instituutsmanagent. Je beheert op proactieve en zelfstandige wijze de projectenportefeuille 2e en 3e geldstroom van het LION. Als Finance specialist adviseer je onze onderzoekers om hun financiële budgetten goed te beheren en optimaal te benutten. Je adviseert de instituutsmanager over projectgerelateerde zaken.
•    Opstellen van de projectbegrotingen bij toegekende onderzoeksprojecten;
•    Aanleveren van de benodigde documenten aan het interne projectbureau en de subsidieverstrekker om een project daadwerkelijk te kunnen starten. Controleren van de gegevens in onder andere SAP op juistheid en volledigheid.
•    Monitoren, bewaken en analyseren van de financiële voortgang van de individuele onderzoeksprojecten door het opstellen van periodieke overzichten, alsmede adviseren over en uitvoeren van de nodige preventieve en correctieve maatregelen.
•    Afstemmen met de faculteit (Projectcontrol) betreffende externe verslaglegging/audits, management informatie en projectvlootschouw;
•    In samenwerking met het interne projectbureau verzorgen van de financiële rapportage van omvangrijke projecten. Het verzorgen van de financiële paragraaf in de wetenschappelijke eindrapportage van individuele projecten. 
•    Het mede opstellen van de meerjarenbegroting 2e en 3e geldstroom, en bijhouden van en informeren van de instituutsmanager over de prognose projectresultaten;
•    (Mede)ontwikkelen, implementeren en bewaken van de administratieve organisatie en de daarbij behorende processen met betrekking tot de projectadministratie en projectbeheersing

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Uw profiel
We zijn op zoek naar een collega met een financiële achtergrond, of een collega met ervaring in de wetenschap met affiniteit voor financiën. 
• Afgeronde financiële opleiding met WO/HBO-werk- en denkniveau
• Affiniteit met de administratie en beheersing van grootschalige onderzoeksprojecten 
• Werkervaring in een soortgelijke functie is een pré; 
• Uitstekende kennis van het MS Office pakket in het bijzonder Excel; 
• Kennis van SAP of een ander boekhoudsysteem is een pre;
• Cijfermatig inzicht, oog voor detail en beschikt over analytische vaardigheden 
• Goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als het Engels; 
• Je kunt schakelen tussen de verschillende werkzaamheden zonder het overzicht te verliezen;
• Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en bent een zorgvuldige, leergierige, proactieve collega met uitstekende analytisch en administratieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- bruto per maand (schaal 10 cao NU) bij een fulltime aanstelling.
De Universiteit Leiden kent goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: https://www.werkenbij.leidenuniv.nl

Werkgever

Beschrijving organisatie
Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION) is één van de oudste natuurkundige instituten van Nederland met meer dan 180 medewerkers en circa 30 senior wetenschappers. LION maakt deel uit van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen en bestrijkt een zeer breed spectrum van natuurkundig onderzoek en onderwijs. Theorie en experiment gaan bij het LION hand in hand: van kosmologie tot mechanica van DNA, van granulaire materie tot quantum nanoscience.
De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.
Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en twaalf masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2200 medewerkers en bijna 4200 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Specificaties

  • Financiën
  • 23-341

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg, 2311 VJ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you