Medewerker Learning Analytics, DATE-team, (0,6-1,0 fte)

Medewerker Learning Analytics, DATE-team, (0,6-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 mei 29 mei Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculty of Scien

Functieomschrijving

De Faculty of Science and Engineering (FSE) biedt onderdak aan een breed scala aan disciplines en onderzoeksvelden. Onderzoeks- en onderwijsprogramma’s variëren van nanomaterialen en biomachines tot astronomie, van wiskunde tot farmacie, van neurowetenschappen tot informatica en van moleculaire en evolutionaire biologie tot mariene biologie. FSE is een zeer internationale faculteit, met een groot aandeel internationale staf en studenten. Praktisch al het onderwijs wordt in het Engels aangeboden.

Binnen FSE wordt de onderwijsondersteuning aan studenten en docenten georganiseerd vanuit de School of Science and Engineering (SSE), waarbinnen medewerkers vanuit hun verschillende rollen samenwerken om opleidingsprogramma’s te ontwikkelen, aan te bieden en te ondersteunen. Het Data, Analytics & Tools for Education team (DATE-team) richt zich hierbij op de ondersteuning voor verschillende systemen die bij FSE in het onderwijs worden gebruikt, zoals Brightspace, het Business Intelligence-portaal en Blue, inclusief de implementatie van e-learning tools zoals SOWISO. Hiernaast ondersteunen wij de faculteit in het behalen van haar strategische doel om met behulp beter geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen met behulp van inzichtelijke analyses en nieuwe instrumenten voor de verschillende interne belanghebbenden.

Binnen het DATE-team is een tijdelijke vacature voor een medewerker Learning Analytics.In deze functie ben je de ambassadeur van het Learning Analytics project binnen FSE, gericht op studenten en studieadviseurs. Je bent enthousiast over de toepassingen van Learning Analytics en draagt dit uit naar de doelgroepen. Je neemt ze mee in de ontwikkelingen (co-creatie) van tools/dashboards/interventies zodat ze aan het eind van het project enthousiaste gebruikers zullen zijn.

Je probeert op de meest efficiënte, effectieve manier contact te leggen met de doelgroep om ze mee te nemen en organiseert bijvoorbeeld sessies om informatie op te halen. Je kunt ook de mogelijkheden en beperkingen van de technische kant van Learning Analytics begrijpen en uitleggen. Ook geef je duiding aan de data en visualisaties waar nodig.
Je signaleert knelpunten bij of met Learning Analytics en het onderwijs(proces) en je adviseert over geschikte interventies op het gebied van Learning Analytics tools op basis van best practices en literatuuronderzoek.

In de implementatiefase zorg je voor trainingen en handleidingen, maar ook voor een communicatieplan om zo de implementatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor de implementatie zet je overtuigingskracht in en adviseer je de studieadviseurs en studenten over het gebruik van het dashboard, monitor je op ervaringen en adviseer je op eventuele aanpassingen.

Learning Analytics is een veld in ontwikkeling, (inter)nationaal en zeker binnen de universiteit. Samen met het team leren we van best practices en delen we onze eigen bevindingen met de Learning Analytics gemeenschap. Het komt regelmatig voor dat inzichten en daarmee ook plannen veranderen. Het is van belang om de grote lijn van het project te vertalen naar concrete stappen en een praktische uitvoering.

In de functie ben jij (mede) verantwoordelijk voor;

● het vertalen van de grote lijnen uit het projectplan naar concrete stappen in de organisatie en het (grotendeels) uitvoeren met de relevante medewerkers uit het team en de organisatie
● uit literatuur en ervaringen bruikbare informatie destilleren en omzetten naar concrete producten voor dashboards of processen binnen het project
● organiseren van bijvoorbeeld klankbordgroepen om informatie te delen en op te halen bij de verschillende doelgroepen en het creëren van draagvlak
● analyseren van data om interventies te kunnen ontwikkelen (maar niet perse zelf uitvoeren)
● testen van tools / het dashboard. In eerste instantie zelf, later laten testen door gebruikers en met de programmeur kijken naar mogelijke aanpassingen
● bij implementatie zorg dragen voor training, communicatie met en handleidingen voor gebruikers (tools en interventies).

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Wij zoeken iemand die zich graag verdiept in data en de verbinding kan leggen tussen wat cijfers laten zien en wat studenten en studieadviseurs ervaren. Dit vraagt om sterke organisatie sensitiviteit, inlevingsvermogen en gevoel voor context en belangen. Onze ideale kandidaat is een goede teamspeler, die zelfstandig kan werken en proactief en resultaatgericht is. Gezien de fase van het project is het van belang dat je flexibel bent en goed kan schakelen. Hiernaast ben je sterk in procesdenken, van concept tot uitvoering en communicatief sterk.

We zoeken iemand met:

● ervaring met begeleiding van studenten
● wo-opleidingsniveau
● inzicht in en kennis van data en statistiek
● goede analytische en coördinatie-vaardigheden
● uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift (B2-C1 voor beide talen geschreven en gesproken).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.818,- (schaal 8) tot maximaal € 4.257 ,- (schaal 9) bruto per maand bij volledig dienstverband
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
- een tijdelijk dienstverband tot eind december 2023 in verband met ziektevervanging.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Specificaties

  • IT; Beleid- en staf
  • Natuurwetenschappen; Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • max. €4257 per maand
  • Universitair
  • V23.0299

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you