Head of Engineering

Head of Engineering

Geplaatst Deadline Locatie
11 mei 9 jul leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Word jij onze ambassadeur voor de Engineering Group? Ben je in staat het kwaliteitsniveau van de Engineering Group en haar projecten te waarborgen en waar nodig te verbeteren?
Wij zoeken een head of engineering die de Engineering Group zowel intern als extern op de kaart zet en die een verbindende factor voor de medewerkers is.

Functieomschrijving

De ENGINEERING GROUP (EG) ontwerpt en realiseert unieke onderzoek instrumentatie en ruimtevaartinstrumenten. De engineers werken nauw samen met de wetenschappers van SRON maar ook met partners van andere kennisinstituten en de industrie. De EG bestaat uit 55-60 medewerkers met een technische achtergrond op universitair, hbo-en mbo-niveau en beschikt over een breed scala aan elektronische fabricagefaciliteiten in cleanrooms en een goed uitgeruste mechanische werkplaats.

De EG participeert in vrijwel alle SRON-projecten op het gebied van ontwikkeling en bouw van detectoren en instrumenten. Tal van systeemstudies en -ontwerpen, conceptontwikkelingen en haalbaarheidsstudies zijn of worden uitgevoerd voor een grote variëteit aan satellietinstrumenten. De EG participeert ook in de ontwikkeling van instrumenten voor detectie vanaf vliegtuigen en ballonvluchten. EG investeert veel in nieuwe technologie zoals mechanische en elektronische modellering, cubesat engineering, 3D printing en innovatieve lijmtechnologiën.

De EG is onderverdeeld in 4 teams/vakgebieden met ieder een eigen leidinggevende (Sectiehoofd):

 • Electronic Design
 • Mechanical Design
 • Product & Quality Assurance
 • ngineering Realisation

Op beide locaties, Leiden en Groningen, heeft de EG state of the art productie- en assemblage faciliteiten. In Leiden in een gloednieuw gebouw, in Groningen over een paar jaar ook in een nieuw gebouw.

Your position and team

Je geeft leiding aan de afdeling engineering (EG) van SRON en daarmee ook aan het EG Managementteam dat bestaat uit de vier eerder genoemde sectiehoofden. Je bent tevens permanent lid van het SRON managementteam (MT, sturing van het instituut).

Je helpt SRON zijn missie te bereiken met een groep professionals met expertise die aansluit bij de vraag vanuit de programmalijnen. Je fungeert als sparring partner en trekt op met de directie en hoofden van de programma’s in het ontwikkelen van hun programma en strategie. Je borgt de technische kwaliteit van de experts en hun werkwijze.

Je bent verantwoordelijk voor de inzet van EG in de diverse projecten, het mede sturing geven aan projecten binnen de SRON projectenportefeuille, het ontwikkelen van een visie en beleid op de vier verschillende vakgebieden binnen de EG en het leveren van een richtinggevende bijdrage aan de SRON brede sturing van de projectenportefeuille en bedrijfsvoering van het instituut.  Er is veel in operationeel opzicht gedelegeerd aan de sectiehoofden, waarmee je nauw samen werkt.

Je vijf belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Bemensing en mede sturing van de realisatie van de projecten
 • Strategische visie, beleid en ontwikkeling EG
 • Inbreng in beleidsvorming en bedrijfsvoering van het instituut als geheel
 • Leiding geven aan EG (55 - 60 FTE) indirect en direct aan 4 sectiehoofden
 • Contacten onderhouden met nationale industrie en kennisinstituten op het gebied van engineering

Your project

De head of engineering is een cultuurdrager van de EG en is in staat het kwaliteitsniveau van de bijdrage van EG aan de SRON-organisatie en haar projecten te waarborgen en waar nodig te verbeteren. Je bent een voorbeeld voor collega’s en een ambassadeur die de EG intern en extern op de kaart zet.

Je hebt onderstaande kennis, vaardigheden en competenties in huis:

 • Strategisch inzicht
 • Omgevingsbewustzijn
 • Ondernemerschap
 • Empathisch vermogen
 • Motiverend
 • Zelfontwikkeling / Reflecterend vermogen

Je rapporteert in deze functie aan Annemieke Beers, MSc, operationeel directeur van SRON en hebt regelmatig contact met Prof. Dr. Michael Wise, wetenschappelijk en algemeen directeur van SRON.

Specificaties

SRON

Functie-eisen

Position requirements

 • Academisch denk- en werkniveau
 • Ruime ervaring als engineer in vergelijkbare omgeving
 • Feeling voor ontwikkeling en bouw van geavanceerde instrumenten voor ruimteonderzoek
 • Ruime ervaring in het managen van een afdeling met professionals en van (internationale) technologische/ wetenschappelijke projecten
 • Ervaring in het omgaan met tegengestelde in- en externe belangen
 • Uitstekende Engelse mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Arbeidsvoorwaarden

What we offer

Je komt formeel in dienst bij de koepel van wetenschappelijke instituten NWO-I. Wij bieden je een contract voor een eerste periode van twee jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Onze medewerkers vallen onder de cao voor onderzoeksinstellingen. Je standplaats is Leiden maar je moet de bereidheid hebben om regelmatig naar de vestiging in Groningen te gaan.

De functie is ingeschaald in salarisschaal 15 (maximaal € 8.316,- bruto per maand op voltijdbasis). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

 • een eindejaarsbonus van 8,33%
 • vakantiegeld 8% van het bruto jaarsalaris
 • 2 vakantiedagen bij fulltime dienstverband
 • uitstekende pensioenvoorziening

Werkgever

SRON institute for space research

Het speelveld van SRON is de internationale big science arena, een bruisend nationaal en internationaal interdisciplinair netwerk van ruimtevaartorganisaties, universiteiten, kennisinstituten, grote bedrijven en het MKB. SRON helpt bij het vormgeven van internationale ruimtemissies, met name van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en NASA, door wetenschappelijke cases te definiëren, door detectietechnologieën te ontwikkelen en er prototypen van te maken en door ruimtegekwalificeerde instrumentatie te ontwikkelen.

About SRON

We have a strong international reputation as 'excellent in space research'. The quality and societal relevance of our science is considered ‘world-leading’. Our mission is to bring about breakthroughs in international space science. Therefore our Instrument Science Group and Engineering Group, technologically enable breakthroughs in our science programmes: Technology, Astrophysics, Earth science (atmospheric science), Exoplanetary science.

Furthermore

At SRON we believe that a workforce diverse in gender, age, and cultural background is key to performing excellent research. We therefore strongly encourage qualified applicants of all ages, sexual orientations, gender expressions, members of minorities, persons with disabilities, and potential dual-academic-career hires to apply.

Specificaties

 • Management
 • 2064

Locatie

Niels bohrweg, 2333CA, leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you