Research analist stem cells

Research analist stem cells

Geplaatst Deadline Locatie
11 mei 4 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een teamgerichte laborant met interesse in life sciences, celbiologie en/of moleculaire biologie? Wil je graag leren en werken in een multidisciplinair en internationaal team in een innovatieve laboratoriumomgeving? Word Research analist bij het levendige RIMLS-Science Instituut en werk mee aan vraagstukken op het gebied van moleculaire mechanismen, gezondheid en ziekte.

Het Radboud Institute for Molecular Life Sciences van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (RIMLS-FNWI) van de Radboud Universiteit Nijmegen is op zoek naar een research analist met affiniteit voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

Je voert zelfstandig deelprojecten uit en rapporteert hierover aan de wetenschappelijke medewerkers. Je werkt aan een specifiek onderzoeksproject in een multidisciplinair team dat is samengesteld uit onderzoekers van verschillende afdelingen. Eén van je belangrijkste taken zal bestaan uit het kweken van pluripotente stamcellen en hun differentiatie naar epitheliale stamcellen. Je maakt hierbij onder andere gebruik van start-of-the-art technologieën zoals (single cell) genomics, transcriptomics en proteomics. Het ultieme doel van het project is inzicht te krijgen in genregulerende mechanismen die een rol spelen in de ontwikkeling van gezonde en zieke cellen.

Daarnaast vervul je ook een rol bij het uitvoeren van laboratoriumbeheerstaken zoals het toezicht op laboratoriumgebruik, bestellingen, het bewaken van veiligheidsaspecten en regulier onderhoud aan apparatuur. Je levert een bijdrage aan de voorbereiding van praktisch onderwijs dat wordt verzorgd door de afdeling. Je werkt nauw samen met andere onderzoekers en studenten. Verder onderhoud je contacten met collega’s van andere afdelingen en diensten, en met leveranciers.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hlo of wo-opleiding Science / Biochemie of aanverwante opleiding.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een academische werkomgeving.
 • Je hebt ervaring met weefselkweek en ervaring met pluripotente stamcellen is een pre. 
 • Je hebt ervaring met verschillende moleculairbiologische technieken, bijvoorbeeld RNA- en DNA-isolatie, elektroforese, kwantitatieve PCR, Next Generation Sequencing, Mass Spectrometry.
 • Je bent gemotiveerd om aan fundamentele onderzoeksvragen te werken.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, zowel gesproken als geschreven. Dit is een belangrijke eis omdat wij een dynamisch internationaal georiënteerd lab zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op verlenging.

 • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.471 en maximaal € 3.336 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 7).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op verlenging.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Het Radboud Institute for Molecular Life Sciences (RIMLS-science) is een van de zes onderzoeksinsituten van de Faculteit Natuurkunde, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Radboud Universiteit Nijmegen. RIMLS-Science heeft nauwe samenwerking met meerdere afdelingen van het Radboudumc. Het instituut, bestaande uit de afdelingen Moleculaire Biologie, Moleculaire Ontwikkelingsbiologie en Celbiologie, biedt een uitdagende en internationale onderzoeksomgeving en is gehuisvest in de researchtoren van het Radboudumc.

Het centrale thema van het wetenschappelijk onderzoek van RIMLS-Science of Moleculaire Ontwikkelingsbiologie is de regulatie van genexpressie, met vooral aandacht voor de genomische en epigenomische aspecten van transcriptie zoals die ten grondslag liggen aan normale ontwikkeling maar ook aan ziekte. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is fundamentele kennis van genetische en epigenetische regulatie te verkrijgen die toegepast kan worden in preventie en therapie van ziektes waaronder ontwikkelingsstoornissen en ontstekingsziekten. Bij het onderzoek wordt o.a. gebruik gemaakt van technieken zoals weefeselkweek en differentiatie van pluripotente stamcellen, Next Generation Sequencing en Mass Spectrometry. Hiervoor beschikt de afdeling over haar eigen faciliteiten.Radboud Universiteit


Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Techniek / laboratorium
 • max. 40 uur per week
 • €2471—€3336 per maand
 • HBO
 • 1209989

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you