Assistent Controller

Assistent Controller

Geplaatst Deadline Locatie
16 mei 2 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een kans voor een starter of iemand die een tweede stap wil maken.

Ben je net afgestudeerd in een financiële of bedrijfseconomische richting of heb je ervaring in een financiële functie? Vind je het leuk om te werken in een financiële functie in een internationale onderzoekomgeving? Werk je graag zelfstandig én samen in een klein team in een grote organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen de Faculteit voor Natuurkunde, Wiskunde en Informatica houdt het Instituut voor Informatica zich bezig met onderzoek op het terrein van Artificial Intelligence, Computational Science, Data Science, People, Society and Technology en Systems & Network Engineering. Voor dit instituut zoeken wij een assistent controller. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de financial en business control van het instituut. Je werkt samen met de manager personeelszaken & financiën en de instituutsmanager.

Je werkt ook nauw samen met collega's van de afdeling planning en (project)control van de faculteit, en met de juridisch adviseur en collega's van het administratief centrum.
Je gaat werken op Science Park in Amsterdam in een klein team met 3 medewerkers onder leiding van de manager personeelszaken en financiën. Thuiswerken naast 3 dagen op kantoor is mogelijk. Er zijn goede doorgroeimogelijkheden binnen de UvA.

Taken en verantwoordelijkheden:
 • Je draagt bij aan de planning en control cyclus voor de faculteit en het instituut met begroting, periodeanalyses en prognoses;
 • Je stelt rapportages op en informeert budgethouders;
 • Je levert managementinformatie en verbetert de informatievoorziening;
 • Je bent een vraagbaak voor onderzoekers over administratieve werkwijzen met projecten en contracten;
 • Je voert verschillende financieel administratieve taken uit.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Ervaring en profiel:
 • Opleiding op minimaal HBO-niveau (bedrijfseconomisch of financieel) en/of ervaring met financial of business control;
 • Goede beheersing van Excel;
 • Nieuwe applicaties maak je je makkelijk eigen en MS office is je vertrouwd;
 • Je werkt zelfstandig en kunt prioriteiten stellen;
 • Je communiceert goed mondeling en schriftelijk in zowel Nederlands als Engels.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor een periode van 12 maanden met een proeftijd van 2 maanden. De gewenste startdatum is zo snel mogelijk. Indien we je functioneren positief beoordelen, volgt een vast contract.

Het bruto maandsalaris, gebaseerd op een 38-urige werkweek en afhankelijk van relevante werkervaring, varieert van € 2.818 tot € 3.764 (schaal 8). Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Het UFO-profiel Administrateur 3 is van toepassing. Voor deze functie kunnen wij geen visum sponsoren. De cao Universiteiten van Nederland is van toepassing.

Naast het salaris en de inspirerende omgeving op Science Park bieden we een uitgebreid en gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden:
 • Een verantwoordelijke functie met ruimte voor jouw initiatief, zelfstandigheid en eigenaarschap;
 • 232 vakantie-uren per jaar (gebaseerd op fulltime) en extra vakantiedagen tussen kerst en 1 januari;
 • Mobiele telefoon en een laptop;
 • Vergoeding reiskosten woon-werkverkeer;
 • Je hebt de flexibiliteit om werk en privé te combineren;
 • 7 weken geboorteverlof met 100% salarisbehoud;
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • Pensioenopbouw bij het ABP, waar de UvA voor 2/3e aan bijdraagt;
 • Daarnaast biedt de UvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren, zo is er ook gratis toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz;
 • Je mag deelnemen aan de open UvA colleges waarmee je maximaal 30 studiepunten per jaar kunt verdienen.
Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? Hier kun je er meer over lezen.

Werkgever

Faculteit der Natuurw., Wiskunde & Informatica

De Universiteit van Amsterdam (UvA) is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi, verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Met zo'n 1.800 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 8.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

De missie van het Instituut voor Informatica (IvI) ligt in het doen van fundamenteel, gebruiksgeïnspireerd onderzoek in de informatica. De belangrijkste onderzoeksthema's zijn Artificial Intelligence, Computational Science, Data Science en Systems & Network Engineering. Onze visie is om studenten te vormen om de grote maatschappelijke problemen van de 21e eeuw aan te pakken, door hen een solide basis te bieden. Met het opleiden van succesvolle toekomstige professionals en onderzoekers hebben we een link gelegd tussen samenleving en wetenschap. De drie bachelors en de zeven masters zijn respectievelijk ingebed in het College of Informatics (CoI) en de Graduate School of Informatics (GSI).

Het team van het Bedrijfsbureau van IvI bestaat momenteel uit 25 teamleden die zorg dragen voor een efficiënte en soepele bedrijfsvoering. Het bureau is de verbinding tussen docenten en onderzoekers en de ondersteunende afdelingen van de faculteit en universiteit.

Wil je meer weten over werken bij de UvA? Lees meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Natuurwetenschappen
 • max. 32 uur per week
 • €2818—€3764 per maand
 • HBO+
 • 11622

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you