Ethicus Dierexperimentencommissie RUG

Ethicus Dierexperimentencommissie RUG

Geplaatst Deadline Locatie
16 mei 29 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Dierexperimenten

Functieomschrijving

De Dierexperimentencommissie van de RUG (DEC-RUG) verricht de ethische toets op dierproeven van de RUG en het Universitair Medisch Centrum Groningen en adviseert de Centrale Commissie Dierproeven (CCD) hierover. De DEC-RUG beoordeelt wetenschappelijke en ethische aspecten van projectvergunningsaanvragen (± 30/jaar) waarbij met proefdieren gewerkt wordt. Ze beoordeelt het onderzoeksplan en gaat na of het belang van een dierproef opweegt tegen het ongerief dat de betrokken proefdieren ondervinden (http://www.rug.nl/umcg/dec).

De DEC-RUG komt elf keer per jaar bijeen. Per vergadering nemen de werkzaamheden gemiddeld ruim 1 dag in beslag (inclusief voorbereiding).

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

U heeft een opleiding in de ethiek, met ten minste de onderdelen bio-ethiek en wetenschapsfilosofie, of opleiding in een (bio)medisch vakgebied waarvan bio-ethiek onderdeel uitmaakt(e). U heeft aantoonbare aandacht voor medische- of bio-ethiek, blijkend uit voordrachten en/of publicaties of ervaring met ethische afwegingen in een breder maatschappelijk kader blijkend uit lidmaatschappen van beleidsorganen of commissies op het gebied van medische en/of bio-ethiek. U heeft goede communicatieve vaardigheden zowel in de Nederlandse als Engelse taal. Verder is het belangrijk is dat u geen dienstverband bij de RUG dan wel het UMCG heeft.

Arbeidsvoorwaarden

U wordt benoemd door het College van Bestuur RUG. Aan het lidmaatschap van de DEC-RUG is een financiële vergoeding verbonden.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Natuurwetenschappen
  • Universitair
  • V23.0347

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you