Ervaren Beleidsmedewerker onderzoek bij the Faculty of Science and Engineering

Ervaren Beleidsmedewerker onderzoek bij the Faculty of Science and Engineering

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 11 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit Science and Engineering (FSE) is op zoek naar een enthousiaste Beleidsmedewerker onderzoek die onze faculteit kan helpen bij de ontwikkeling van onderzoeksbeleid.

Functieomschrijving

Bij de Faculty of Science and Engineering (FSE) richten we ons op thema's als circulariteit en duurzaamheid, de toekomstige voedselvoorziening, digitalisering en (wetenschappelijke) instrumentontwikkeling. Toonaangevende projecten van FSE, zoals de Einstein Telescope Pathfinder, spreken bij velen tot de verbeelding. De faculteit is hét bruisend centrum van onderwijs en onderzoek op het gebied van Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM) en Liberal Arts and Sciences (LAS). Voel je welkom, kom bij ons team en zet je briljante geest aan het werk als Beleidsmedewerker onderzoek! 

Als Beleidsmedewerker onderzoek adviseer je de decaan en portefeuillehouder onderzoek over nationale en lokale ontwikkelingen in onderzoek, en ontwikkel en implementeer je beleid daarop. Het gaat onder anderen over kwaliteitszorg, open science, onderzoeksinfrastructuur, en de doorontwikkeling van onderzoeksondersteuning in de faculteit. 

Je werkplek zal binnen het Faculteitsbureau FSE zijn. Je werkt samen met collega’s, zoals de subsidie-adviseur en bestuurssecretaris van FSE, en interacteert met collega’s met verschillende achtergronden (financieel, juridisch) binnen het Faculteitsbureau en binnen de universiteit (collega beleidsmedewerkers onderzoek van de andere faculteiten) om je werk optimaal uit te voeren.

Wat ga je doen:

 • Adviseren en ondersteunen van belanghebbenden (decaan, portefeuillehouder onderzoek, directeur) binnen de faculteit over diverse thema’s op het gebied van onderzoeksbeleid en kwaliteitszorg.
 • Ondersteunen van de decaan ten behoeve van de sectorplannen Beta en Techniek, Aard-en Milieuwetenschappen en Biologie.
 • Voorbereiden van adviezen aan het Management Team Research en het Faculteitsbestuur.
 • Academisch secretaris van het Management Team Research.
 • Samenwerken met de subsidie-adviseur op het gebied van onderzoeksfinancieringsbeleid.
 • Ondersteunen en actief begeleiden van onderzoeksevaluaties en -visitaties.
 • Vertalen van nieuwe landelijke wet- en regelgeving en beleid op instellingsniveau naar facultair onderzoekssbeleid.
 • Deelnemen aan faculteit overstijgende overleggen op het gebied van onderzoek.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau, met affiniteit met bèta- en/ of techniekonderzoek.
 • Je vindt het leuk om in teamverband te werken.
 • Je bent een verbinder met een goed gevoel voor verhoudingen.
 • Je bent analytisch sterk en hebt een uitstekend conceptueel vermogen.
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en in het Engels, representatief, legt gemakkelijk contact en kunt je staande houden binnen een complexe, dynamische omgeving.
 • Je kunt zelfstandig en accuraat werken, bent proactief en leergierig.
 • Daarnaast ben je resultaatgericht en flexibel.
 • Ervaring met advies- of beleidsvraagstukken in het hoger onderwijs is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een fulltime contract binnen een internationale werkomgeving met mogelijkheden om door te groeien. Een parttime contract (min. 0.8 FTE) is bespreekbaar.

In eerste instantie krijg je een contract voor 1 jaar dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

 • Bruto maand salaris van minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,-  (schaal 11) gebaseerd op een fulltime aanstelling (38 uur/week) afhankelijk van kwalificaties en werkervaring.
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8.3% van het jaarinkomen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en pensioenopbouw.
 • Flexibel in te zetten secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering – waarbij de korting kan oplopen tot 21% op de aanvullende pakketten.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie zie de website: www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Faculty of Science and Engineering

Bij FSE komen meer dan 450 medewerkers en 3150 studenten samen in spannende interdisciplinaire onderzoeks- en onderwijsprogramma’s. Samenwerking met andere stakeholders in de maatschappij binnen publiek-private samenwerkingen zit in ons bloed. Een betere wereld helpen vormgeven via fundamenteel en toegepast onderzoek én onderwijs is wat ons drijft snel te groeien op onze Limburgse Brightlands campussen.

FSE op de Brightlands Campussen 

Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen en Venlo, de thuisbasis van vier creatieve Brightlands campussen, bruisen van 30.000 ondernemers, onderzoekers en studenten die ijverig werken aan het oplossen van wereldwijde uitdagingen. De Faculty of Science and Engineering is actief op alle vier de Brightlands-campussen, want hier bereikt onze impact zijn hoogtepunt. Om u een idee te geven van wat er op elke campus gebeurt: Sittard-Geleen huisvest de grootste chemische site in de Euregio, terwijl Venlo snel uitgroeit tot een grote hub voor agro-food innovatie. Maastricht is de locatie van de Health Campus en Heerlen is the place to be voor Smart Services.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Techniek; Recht; Gedrag en maatschappij; Economie
 • 30—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • AT2023.171

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Paul Henri Spaaklaan 1, 6229 EN, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you