Vacature tutoren (wetenschappelijk docenten) Rechtsgeleerdheid

Vacature tutoren (wetenschappelijk docenten) Rechtsgeleerdheid

Geplaatst Deadline Locatie
18 mei 24 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij (bijna) afgestudeerd in Rechtsgeleerdheid en heb je een brede passie voor het recht? Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarmee je bijdraagt aan de ontwikkeling van bachelorstudenten Rechtsgeleerdheid? Wil je deel uitmaken van een enthousiast, hecht en sociaal team? Word dan tutor Rechtsgeleerdheid bij Erasmus School of Law!

Functie-omschrijving
Als tutor begeleid je studenten in een onderwijsgroep met juridische vraagstukken. In de kleinschalige onderwijsmethode probleemgestuurd leren (PGL) wordt kennis actief door studenten verworven door met elkaar in discussie te gaan over de stof. Wil je meer weten over PGL? Bekijk dan deze animatie. Als tutor zorg je ervoor dat de discussie voldoende diepgang bereikt, waar nodig stuur je bij met prikkelende vragen en voorbeelden. Je bewaakt de kwaliteit van de bespreking en zorgt ervoor dat alle relevante stof wordt besproken, begrepen en toegepast. Dit doe je op enthousiaste en inspirerende wijze, waarbij je het academisch denkniveau van studenten stimuleert.

Als tutor ben je een wetenschappelijk docent die dicht bij de studenten staat. Onze tutorpool bestaat uit een groot team van leuke, enthousiaste collega's met passie voor onderwijs en het recht. We organiseren regelmatig borrels en teambuilding activiteiten. Daarnaast bieden we diverse didactische trainingen aan onze tutoren aan. We vinden het namelijk belangrijk dat je je kunt ontwikkelen als tutor. Je blijft op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen doordat je als tutor verschillende vakken begeleidt. Naast de tutortraining aan het begin van je loopbaan, coachen we je on-the-job. Je kunt gebruik maken van het ontwikkeltraject, met een ruime keuze aan diverse opleidingen, workshops en trainingen, waarbij je kunt denken aan de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of een training in mediation of coaching. Bekijk deze video waarin tutoren uitleggen wat hun functie inhoudt en wat er zo leuk en interessant aan is.

Tutortraining in PGL

Om je goed voor te bereiden op de rol van tutor bieden we je een meerdaagse tutortraining aan in PGL. De eerstvolgende tutortraining vindt plaats op dinsdag 22, donderdag 24 en vrijdag 25 augustus 2023. In deze training leer je op praktische wijze hoe je groepen kunt begeleiden en hen tot het beste resultaat laat komen - een handige vaardigheid waar je ook in toekomstige banen baat bij zal hebben! Deelname aan de training is een voorwaarde om te kunnen starten als tutor.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als tutor ben je juridisch goed onderlegd en beschik je over een flinke dosis sociale vaardigheden. Daarnaast breng je het volgende mee:
 • Je beschikt over een juridische bachelor en master bij aanvang, of binnen 3 maanden na aanvang van de functie;
 • Je bent enthousiast en gepassioneerd over het recht in brede zin en weet dat op anderen over te brengen;
 • Sturen op resultaat gaat je goed af en je kunt de voortgang van de onderwijsgroep bewaken;
 • Je kunt uitstekend mondeling communiceren in het Nederlands (C2-niveau conform CEFR);
 • Je voelt je er comfortabel bij om één of enkele vakken per jaar in het Engels te begeleiden;
 • Ervaring met het begeleiden van groepen (ook buiten onderwijssettings) is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 21 augustus 2023 en het dienstverband wordt voor de periode van een jaar aangegaan. De omvang van het dienstverband varieert van 0,35 tot 0,7 fte, afhankelijk van het aantal groepen dat je zult begeleiden. Als tutor begeleid je minimaal twee groepen en maximaal vier groepen per blok van vijf weken. De onderwijsgroepen komen twee dagen per week samen. Sommige tutoren vullen hun tutoraanstelling aan - tot fulltime - met andere werkzaamheden binnen of buiten de faculteit. Zo zijn er tutoren die ook als vaardighedendocent werken bij het vak Juridisch Academische Vaardigheden (JAV) of die voor een deel van hun aanstelling aan een sectie verbonden zijn. Afhankelijk van jouw wensen en onze behoefte, zal in overleg bepaald worden wat jouw werkdagen en aanstellingsomvang zullen zijn. De weektaakomvang is een gemiddelde weektaakomvang per jaar en als tutor profiteer je van veel onderwijsvrije weken.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960 en € 4.670 bruto per maand (Schaal 10), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5.000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op 'active academic learning'. De Bachelorfase kenmerkt zich door probleemgestuurd leren (PGL). Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er onder andere het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie en de dubbestudie rechtsgeleerdheid en bedrijfskunde. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law postdoctoraal onderwijs.

Bij Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert het economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Het overkoepelende thema van Erasmus School of Law is dan ook 'Where law meets business': het gaat bij Erasmus School of Law om het samenspel tussen recht, praktijk en maatschappij. Zowel het onderzoek als het onderwijs van Erasmus School of Law is sterk sociaal en zakelijk georiënteerd. Erasmus School of Law zet zich in voor het bevorderen van internationaal en interdisciplinair onderzoek, zoals blijkt uit haar deelname aan verschillende internationale onderzoeksamenwerkingen.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Recht
 • 14—28 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 3571

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you