Erasmus School of Law zoekt enthousiaste hands-on marketingcommunicatie adviseur

Erasmus School of Law zoekt enthousiaste hands-on marketingcommunicatie adviseur

Geplaatst Deadline Locatie
18 mei 23 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Erasmus School of Law is op zoek naar een enthousiaste hands-on marketingcommunicatie adviseur. Interesse? We gaan graag met je in gesprek!

Functieomschrijving

Erasmus School of Law is op zoek naar een enthousiaste hands-on marketingcommunicatie adviseur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle voorlichtingscommunicatie over zowel onze bachelor- als (pre-)masteropleidingen. Dit houdt onder ander in: de inrichting en het beheer van de relevante opleidingswebsites, de online marketing van onze opleidingen, promotie op social media en de organisatie van en voorlichting tijdens events.

Waar kom je te werken?

Erasmus School of Law is een internationaal georiënteerde faculteit, maar met hart en ziel geworteld in Rotterdam. Het is een broedplaats voor academisch talent in de rechtswetenschap, de criminologie en het fiscaal recht en partner van de rechtspraktijk, overheid en bedrijfsleven, kunstwereld en wetenschap. Ook levert de faculteit onderwijs en onderzoek op hoog niveau en wordt er gewerkt vanuit de kernwoorden ‘innovatief’, ‘ondernemend’ en ‘met grote maatschappelijke impact’

Voor de afdeling Communicatie, Marketing & Relaties (CMR) is Erasmus School of Law op zoek naar een marketingcommunicatie adviseur (0,8 FTE). Binnen de afdeling werken 11 collega’s. Dit gezellige en hardwerkende team is verantwoordelijk voor de reputatie van Erasmus School of Law, het creëren van content, het zichtbaar maken van onderzoek, de communicatie met de 5000 studenten en 500 collega’s van de faculteit en het werven van de stroom nieuwe studenten.

Wat ga je doen?

In jouw rol als marketingcommunicatie adviseur ben je onder meer verantwoordelijk voor het optimaliseren van de customer journey ‘student worden’ en ‘student zijn’, waarbij je zowel strategisch als hands- on aan het werk bent. Het onderwijslandschap is volop in beweging en daarmee deze rol ook. Jouw talenten en ervaring zorgen ervoor dat je samen met het team in kunt spelen op deze verandering en de met elkaar gestelde doelen haalt.

Een greep van de werkzaamheden: coördinatie van en bijdragen aan de doorontwikkeling van de facultaire voorlichtingsactiviteiten, projectmanagement van de evenementen (open dagen en open avonden voor bachelor en master, klassikale voorlichtingen en meeloopdagen), samen met collega's geven van de studievoorlichting, coördinatie van de werving, selectie en aansturing van student-ambassadeurs (30+). Dit doe je niet alleen, maar jij bent wel verantwoordelijk voor deze voorlichtingsactiviteiten.

Je kunt wervende onlinecampagnes uitdenken en neerzetten en je weet hoe je de verkregen data kunt inzetten om de studievoorlichting te optimaliseren. Ook op de internationale markt zie jij kansen. Social media strategie opzetten? Rapporteren? Nauw contact met stakeholders? Jij doet het allemaal!

De functie vereist dat je soms in de avonden en weekenden beschikbaar bent, ongeveer tienmaal per jaar.

Kortom, we zoeken een collega met veel energie en die het leuk vindt om veel ballen in de lucht te houden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Dit ben jij

Je hebt kennis van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs en op het gebied van (onderwijs) marketing. Een belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden is het omgaan met de verschillende interne en externe stakeholders. Door jouw verbindende communicatieve vaardigheden, overredingskracht en gedegen kennis van zaken, ben je in staat effectieve samenwerkingsverbanden te creëren.
 • Minimaal een hbo-opleiding binnen communicatie of marketing;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je beschikt over organisatietalent;
 • Ervaring met online marketing;
 • Je vindt het leuk om af en toe voor een groep te spreken of bent bereid dat te leren;
 • Prima mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (C2-niveau c.q. C1-niveau conform CEFR);
 • Je kunt overzicht brengen, bewaren en de juiste prioriteiten stellen.

Arbeidsvoorwaarden

Wat kun je van ons verwachten?

Wij zijn een superleuk team! Af en toe een drankje op de campus of iets anders ondernemen naast het werk. Zelfgebakken taart of een bubbeltje komen langs als we een succes te vieren hebben.

Daarnaast bieden wij je een (inter)nationaal georiënteerde en afwisselende baan, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De startdatum van deze functie is, bij voorkeur in september 2023 en de functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de Erasmus School of Law (ESL). Balans tussen thuis en op kantoor werken is 50/50. De functie heeft een omvang van 0,8 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960 - en € 4.670 bruto per maand (schaal 10), conform de CAO-NU. Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 38 uur.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Bij Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert het economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Het overkoepelende thema van Erasmus School of Law is dan ook ‘Where law meets business’: het gaat bij Erasmus School of Law om het samenspel tussen recht, praktijk en maatschappij. Zowel het onderzoek als het onderwijs van Erasmus School of Law is sterk sociaal en zakelijk georiënteerd. Erasmus School of Law zet zich in voor het bevorderen van internationaal en interdisciplinair onderzoek, zoals blijkt uit haar deelname aan verschillende internationale onderzoeksamenwerkingen.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 28—32 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO+
 • 3592

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you