Arts-onderzoeker - project 'Cannabidiol voor moeilijk behandelbare epilepsie bij kinderen'

Arts-onderzoeker - project 'Cannabidiol voor moeilijk behandelbare epilepsie bij kinderen'

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 2 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij als arts-onderzoeker de zorg voor kinderen met epilepsie verbeteren door bij te dragen aan een klinisch-wetenschappelijke studie?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Als promovendus voer je het project "Cannabidiol voor moeilijk behandelbare epilepsie bij kinderen; een individuele aanpak" uit. Dit project - gefinancierd door ZonMw - heeft als doel kinderen te identificeren die baat hebben bij cannabidiol als behandeling voor epilepsie. Door de selectie van patiënten te verbeteren kunnen we deze dure medicatie efficiënter inzetten en eventuele bijwerkingen bij kinderen die er geen baat bij hebben voorkomen. Het onderzoek richt zich op het individu: in plaats van naar een groep te kijken, kijken we per patiënt of het middel effectief is, met zogenaamde n-of-1 trials.

We willen onderzoeken of het aantal aanvallen vermindert. Daarnaast letten we ook op andere effecten die voor een patiënt belangrijk zijn, zoals verbetering van de ontwikkeling, gedrag, kwaliteit van leven en nachtrust.

Naast een serie van deze n-of 1 trials willen we ook meer te weten komen over effectiviteit en veiligheid van cannabidiol als behandeling voor epilepsie door te kijken naar "real world" data die we verzamelen in een landelijk register.

Bij dit onderzoek zijn afdelingen kinderneurologie van diverse Nederlandse centra betrokken.

Als onderzoeker ben jij de spil van dit project. Je draagt zorg voor een goede communicatie tussen betrokkenen en regelt de patiënteninclusies, verzamelt de data en analyseert de data. Daarnaast schrijf je tenminste 3 wetenschappelijk artikelen over de resultaten van dit project. Je werkt samen met onder andere kinderneurologen, collega-promovendi en een researchcoördinator.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een master Geneeskunde.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek, blijkend uit een publicatie als eerste of co-auteur.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep epilepsie en kinderen.
 • Samenwerken in een onderzoeksgroep gaat je goed af, maar je neemt ook zelfstandig initiatief als het gaat om taken die passen bij de projectdoelen.
 • Je hebt goede communicatieve en aantoonbare organisatorische vaardigheden.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en beheerst het Engels op professioneel niveau.
 • Je bent enthousiast, flexibel en resultaatgericht.
Dit bieden wij
 • Een aanstelling per 1 augustus 2023 als arts-onderzoeker binnen een vooraanstaand academisch centrum met een landelijke expertisefunctie voor epilepsie. Het betreft een contract voor 4 jaren.
 • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een ruim aanbod aan scholing & ontwikkeling van academische vaardigheden via de Graduate School of Life Sciences.
 • Een uitdagend onderzoeksproject met maatschappelijke impact.
 • Een dynamische en stimulerende werkomgeving waar zorgverleners en onderzoekers nauw samenwerken en elkaar inspireren via onder andere researchoverleggen en zorgteam-overleggen.
 • Mogelijkheden om de jaarlijkse epilepsie congressen bij te wonen.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO universitair medische centra.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 5.088,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

De afdeling Neurologie & Neurochirurgie bestaat uit zes zorglijnen die geformeerd zijn rondom de topreferente patiëntengroepen en de daaraan gekoppelde onderzoekslijnen. Door de zorglijn Kind wordt onderzoek gedaan naar epilepsie. Epilepsie is een van de meest voorkomende chronische neurologische aandoeningen, met een prevalentie van 7 per 1000. Binnen de zorglijn kind verrichten we onderzoek naar de oorzaak van epilepsie, met een belangrijke rol voor genetisch onderzoek en aandacht voor bijkomende comorbiditeit (zoals ontwikkelingsstoornissen). We onderzoeken nieuwe mogelijkheden van behandeling, in samenwerking met meerdere afdelingen binnen het UMC Utrecht (Genetica, Neurochirurgie, Neurofysiologie) en met laboratoria voor proefdieronderzoek. We nemen deel aan een aantal behandelstudies, waar vaak meerdere centra bij betrokken zijn, zowel in binnen- als buitenland. We zijn een Nederlands (NFU/Orphanet) en Europees (ERN EpiCARE) erkend expertisecentrum voor complexe kinderepilepsie.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • max. €5088 per maand
 • Universitair
 • 2023-3330

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you