Postdoc onderzoeker Fysiotherapiewetenschap

Postdoc onderzoeker Fysiotherapiewetenschap

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 12 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen het SMART project wordt expertise vanuit zorg, gedragsverandering en technologie gecombineerd om een AI-ondersteunde toepassing te ontwikkelen voor in een app om mensen met artrose op het juiste moment, de juiste ondersteuning te geven.

Functieomschrijving

Mensen met artrose ervaren pijn en stijfheid bij het bewegen en worden daarom belemmerd in dagelijkse activiteiten. Voor deze groep zijn diverse niet-operatieve behandelopties beschikbaar, maar in de praktijk worden deze opties niet altijd even goed benut. Daarom is het belangrijk dat mensen met artrose, op het juiste moment, het juiste persoonlijke advies over zelfzorg en de mogelijkheden op gebied van professionele zorg krijgen. Hiervoor ontwikkelen we een AI-ondersteunde toepassing die in een bestaande gezondheidsapp wordt ingebouwd. Door zelf verzamelde data en AI-algoritmes zal de app gepersonaliseerde adviezen geven, die rekening houden met de mate waarin het dagelijks functioneren wordt beperkt, reeds ontvangen begeleiding en gedragsveranderingstechnieken die passen bij de gebruiker. Binnen het project is specifieke aandacht voor kwetsbare groepen, implementatie en brede kennisbenutting.

Deze vacature is onderdeel van het grotere SMART project waar in totaal 4 promovendi actief zijn, aangesteld bij verschillende kennisinstellingen. Deze vacature richt zich op de uitvoering van meerdere deelstudies (cohort, trial en kwalitatief onderzoek) voor de ontwikkeling en evaluatie van de AI-ondersteunde toepassing (werkpakket 3 van SMART). Je gaat als postdoc onderzoeker aan de slag op het 6 jarige SMART onderzoek en bent [PM1] [CV2] mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling en evaluatie van een innovatie aanpak waarin mensen met artrose centraal staan. Je begeleidt een promovendus bij de opzet van meerdere deelstudies waarin grote groepen deelnemers geïncludeerd zullen worden, dataverzameling en waarborgt een goede samenwerking met de andere werkpakketten.

In deze functie staat samenwerking centraal. Samenwerking met (praktijk) partners en andere stakeholders, samenwerking binnen het begeleidingsteam van de promovendus en samenwerking met de andere werkpakketten.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

 • Een afgeronde wetenschappelijke promotie binnen de gezondheid-, fysiotherapie- of bewegingswetenschappen en ervaring met het begeleiden van beginnende onderzoekers.
 • Aantoonbare kennis op gebied van niet-operatieve zorg voor mensen met artrose aan de heup/knie.
 • Uitstekende methodologische en statistische kennis en vaardigheden van (zowel kwantitatief en kwalitatief) klinisch wetenschappelijk onderzoek.
 • Affiniteit met organiseren, samenwerken en vertaling van onderzoeksresultaten naar de praktijk.
 • Uitstekende Engelse en Nederlandse taalvaardigheden, zowel in woord als geschrift.
 • Enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel en precisie.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (7 - 7 uur) functie bedraagt maximaal € 5.088,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Je komt te werken binnen het team Fysiotherapiewetenschap van de afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport, van het UMC Utrecht Hersencentrum. Je werkt samen met prof. dr. Cindy Veenhof (UMC Utrecht / HU), dr. Martijn Pisters (UMC Utrecht / Fontys Hogeschool) en dr. Corelien Kloek (HU), die ook allemaal verbonden zijn aan de Academische Werkplaats eerstelijns Fysiotherapie (AWF). Naast de samenwerking met de begeleiders binnen jouw werkpakket, werk je ook intensief samen met de andere werkpakketten en praktijkpartners. De projectleiding van het gehele project ligt bij de Hogeschool Utrecht, hier zullen ook regelmatig (fysieke) afspraken zijn.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 7 uur per week
 • max. €5088 per maand
 • Gepromoveerd
 • 2023-3350

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you