Sr. Beleidsadviseur onderwijs

Sr. Beleidsadviseur onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 30 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Sr. Beleidsadviseur onderwijs (0.8-1,0 fte)
Vacaturenummer 13670

Voor de Directie Strategie en Academische Zaken (SAZ) van de Universiteit Leiden zijn we op zoek naar een senior beleidsadviseur onderwijs. Wil jij graag bijdragen aan het onderwijsbe...

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
We zoeken iemand die complexe maatschappelijke en politieke vraagstukken omtrent digitalisering kan vertalen naar onderwijsbeleid. Als beleidsadviseur onderwijs werk je in een team van 6 medewerkers binnen SAZ. Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en de doorontwikkeling van de digitaliseringsstrategie onderwijs ('Blended University'). Je werkt nauw samen met jouw collega's van de afdeling, faculteiten en verwante diensten zoals ons teaching and learning centre en treedt verbindend op richting externe partners en binnen (internationale) samenwerkingsverbanden. Ook coördineer je de Leidse deelname aan het Nationale groeifonds Digitaliseringsimpuls (Npuls). Op het gebied van het onderwijsaanbod adviseer je bij de besluitvorming over het starten van nieuw (interdisciplinair) onderwijs. Tevens vertegenwoordig je de universiteit op het gebied van jouw dossiers in nationale beleids- en besluitvormingsgremia, zoals in overleggen van Universiteiten van Nederland (UNL).

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Onze ideale kandidaat:
  • heeft een afgeronde WO-opleiding;
  • is een strategisch denker;
  • is proactief en een sterke verbinder, intern en extern;
  • is analytisch sterk en politiek-bestuurlijk sensitief;
  • heeft een vlotte pen;
  • communiceert makkelijk in het Nederlands en het Engels;
  • ervaring met onderwijsbeleid is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4.814,- en maximaal € 6.181,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 12). Afhankelijk van werkervaring behoort plaatsing in aanloopschaal met doorgroeioptie tot de mogelijkheden.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op: www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek.

Afdeling

Meer over jouw nieuwe afdeling

De directie Strategie en Academische Zaken (SAZ) is onderdeel van het Bestuursbureau. De 45 SAZ-medewerkers ondersteunen het College van Bestuur en de faculteiten op het gebied van strategische ontwikkeling van de universiteit in onderwijs, onderzoek, impact en valorisatie, duurzaamheid, internationalisering, duurzaamheid, diversiteit & inclusiviteit, erkennen & waarderen en open science. SAZ adviseert en ondersteunt bij het formuleren, vormgeven, monitoren, evalueren en bijsturen van strategie en beleid, en werkt daarbij samen met collega's uit de hele universiteit. Informatie over het Bestuursbureau en de directie Strategie en Academische Zaken kun je vinden op www.organisatie.leidenuniv.nl/bestuursbureau.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • €4814—€6181 per maand
  • Universitair
  • 13670

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Leiden, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you