PhD kandidaat in ontwikkeling van financieel keuzegedrag bij jongeren, onderdeel van het GUTS consortium

PhD kandidaat in ontwikkeling van financieel keuzegedrag bij jongeren, onderdeel van het GUTS consortium

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 11 jun Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling Klinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie van de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen zoekt een promovendus in Developmental Cognitive Neuroscience, (0.9-1.0 fte)

Wat zijn de optimale omstandigh...

Functieomschrijving

GUTS-consortium
Het promotieproject maakt deel uit van het GUTS-project, een samenwerking van zeven Nederlandse universiteiten om antwoorden te vinden op de vraag hoe jongeren succesvol opgroeien. Dit PhD-project maakt deel uit van het Amsterdamse team, dat het unieke doel heeft om 600 jonge deelnemers (leeftijd 10-22 jaar) met een diverse achtergrond op te nemen in één onderzoek. We meten diverse factoren waaronder neuroimaging met behulp van (f)MRI, zelfrapportage, smartphone-apps en gedragstesten. Als promovendus werk je in een team van andere promovendi en postdocs. Je krijgt training in verschillende methoden en gaat dieper in op je persoonlijke onderzoeksonderwerp. Daarnaast biedt het GUTS-project kansen om jezelf te ontwikkelen op het gebied van interdisciplinair onderzoek, maatschappelijke impact, outreach en open science.

Jouw taken
De recente stijging van het aantal jongeren met financiële problemen is een urgent maatschappelijk probleem. Neurowetenschap en psychologie bieden de mogelijkheid om de ontwikkeling van onderliggende mechanismen van financiële beslissingen te begrijpen. Een beter begrip van deze mechanismen is de eerste stap naar het voorkomen van financiële problemen. In het promotietraject onderzoek je hoe kinderen, adolescenten en jongvolwassenen keuzes maken met financiële uitkomsten. Je gebruikt experimentele taken, vragenlijsten, dagboekmetingen en structurele hersenbeeldvorming (grijze stof) om de ontwikkeling van financieel keuzegedrag te onderzoeken. Ook onderzoek je de relatie tussen financieel keuzegedrag en sociaaleconomische status. Je onderzoek is gebaseerd op de dataset verzameld in Amsterdam. Je draagt bij aan het verzamelen van gegevens, waaronder MRI-gegevens, voor de eerste meting van het project. Voor de dataverzameling werk je samen met een team van 6 promovendi en een postdoc. Open Science is een integraal onderdeel van onze aanpak en je leert hoe je Open Sciences-praktijken kunt implementeren tijdens je onderzoek. Het project wordt begeleid door dr. Barbara Braams (dagelijks begeleider) en prof. dr. Lydia Krabbendam.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een zeer gemotiveerde kandidaat met een onderzoeksmaster in cognitieve neurowetenschappen, ontwikkelingspsychologie, (neuro)psychologie of aanverwante gebieden (voltooid of af te ronden in 2023). De ideale kandidaat kan effectief werken in een interdisciplinaire onderzoeksomgeving en heeft een doelgerichte instelling.

Daarnaast beschik je over onderstaand profiel:
 • Bereidheid om te leren en affiniteit met programmeren. Ervaring met programmeren (bij voorkeur Python, R, Matlab) en ervaring met werken in een linux omgeving is gewenst, maar geen vereiste.
 • Goede statistische vaardigheden. Eerdere ervaring met het analyseren van structurele MRI is gewenst, maar geen vereiste;
 • Beheersing van de Nederlandse taal aangezien je veel met jongeren zult communiceren;
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Uitstekende sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • Het vermogen om contact te maken met jongeren van verschillende achtergronden;

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar €2.541 (PhD) oplopend tot €3.247 (PhD) bruto per maand in het vierde jaar bij een voltijds dienstverband.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur 1 jaar en bij voldoende perspectief verlengd tot een totaal van 4 jaar. Aan het einde van het vierde jaar wordt de arbeidsovereenkomst afgesloten met een dissertatie.

De VU beschikt over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering, ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. Bij FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 11-06-2023. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 19-23 juni en 3-7 juli.

Het overleggen van een diploma maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Barbara Braams
Functie: Universitair Hoofddocent
E-mail: b.r.braams [at] vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • PhD
 • 34.2—38 uur per week
 • €2541—€3247 per maand
 • Universitair
 • 15338

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 11 jun. 2023 16:59 (Europe/Amsterdam).