Employer Branding Officer m/v/x (0,8 - 1 fte)

Employer Branding Officer m/v/x (0,8 - 1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 5 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zet jij met creatieve ideeën en een scherpe blik de EUR in de spotlight? Dan gaan we graag met je in gesprek voor de functie van Employer Branding Officer!

Functieomschrijving

Je kent de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) waarschijnlijk van onze bachelor en masterprogramma's. Maar wist je dat we ook werkgever zijn voor meer dan 3.500 mensen, die voor en achter de schermen iedere dag hard werken om ons onderzoek en onderwijs mogelijk te maken? Dit doen we binnen een internationale en inclusieve werkomgeving, met aandacht voor kwaliteit en voor elkaar. Met jouw hulp willen we nog beter benadrukken dat Erasmus Universiteit Rotterdam een topwerkgever is en een 'great place to work'!

Je hebt een afwisselend takenpakket, met een focus op het centrale werkgeversmerk van de EUR aangevuld met projecten vanuit de verschillende faculteiten en diensten. Zo werk je maandag aan een campagne om de EUR voor IT'ers aantrekkelijker te maken, en duik je dinsdag in promotiemateriaal voor een grote wetenschappelijke banenmarkt in de VS. De functie is nieuw binnen de EUR, waarmee je volop mogelijkheden hebt om zelf ideeën in te brengen.

Dankzij jouw werkzaamheden groeit de bekendheid van de Erasmus Universiteit als topwerkgever en slagen we erin om de beste nieuwe collega's aan te trekken voor al onze vacatures.

Functie-omschrijving
Concreet houd je je als Employer Branding Officer bezig met de volgende zaken:
 • Je werkt de customer journey voor potentiële werknemers uit en bepaalt samen met collega's wat er nodig is om die klantreis verder te optimaliseren voor een maximaal effect.
 • Je neemt het voortouw in de ontwikkeling, het beheer en de evaluatie van verschillende campagnes ter versterking van het Employer Brand van Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierin zoek je proactief de samenwerking met collega's van Marketing & Communicatie en van het team Recruitment.
 • Je bent betrokken bij diverse projecten, zoals het creëren van promotiemateriaal voor banenmarkten, vacaturecampagnes, en het organiseren van events.
 • Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van content die nodig is om het Employer Brand van de EUR te versterken, zoals teksten en beeldmateriaal voor de website en social media posts.
 • Je ondersteunt het team Recruitment met het optimaliseren van onze vacatureteksten. Met jouw creatieve en scherpe blik stel je samen met hen pakkende en inclusieve teksten op.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

We vinden het voor deze functie belangrijk dat je een proactieve houding hebt én al enige ervaring hebt opgedaan met campagnes en employer branding.

Verder stellen we de volgende eisen aan jou:
 • Bij willen dragen aan een sterke reputatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 • HBO- of WO- werk- en denkniveau met een opleiding in een relevante richting.
 • Ervaring met het opzetten van campagnes en het maken van content voor specifieke doelgroepen, en kennis van en inzicht in het vakgebied.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling (CEFR-niveau C2); goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal (CEFR-niveau B2). Je vindt het leuk om creatief met taal bezig te zijn.
 • Je bent zelfstartend, neemt initiatief en houd het resultaat scherp voor ogen, waarbij je anderen weet mee te nemen en gevoel hebt voor de verhoudingen binnen EUR. Verder ga je datagedreven te werk.
Let op: de salarisrange voor deze functie is aangepast (anders dan hierboven weergegeven), en betreft €2.960 tot maximaal €3.557 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is idealiter 1 mei 2023, maar een latere startdatum is in overleg ook mogelijk. De functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de dienst Marketing & Communicatie (M&C). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960 en € 3.557 bruto per maand (Schaal 10, tot maximaal trede 4), conform de CAO-NU. We bieden een jaarcontract dat bij onveranderde organisatieomstandigheden en goede prestaties omgezet kan worden in een vaste aanstelling. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
De rol van Employer Branding Officer is een samenwerking tussen Marketing & Communicatie (M&C) en Human Resources (HR). Hiërarchisch val je binnen het team Brand & Campaigns (12 fte) van M&C (ca. 40 fte). Een groot deel van jouw tijd zul je nauw samenwerken met de Senior Campaign Developer binnen M&C en de collega's in het team Recruitment (3 fte), onderdeel van het HR Learning & Career Centre (LCC).

Het team Brand & Campaigns is verantwoordelijk voor merkontwikkeling, merk- en reputatiemanagement, monitoring en evaluatie. Wij geven vorm aan de strategie om de EUR als internationaal A-merk te profileren en ons imago continu te verbeteren. Het ontwikkelen, produceren en evalueren van campagnes is hierbij van groot belang. Tijdens het opzetten van nieuwe campagnes staan de belangen van onze doelgroepen centraal. Om deze campagnes succesvol te maken, werken we nauw samen met de andere teams binnen Marketing & Communicatie, maar ook met andere afdelingen en externe partners. We zijn ons bewust dat we de behoeftes van onze doelgroepen goed moeten begrijpen om deze te kunnen vertalen naar een effectieve campagne. In ons team hangt een positieve sfeer. We zijn echte teamspelers en luisteren graag naar elkaar. We vieren samen onze successen en helpen elkaar als het even niet zo loopt als verwacht.

Het LCC is het centrum binnen de dienst Human Resources (HR) waarin de expertises op het gebied van leren & ontwikkelen, mobiliteit en werving & selectie samenkomen. Wij geloven in het belang van investeren in de groei van medewerkers op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een organisatie met duurzaam inzetbare medewerkers die voorbereid zijn op interne en externe veranderingen. Nu en in de toekomst. Met een enthousiast team van 18 medewerkers ondersteunen wij zowel medewerkers als leidinggevenden om 'fit for the future' te zijn en te blijven.

Afdeling

Het Learning & Career Centre (LCC) is het centrum binnen de dienst Human Resources (HR) waarin de expertises op het gebied van leren & ontwikkelen, mobiliteit en werving & selectie samenkomen. Wij geloven in het belang van investeren in de groei van medewerkers op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een organisatie met duurzaam inzetbare medewerkers die voorbereid zijn op interne en externe veranderingen. Nu en in de toekomst. Met een enthousiast team van 18 medewerkers ondersteunen wij zowel medewerkers als leidinggevenden om 'fit for the future' te zijn en te blijven.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 32—40 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO
 • 3550

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you