HR-adviseur Erasmus Universiteit Rotterdam (0,8 – 1,0 fte)

HR-adviseur Erasmus Universiteit Rotterdam (0,8 – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 12 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je interesse om te werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam als HR adviseur bij de afdeling Advice?

Functie-omschrijving
Als HR-adviseur heb je een belangrijke rol in het contact met medewerkers en leidinggevenden van de faculteit. Tevens ben je sparringpartner voor de HR Business Partner bij strategische thema's, grote projecten en het jaarlijkse HR-plan. Op HR-gebied zijn er veel ontwikkelingen gaande binnen ESSB zoals leiderschapsontwikkeling, loopbaanpaden voor wetenschappelijk personeel (Erkennen en Waarderen) en teamscience. Op onderdelen draag je bij aan de uitvoering. De werkzaamheden ontwikkelen zich steeds meer naar tactisch HR niveau en zijn vooral gerelateerd aan de adviesrol richting de faculteit -Je bent een belangrijke schakel tussen de faculteit en HR Services en je draagt inhoudelijk bij aan HR beleid dat door het HR Advice team wordt ontwikkeld. Dit beleid vertaal je naar de operationele uitvoering binnen de faculteit.
Individuele vragen van medewerkers en leidinggevenden komen bij jou terecht. Administratieve, standaard HR vragen, de personeelsadministratie en verwerking van mutaties worden afgehandeld door HR Services. Daarnaast werk je nauw samen met specialisten zoals arbeidsjurist en verzuimadviseurs.

Je adviseert/ondersteunt (o.a.) bij:
  • Het werving en selectieproces;
  • In-, door- en uitstroom proces;
  • De Resultaat & Ontwikkeling (R&O) cyclus;
  • Het opstellen van detacherings- en beëindigingsovereenkomsten;
  • Loopbaan en ontwikkelplannen;
  • Strategische Personeelsplanning;
  • Je voert werkoverleg met leidinggevenden;
  • Verzuimcasuïstiek in samenwerking met de verzuimmanager;
  • De opvolging van het medewerkers onderzoek;
  • De uitvoering van HR-beleidsregelingen, zoals verlof, nevenwerk en tweetaligheid;
  • Individuele vragen van medewerkers en leidinggevenden m.b.t. de cao NU, een aanstelling, beloningsvoorstellen, loopbaanmogelijkheden etc.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Universitaire of relevante hbo-opleiding;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als allround HR-adviseur;
  • Bij voorkeur ervaring met het werken in een omvangrijke organisatie met een internationaal medewerkersbestand;
  • Communicatief vaardig en in staat om met overtuiging te adviseren;
  • Proactief en initiatief nemend, je maakt zaken bespreekbaar en deelt je eigen mening/visie;
  • Je kunt je uitstekend verplaatsen in de positie van de klant/leidinggevenden;
  • Je kan zowel zelfstandig werken bij de faculteit/dienst als in teamverband met HR-collega's aan gezamenlijke HR-thema's;
  • Je stelt prioriteiten en stemt verwachtingen tijdig af;
  • Je beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Nederlands C2, Engels: C1 niveau).

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende en uitdagende HR-functie waarin je voor zowel een faculteit als een dienst werkzaam zal zijn vanuit een enthousiast en gemotiveerd HR-team.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. Na afloop van deze periode zal, bij gelijkblijvende organisatieomstandigheden en goed functioneren, een contract voor onbepaalde tijd worden aangeboden. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960, - en € 4.670, - bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Je maakt onderdeel uit van de dienst Human Resources (HR) waar zo'n 75 collega's werkzaam zijn. De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Services, Learning & Career Center, Health Safety & Wellbeing en een kleine staf (secretariaat, Strategy en Legal).

De afdeling HR Advice bestaat uit circa 15 fte zelfstandig opererende professionals (HR Business Partners, HR-adviseurs en medewerkers HR International) die de diensten en faculteiten binnen de EUR tactisch en strategisch ondersteunen bij de optimale inzet en ontwikkeling van medewerkers, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO+
  • 3542

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you