PhD student proactieve zorgplanning in de kinderpalliatieve zorg

PhD student proactieve zorgplanning in de kinderpalliatieve zorg

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 12 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

In dit vierjarige promotietraject onderzoeken we de ervaringen van kinderen, ouders en zorgverleners met advance care planning (ACP) in verschillende zorgsettingen. Daarnaast onderzoeken we de uitwerking van ACP op zorg- en behandelbeleid.

Functieomschrijving

Samen kijken naar de toekomst als een kind ernstig ziek is, wordt door kinderen, ouders en zorgverleners als nodig en waardevol ervaren. Tegelijk kent dit proces uitdagingen. Als onderzoeker in opleiding word je verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van het Co-IMPACT C2 project. Het project start met de uitvoering van literatuuronderzoek. Aansluitend onderzoeken we de ervaringen van stakeholders met het gebruik van de IMPACT ACPtoolkit in de praktijk in verschillende zorgsettingen (acuut, chronisch, 1e, 2e en 3e lijn). Daarnaast onderzoeken we de uitwerking van IMPACT ACP gesprekken op het gevoerde en te voeren behandelbeleid. In dit hele project werk je intensief samen met zorgverleners.
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning en uitvoer van het Co-IMPACT C2 project in samenwerking met het team
 • Je onderhoudt de contacten tussen de diverse partijen betrokken bij dit project en de andere consortia
 • Je zet diverse (veelal kwalitatieve) studies op, voert ze uit en verwerkt de resultaten tot wetenschappelijke artikelen en presenteert resultaten op wetenschappelijke congressen.
 • Je werkt aan je eigen opleiding en scholing samen met het onderzoeksteam en verwerkt je artikelen tot een proefschrift met als einddoel een promotie
Dit Co-IMPACT C2 project is onderdeel van een groter geheel van in totaal vier projecten, die zich allen richten op de verdere ontwikkeling, implementatie en evaluatie van IMPACT. Met de vier consortia, te weten twee vanuit het UMC Utrecht, een vanuit het UMC Groningen en een vanuit het Radboud MC Nijmegen, starten we vanaf september 2023 met de Co-IMPACTstudies C1-C4. Ieder consortium werkt een deelproject uit, waarbij we intensief samenwerken, zowel op inhoud als op organisatorisch vlak, onder coördinatorschap vanuit het EPZU, UMC Utrecht. De uitgebreide samenwerkingsverbanden binnen dit project bieden een unieke kans om jezelf als onderzoeker binnen de kinderpalliatieve zorg en daarbuiten te ontwikkelen.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

Je hebt interesse in het uitvoeren van wetenschappelijk ontwikkel- en implementatie onderzoek en affiniteit met de kinderpalliatieve zorg. Je denkt en werkt op academisch niveau. Je hebt bij voorkeur een klinisch georiënteerde academische opleiding voltooid (bijvoorbeeld geneeskunde, klinische gezondheidswetenschappen of vergelijkbaar). Verder heb je enige (klinische) praktijkervaring, bij voorkeur in de pediatrie. Affiniteit met communicatie en onderwijs strekt tot aanbeveling.
 • Je hebt enige ervaring in het doen van wetenschappelijk (kwalitatief) onderzoek
 • Je beschikt over goede (wetenschappelijke) schrijfvaardigheid in zowel Nederlands als Engels
 • Je hebt goede communicatieve en aantoonbare organisatorische vaardigheden
 • Je bent zelfstandig en kunt tegelijk goed samenwerken in multidisciplinaire verbanden
 • Je bent flexibel, resultaatgericht en standvastig
Sollicitatie data en tijden

1e rondes: Maandag 19 juni van 14:00-16:00 en Donderdag 22 juni van 11:00-13:00

2e ronde: Vrijdag 30 juni van 14:00-16:00

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 3.536,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Als promovendus werk je binnen de onderzoeksgroep van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg Utrecht (EPZU) UMC Utrecht. Prof. dr. Saskia Teunissen is de programmaleider. De onderzoekslijn 'Kinderpalliatieve zorg' maakt deel uit van het programma en valt onder verantwoordelijkheid van associate professor Marijke Kars. Het Expertise Centrum Palliatieve Zorg Utrecht richt zich, in samenwerking met lokale, regionale en landelijke partners, op de ontwikkeling van palliatieve zorg voor kinderen en volwassenen in de directe patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.

Aangaande de kinderpalliatieve zorg wordt nauw samengewerkt met de Kindercomfortteams, gelokaliseerd in de kinderacademische ziekenhuizen en het Prinses Maxima Kinderoncologisch centrum; de Netwerken Integrale Kindzorg; patiënt- en ouderorganisaties, thuiszorgorganisaties en het Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het speerpunt Child Health. Je directe begeleiders zijn dr. Marijke Kars (associate professor) en dr. Jurrianne Fahner (kinderarts-fellow kinder intensive care WKZ en post-doc onderzoeker).

Je standplaats wordt het Julius Centrum van het UMC Utrecht van waaruit multidisciplinaire begeleiding en researchbesprekingen vorm krijgen. Promovendi, studenten en senior onderzoekers werken samen aan verschillende palliatieve zorg onderzoeksprojecten.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • max. €3536 per maand
 • Universitair
 • 2023-3349

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you