Lerarenopleiders/ Docenten pedagogiek en/of didactiek

Lerarenopleiders/ Docenten pedagogiek en/of didactiek

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 5 jun Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De vakgroep Online leren en instructie van de faculteit Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit is op zoek naar enthousiaste, daadkrachtige docenten/lerarenopleiders die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van nieuwe cursussen op het gebied van pedagogiek en didactiek. De precieze taakstelling is afhankelijk van het profiel en de wensen van de kandidaat. Taken betreffen het (gezamenlijk met andere collega’s) ontwikkelen en verzorgen van het pedagogiek en/of het didactiek (taal, rekenen, zaakvakken, kunsteducatie) onderwijs binnen de academische lerarenopleiding. Aanvullende taken kunnen bestaan uit het coachen en begeleiden van studenten tijdens het werkplekleren (zij-instroomtraject) of de stages en deelnemen aan interne en externe commissies of werkgroepen.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante master of promotie afgerond binnen het domein van de Sociale wetenschappen (Educatie, pedagogiek, onderwijs(wetenschappen) of een vergelijkbaar terrein.
 • Je hebt ervaring met lesgeven in het primair onderwijs.
 • Je hebt ervaring als lerarenopleider (voor het primair onderwijs) en bent bij voorkeur geregistreerd in het beroepsregister van lerarenopleiders (BRLO).
 • Je hebt kennis en ervaring van het pedagogisch werkveld/het pedagogisch handelen in het primair onderwijs, bij voorkeur ook in relatie tot passend onderwijs voor leerlingen met leer- en gedragsproblemen.  
 • Je hebt kennis van de kennisbases (taal, rekenen, zaakvakken, kunsteducatie) voor leraren in het primair onderwijs.
 • Ervaring in het begeleiden van zij-instromers in het (basis)onderwijs is een pré.
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van (online afstands-) onderwijs in een lerarenopleiding primair onderwijs op het gebied van pedagogiek en/of didactiek (taal, rekenen, zaakvakken, kunsteducatie).
 • Je bent in het bezit van het certificaat Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid om deze in je eerste jaar te behalen.
 • Je beschikt over zeer goede communicatievaardigheden (schrijven, presenteren en spreken) in het Nederlands.

Wanneer je niet aan alle eisen voldoet, nodigen we je van harte uit om te solliciteren aangezien kleine aanstellingen van 0,2 fte ook mogelijk zijn voor een deel van de taken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 2 jaar, met uitzicht op verlenging.

Salaris
Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 10 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.670 bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Standplaats
De standplaats is Heerlen. Dit betekent dat je bij een fulltime aanstelling minstens twee dagen per week aanwezig bent op de universiteit in Heerlen. Begeleiding van studenten vindt online plaats met een enkele keer bijeenkomsten in een van onze studiecentra.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 18.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Onderwijswetenschappen

De faculteit Onderwijswetenschappen (OW) is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke master Onderwijswetenschappen. De faculteit speelt nationaal en internationaal een belangrijke rol in onderzoek naar de innovatie van het onderwijs.

De faculteit Onderwijswetenschappen (OW) is bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van een academische lerarenopleiding voor primair onderwijs. De voornaamste doelgroepen van de opleiding zijn professionals die nu nog onbevoegd voor de klas staan en zij-instromers vanuit (niet-) verwante sectoren die een carrière als leerkracht ambiëren, maar die ook buiten het klaslokaal als onderwijskundige van toegevoegde waarde willen zijn voor het onderwijs. De opleiding wordt in deeltijd aangeboden volgens het activerend academisch afstandsonderwijsmodel. De online leer- en werkomgeving sluit aan op dit model, waarbij de sturing van het onderwijs voor een deel in het materiaal zit, bijvoorbeeld bij verwerkingsopdrachten, formatieve leeractiviteiten en studeeraanwijzingen, maar ook via virtuele klassen ruimte is voor (sociale) interactie met studenten en docenten. De inrichting van het onderwijs wordt gebaseerd op resultaten van onderwijswetenschappelijk onderzoek.

Specificaties

 • PhD; Onderwijs
 • 7.6—38 uur per week
 • FAC/OW/23068

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you