Functioneel beheerder

Functioneel beheerder

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 18 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als functioneel beheerder ga jij het Applicatie Support Team versterken. Binnen dit team, dat naast functioneel applicatiebeheer ook uit software- en database ontwikkelaars bestaat, worden verschillende applicaties en databases ontwikkeld en beheerd voor het verzamelen, controleren, opslaan en distribueren van de diverse onderzoek datasets.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn o.a.
 • Functioneel beheren van applicaties, interfaces en onderliggende databases;
 • Analyseren, specificeren, configureren en testen van functionele gebruikers- eisen en wensen binnen projecten;
 • Analyseren en met verbetervoorstellen komen en deze door te voeren om de applicaties up- en running te houden;
 • Ondersteuning bieden aan gebruikers bij invulling van Data Management Plannen;
 • Implementatie nieuwe software;
 • Testen van Bug fixes in de bestaande software voordat deze wordt doorgezet naar productie.

Jij gaat in IJmuiden samenwerken met het Applicatie Support Team. Dit ervaren team bestaat totaal uit 5 fte en is verantwoordelijk voor web-, applicatie- & database ontwikkeling alsmede het functioneel beheer ervan.

De omgeving waarin je komt te werken heeft in grote mate te maken met de ontwikkeling en beheer van een digitale infrastructuur rondom de Waddenzee met al haar flora en fauna. Hiervoor is een meerjaren programma opgetuigd waarin ook andere instituten binnen de WUR participeren en
 • Omvat diverse applicaties op het gebied van dataregistratie, datacontroles, data-import en data-export /distributie;
 • We hebben hoofdzakelijk Oracle of PostgreSQL als DBMS omgeving;
 • Wij gebruiken voornamelijk de volgende talen en frameworks Python, Django/CSS en ondersteunende tools als Jenkins, Bugzilla en GIT;
 • Er wordt ontwikkeld voor Windows en Linux platforms.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Jij bent een enthousiaste en ambitieuze functioneel beheerder met een afgeronde relevante opleiding informatica of een beta-studie op minimaal HBO niveau met aantoonbare werkervaring op de diverse onderdelen binnen het functioneel applicatiebeheer.

Je vindt het leuk en bent aantoonbaar in staat om datawensen van de gebruikers om te zetten in functionele oplossingen. Je wordt geacht om het effect van wijzigingen in bestaande applicaties in te schatten en indien nodig zelfstandig deze kleine wijzigingen te testen en te implementeren. Daarnaast denk je actief mee met onderzoekers hoe nieuwe gegevens duurzaam kunnen worden verzameld, automatisch gecontroleerd en opgeslagen. Bovendien heb je enige affiniteit met marien ecologische vraagstukken, kunt zelfstandig én in teamverband werken, bent leergierig en niet bang om vragen te stellen. We vinden het belangrijk dat je klantgericht bent, het resultaat in het vizier houdt en initiatief neemt.

Ook beschik jij over de volgende competenties:
 • Creatief;
 • Proactief;
 • Communicatief vaardig.

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van maximaal € 4.317,- (Hay profiel functioneel beheerder 2, additionele formatie) bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research.

De duur van het dienstverband is in eerste instantie 1 jaar en zal, afhankelijk van het functioneren, worden verlengd. We hebben de intentie een lange (en uiteindelijk een vaste) arbeidsrelatie met elkaar aan te gaan.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Hier ga je werken
Wageningen Marine Research (WMR) is één van de negen instituten die onderdeel uitmaakt van Wageningen Research. WMR is een toonaangevend, onafhankelijk onderzoeksinstituut met locaties in IJmuiden, Den Helder en Yerseke dat zich richt op strategisch en toegepast marien ecologisch onderzoek. Producten en diensten worden projectmatig uitgevoerd en zijn divers van aard: veldonderzoek, experimenten op realistische schaal, verkennende studies op lab schaal, datamanagement en modellering.
De omgeving waarin je komt te werken:
 • Internationale toegepast wetenschappelijke omgeving (mariene en zoet water ecologie), waar (veld)gegevens worden verzameld en opgeslagen die vervolgens worden gebruikt voor analyses en complexe modellen;
 • Nauwe samenwerking met IT en het data competence center binnen de WUR;
 • Je rapporteert rechtstreeks aan het MT lid, verantwoordelijk voor informatie & databeleid WMR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • IT
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • P1233802-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you