Community manager open science en digital skills

Community manager open science en digital skills

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 11 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Onderwijs en Onderzoek van de Bibliotheek UvA/HvA zoekt een enthousiaste community manager open science en digital skills voor 0,8 - 1 FTE.

Bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) krijgt de toekomst van mensen, beroepen, de stad en de samenleving vorm. Praktijkgericht onderzoek speelt daarin een cruciale rol en daarvoor zijn goede digitale vaardigheden bij onderzoekers, docenten en studenten essentieel.

De HvA bibliotheek heeft de ambitie om hoogwaardige en innovatieve ondersteuning te bieden bij thema’s als open science, data science en digitale onderzoeksmethodes. De bibliotheek biedt deze dienstverlening aan diverse doelgroepen binnen het praktijkgericht onderzoek, waaronder de HvA open science community, onze lectoraten en de facultaire onderzoek-ondersteuners. Zij vinden bij ons informele kennisdeling, workshops gegeven door collega’s of externe deskundigen en brede ondersteuning bij alle facetten van het onderzoeksproces. Wij zoeken een community manager voor onze open science en digital skills programma’s die deze ambitie vorm kan geven.

Je werkt bij het team onderwijs- en onderzoekondersteuning van de Bibliotheek UvA/HvA samen met collega’s van beide instellingen; zo leren we en inspireren we elkaar. De community manager zal ook aansluiten bij de HvA open science community en hen zo helpen zich verder te ontwikkelen. Als community manager ben je herkenbaar en benaderbaar: de spil in jouw netwerk. Je werkt vraaggestuurd; zo ontsluit je de activiteiten laagdrempelig en op maat voor de doelgroep.

Je werkplek is op de Amstelcampus in hartje Amsterdam, maar je zal ook vaak te vinden zijn op andere locaties van de HvA en UvA. Uiteraard is deels hybride (thuis)werken ook mogelijk.

Zo maak jij het verschil

 • Je coördineert en ondersteunt de activiteiten rondom open science en digitale informatie- en onderzoeksvaardigheden vanuit de bibliotheek
 • Je draagt actief bij aan de activiteiten van de open science community. Zij organiseren maandelijkse open science coffee bijeenkomsten en zijn actief met community building en kennisuitwisseling rondom open science
 • Je bent zichtbaar en herkenbaar aanwezig als community manager op de campus; jij zoekt mensen op én ze weten je te vinden
 • Voor onze doelgroepen organiseer je trainingen, workshops en evenementen, zowel fysiek als online. Denk hierbij aan formele trainingen maar ook peer-driven workshops, hackatons en inspiratiesessies. Hiervoor zoek je verbinding met de lectoraten, de kenniscentra, de bibliotheek en ICT
 • Samen met het research data management team geeft je vorm aan het trainingsprogramma voor data stewards en data engineers
 • Ook werk je actief mee aan activiteiten vanuit het landelijke Digital Competence Center voor praktijkgericht onderzoek (DCC-PO) en andere projecten
 • Je draagt zo bij aan het praktijkgericht onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

 • Een afgeronde hbo- of universitaire opleiding met enkele jaren werkervaring
 • Ervaring met onderzoek, bij voorkeur aan een hbo-instelling
 • Affiniteit met- en kennis over open science, bijvoorbeeld vanuit jouw eigen onderzoekservaring
 • Excellente communicatie- en organisatievaardigheden en ervaring met het plannen en organiseren van workshops en evenementen
 • Aantoonbare ervaring met community building en communicatie naar verschillende doelgroepen
 • Je maakt makkelijk contact en hebt ervaring met het opbouwen en onderhouden van een breed netwerk
 • Je kan effectief communiceren in Nederlands en Engels

Het bezit van een BHV diploma of bereidheid om dit op korte termijn te halen is een pre.

Onze kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (klantgericht, samenwerken, leervermogen) zijn het fundament onder onze dienstverlening. Daarnaast beschik je voor deze functie over de volgende competenties:

 • analytisch vermogen;
 • organisatiesensitiviteit;
 • resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op een vast aanstelling.

We bieden een dienstverband van 0,8 – 1 FTE voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid volgt een vast dienstverband.

 

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €3018 tot €4159 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 36 uur (cao hoger beroepsonderwijs). Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering.

De Hogeschool van Amsterdam heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • een zeer ruime vakantieregeling;
 • pensioenopbouw bij het ABP;
 • mobiele telefoon en een laptop;
 • een netto internetvergoeding per maand;
 • een goede reiskostenregeling, zoals een NS Businesscard of HvA fiets.

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam

Talent als basis, diversiteit als kracht

De Hogeschool van Amsterdam wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. Heb je tips hoe we onze communicatie op het gebied van diversiteit en inclusie kunnen verbeteren, laat het ons dan weten.

Afdeling

Over de Bibliotheek UvA en HvA

De Bibliotheek is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor studenten, onderzoekers en docenten, off- en online. Wij ondersteunen onderwijs en onderzoek voor de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam en geven onze gebruikers hulp op maat om in het uitgebreide aanbod van informatie de juiste bronnen te vinden voor toepassing in onderwijs en onderzoek. 

Wij brengen ‘kennis verder’ en helpen de kwaliteit van het hoger onderwijs in Amsterdam te verbeteren en dragen zo bij aan het studiesucces van onze studenten.

Hier kun je meer lezen over werken bij de Bibliotheek.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Marketing en communicatie
 • 28—36 uur per week
 • €3012—€4159 per maand
 • HBO
 • AT HVA 20230523-1

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rhijnspoorplein 1, 1091 GC, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you