Universitair hoofddocent 'Innovatie in preventie: PreventieHub Radboudumc'

Universitair hoofddocent 'Innovatie in preventie: PreventieHub Radboudumc'

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 2 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair hoofddocent Innovatie in Preventie ontwikkel, implementeer en evalueer je innovatieve concepten voor het bevorderen van een gezonde leefstijl, gedrag en zelfmanagement. Je geeft als primus inter pares in een klein managementteam leiding aan het expertisecentrum en bundelt expertise in public health, gedragswetenschappen, implementatiewetenschappen, geneeskunde en biomedische wetenschappen.

Het expertisecentrum faciliteert Radboudumc-onderzoekers en zorgverleners met beschikbare kennis en tools voor implementatie. Je draagt bij aan de totstandkoming van het platform ‘Data voor gezondheid in de regio’, waarin data uit verschillende bronnen samenkomen: burgers, zorgdata, publieke sector, cohorten rond leefstijl & preventie, routine zorgdata, en regionale en nationale routinedata. Door de kennis over de mogelijkheden die voortkomen uit het combineren van gegevens te vergroten, kan er worden ingezet op het terugdringen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen door middel van gezondheidsinterventies die gericht zijn op gedragsverandering.

Je bent als universitair hoofddocent ingebed in de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde (mogelijk tevens parttime op een andere Radboudumc afdeling) en je werkt samen met andere onderzoekers binnen en buiten het Radboudumc om innovatief en relevant onderzoek op het gebied van gezondheidsbevordering vorm te geven, inclusief gerelateerd onderwijs. Je schrijft subsidieaanvragen, wetenschappelijke artikelen en draagt ook voor een gedeelte van de aanstelling bij aan het onderwijs. Je geeft leiding aan een team van onderzoekers (met een gedeeltelijke onderwijsaanstelling) dat een eigen onderzoekagenda voert, maar ook de verantwoordelijkheid heeft om bestaande kennis op het terrein te verzamelen en door te geven aan collega's met een verwante focus.

Deze positie zal worden beoordeeld volgens de criteria voor Assistant Professor in Talent Track naar associate professor zoals vastgelegd in het Radboudumc’s wetenschappelijk carrière pad. In dit kader zal gevraagd worden om een geschreven persoonlijk performance en ontwikkelingsplan, inclusief een reflectie op leiderschap ontwikkeling alsook een apart interview met de Talent track Commissie.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Geeft als primus inter pares in een klein management team leiding aan het expertisecentrum preventie.
 • Volgt de financieringsmogelijkheden op het terrein van preventie en vraagt subsidies aan.
 • Doet onderzoek op het gebied van preventie in samenwerking met het team, met andere onderzoekers van het Radboudumc en andere faculteiten in binnen- en buitenland.
 • Betrekt relevante interne en externe stakeholders bij het werk van het expertisecentrum en zorgt voor uitstekende relaties met die stakeholders.
 • Geeft onderwijs op het terrein van preventie.
 • Adviseert onderzoekers van het Radboudumc in methoden van onderzoek op gebied van (intramurale, transmurale en extramurale) gezondheidsbevordering.
 • Bouwt mee en neemt deel aan (landelijke) consortia. Je begeleidt (master) studenten en promovendi bij onderzoeksprojecten.

Graag ontvangen we een motivatiebrief, cv en het sectorplan-aanvraagformulier. Dit formulier bevat relevante vragen voor de selectieprocedure.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een gepromoveerd onderzoeker met een achtergrond in biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, geneeskunde, health promotion, psychologie of een verwant vakgebied, en vindt het belangrijk en leuk om up-to-date te blijven, zowel op het gebied van de organisatie van gezondheidsbevordering als op het gebied van onderzoeksmethodologie. Bovendien heb je de visie en ambitie om een team te bouwen en leiden naar een duurzame en succesvolle eenheid, en beschik je over een uitstekend gevoel voor politieke en strategische verhoudingen om effectief te kunnen functioneren in deze rol.

Als een meewerkend leider hecht je veel waarde aan het gezamenlijk neerzetten van innovatieve projecten en onderzoeken, boven het nastreven van een individuele wetenschappelijke carrière. Daarnaast beschik je over uitstekende netwerkvaardigheden om succesvol te kunnen samenwerken met verschillende partners en stakeholders in het veld. Je voldoet aan de criteria voor het wetenschappelijk carrièrepad, waaronder criteria rondom de kwaliteit, levensvatbaarheid en impact van onderzoek, en ook criteria rondom onderwijs en leiderschap.

Daarnaast heb/ben je:
 • Minimaal 8 jaar onderzoekservaring na afronding van je PhD.
 • Aantoonbare uitgebreide ervaring in acquisitie van onderzoeksprojecten.
 • Kennis van en ervaring binnen de intramurale, transmurale en/of extramurale infrastructuur van gezondheidsbevordering.
 • Kennis van actuele methoden van onderzoek van gezondheidsbevordering op het gebied van individuele, populatie- en groepsgerichte preventie.
 • Uitstekende wetenschappelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel het Nederlands als het Engels.
 • Aantoonbare ervaring met het leiden van een groep.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 6.288 en € 7.989 (schaal 14) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Binnen het Radboudumc richten we een Preventiehub in, waarin ons onderzoek (en gerelateerd onderwijs) naar leefstijl en gedrag voor fysieke en mentale gezondheid bij elkaar komt. We zetten daarbij vooral in op onderzoek naar zorggerelateerde preventie, zoals prehabilitatie (interventies voorafgaand aan behandeling), revalidatie (herstel na behandeling) en duurzame leefstijlverandering in transmurale zorgketens tot aan de leefomgeving van de burger/patiënt toe.
Je bent onderdeel van een enthousiaste, recent gevormde, werkgroep die zich inzet voor preventie. Iedereen is sterk gedreven door de overtuiging dat voorkomen beter is dan genezen, dat het verbeteren van gezondheid thuishoort binnen de behandeling van een aandoeningen, dat mensen hieraan het beste in hun eigen leefomgeving kunnen werken en dat hierbij moet worden aangesloten bij de behoeftes en mogelijkheden van bewoners / patiënten. De functie is ondergebracht in de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde (department of Primary and Community care) en is onderdeel van het sector plan Medische en Gezondheidswetenschappen.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • max. 32 uur per week
 • €6288—€7989 per maand
 • Universitair
 • 185803-P1234767-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you