Systeembeheerder Windows

Systeembeheerder Windows

Geplaatst Deadline Locatie
25 mei 18 jun Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Achter de schermen ben jij een van de drijvende krachten achter de TU Delft. Als systeembeheerder zorg je dat studenten, docenten en onderzoekers kunnen rekenen op vlekkeloos werkende ICT.

Functieomschrijving

Wat zuurstof is voor de longen, is ICT voor de TU Delft. Helemaal nu werken en leren op afstand helemaal ingeburgerd zijn. Samen met je collega’s van de afdeling Systems zorg je dat duizenden (virtuele en fysieke) servers en tienduizenden geavanceerde digitale werkplekken optimaal functioneren. Met het specialisatieteam Windows-serverbeheer run je de vSphere-omgeving in combinatie met vCloud Director voor OTA-omgevingen. 70 tot 80% van alle servers van de universiteit draait op deze gevirtualiseerde serveromgeving. Voor storage zetten we de NetApp-oplossing in, ook hiermee weet jij wel raad.

Als systeembeheerder Windows richt jij je op het leveren van software-defined datacenterdiensten als selfservice aan de eindgebruikers. Calls oplossen hoort ook bij je dagelijkse werk. Net als het doorvoeren van wijzigingen, en het controleren en monitoren van de systemen. Je checkt logfiles, reageert op fouten die door monitoring gevonden worden en werkt fanatiek mee aan het verder automatiseren van onze serveromgeving. Staat er een serverupdate op de planning? Dan communiceer je dit duidelijk naar alle betrokkenen en houd je rekening met het tijdstip van updaten.

En je doet nog meer. Zo denk je mee over het vervangen en ontwerpen van nieuwe diensten en systemen. Of het verder verfijnen van securitymaatregelen en het verkennen van cloudmogelijkheden (onder andere Microsoft 365). Kortom: uitdagingen genoeg in jouw functie.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma in een relevante ICT-richting en bent expert als het gaat om Windows-serverbeheer. Ook heb je de nodige automatiseringskennis.
 • Je hebt diepgaande kennis van ESXi en vSphere vCenter.
 • Je hebt een up-to-date VMware VCP-certificering.
 • Je hebt goede kennis van Windows, VMware, Microsoft 365 Exchange, Active Directory, en PowerShell-scripting.
 • Je vindt het leuk om nieuwe technieken te ontdekken en ontwikkelingen te volgen.
 • Je kunt prima zelfstandig werken, maar staat ook klaar voor je collega’s als dat nodig is.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen werk en het werk van het team. Zie je verbetermogelijkheden? Dan neem je graag het initiatief om die te realiseren.
 • Als systeembeheerder werk je af en toe ook buiten kantoortijden en heb je beperkt aantal keren per jaar een consignatiedienst.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast. 
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 10 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €2.960,- en een maximum van €4.670,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - Directie ICT

De directie ICT bestaat uit een aantal afdelingen. Project management Services richt zich op projecten met een (grote) ICT component. De informatiebehoefte vanuit de verschillende werk-, onderwijs-, onderzoeks-, en valorisatieprocessen wordt door de afdeling Informatiemanagement vertaald naar een gebalanceerde informatievoorziening. Het team van Security & Privacy houdt zich bezig met informatieveiligheid en een juiste implementatie en uitvoering van de AVG-wetgeving bij de TU Delft. Het team van Architectuur beschrijft en bewaakt de samenhangende structuur van de informatievoorziening.

Het Shared Service Center ICT richt zich op de dienstverlening rondom de continuïteit en optimalisatie van de bestaande informatievoorziening. R&D/Innovatie focust op de ontwikkeling van nieuwe technologieën ten behoeve van kansrijke hulpmiddelen voor onderwijs en onderzoek.

Specificaties

 • IT
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO+
 • TUD03989

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you