Head, Scholarly Communications and Publishing

Head, Scholarly Communications and Publishing

Geplaatst Deadline Locatie
26 mei 19 jun Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het voortouw nemen in het scheppen van mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek en kennis te delen. Dat is jouw uitdaging als Hoofd Wetenschapscommunicatie en -publicatie, waarbij je leiding geeft

Functieomschrijving

De TU Delft Library ontdekt, deelt en creëert kennis. Ons werk in de bibliotheek draait niet meer alleen om het opbouwen van een collectie van boeken en vakbladen, maar minstens zo zeer om het extern verspreiden van de publicaties van onze universiteit. Jij en je team zorgen dat dit voor elkaar komt. Je voorziet de wetenschappelijke gemeenschap van deskundige ondersteuning in en advies over het publicatieproces. Je beoordeelt de waarde van onderzoeken. En je zorgt ervoor dat medewerkers en studenten optimaal gebruik kunnen maken van de bibliotheekcollectie. Om je team te inspireren, werk je strategieën uit en coach je je collega's binnen je team om hun ontwikkeling te bevorderen. Je creëert een strategische visie voor het gehele proces rond publicatie en het beheer van collecties en in het verlengde daarvan ontwikkel je beleidslijnen en tactische maatregelen om deze richtlijn te implementeren.

Als onderdeel van je functie stuur je TU Delft OPEN Publishing aan (hierbij werk je nauw samen met het hoofd publicatie) en ga je in gesprek met onze faculteiten om wetenschappers aan te moedigen bij ons te publiceren. Daarnaast zorg je ervoor dat je team advies van hoge kwaliteit geeft over publicatiestrategieën en -richtlijnen. Samen werken jullie aan het programma gericht op open toegang. Door grondige onderzoeksanalyses uit te voeren, identificeer je patronen en trends in publicatie en voorzie je daarmee de faculteiten van waardevolle inzichten in de waarde en het succes van hun onderzoek. En in samenwerking met de collectiemanager draag je zorg voor de ontwikkeling van onze bibliotheekcollectie.

Je diverse en internationale team bestaat uit negen leden, die allemaal gemotiveerd zijn om wetenschappelijke publicatie en kennis delen op nationaal en internationaal niveau een stap verder te brengen. Daarom dragen jij en je team actief bij aan het TU Delft Open Science Programme, maar ook aan relevante conferenties en workshops. Als onderdeel van de afdeling Research Services (Onderzoeksdienstverlening) werk je ook nauw samen met andere teamleiders binnen de bibliotheek (zoals die voor onderzoeksdata en onderzoeksinfrastructuur) en belanghebbenden in de hele universiteit. Bij TU Delft Library koesteren we een uiterst professionele sfeer, maar is er ook ruimte voor ontspanning en zijn we behulpzaam. Je krijgt er alle kansen om te groeien in je functie en je te ontwikkelen.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • Je hebt veel kennis over wetenschappelijke publicatie en communicatie en over het onderzoeksproces.
 • Je hebt ervaring met leidinggeven aan teams, inzicht in groepsdynamiek en ervaring met het ondersteunen van de ontwikkeling van collega's binnen je team. Je hebt oog voor het grote geheel en maakt gebruik van hun expertise om jouw visie te realiseren.
 • Dankzij jouw uitstekende communicatieve vaardigheden kun jij samenwerken met verschillende belanghebbenden en begrijp je hun situatie, zowel op technisch- onderzoeks- of beheersvlak.
 • Je begrijpt organisatiestructuren van instituties zoals bibliotheken en universiteiten en de bijbehorende besluitvormingsprocessen.
 • Je kunt goed begrotingen beheren en de jaarlijkse begroting van de activiteiten van het team opstellen en controleren, met name wat betreft het beheer van de wetenschappelijke collectie.
 • Je beschikt over een uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is permanent. 
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 12 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €4.814,- en een maximum van €6.181,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - TU Delft Library

TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, een fysieke en virtuele ontmoetingsplek. De Library helpt bij het vinden van waardevolle kennis die nodig is voor onderwijs en onderzoek, en bij het publiceren en bewaren van de gegenereerde kennis van de TU Delft. We vinden het belangrijk dat kennis gemakkelijk toegankelijk is en vrij beschikbaar is voor iedereen. Zo kan kennis vrijelijk gaan stromen en de kennis van de TU Delft van waarde worden voor anderen. In de Library kan iedereen ook altijd terecht om in alle rust te studeren. Dit past bij onze inclusieve organisatie. De Library heeft drie strategische thema’s gekozen als leidraad voor haar dagelijkse werkzaamheden. 1) Open Science. We hebben een belangrijke bijdrage in het TU Delft brede strategische programma “Open Science – Research and Education in the Open Era”. 2) Zichtbaarheid en impact. Met onze expertise en tools op het gebied van research datamanagement, research intelligence en publiceren, vergroten we de vindbaarheid, zichtbaarheid en impact van TU Delft-kennis. 3) Inspirerende leer- en werkomgeving. Door middel van een prikkelende programmering laten we zien hoe vrij beschikbare en betrouwbare kennis het leven rijker maakt. Daarmee is de Library een plek waar je nieuwe ideeën en inzichten vindt. 

https://www.tudelft.nl/library/

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • €4814—€6181 per maand
 • HBO
 • TUD03992

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you