Wetenschappelijk medewerker Gezond Leven | RIVM

Wetenschappelijk medewerker Gezond Leven | RIVM

Geplaatst Deadline Locatie
26 mei 24 jun Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij mee werken aan het gebruik van erkende leefstijlinterventies in scholen? Dan zoeken we jou!

Functieomschrijving

Veel gemeenten, scholen, kinderopvangorganisaties en zorg professionals werken aan een gezonde leefstijl en gezonde leefomgeving. Het RIVM helpt deze professionals daarbij met wetenschappelijk toepasbare kennis. We doen dat als afdeling Gezond Leven van het RIVM door zowel online als offline kennis, tools en voorbeelden te delen samen met onze partners waaronder de landelijke thema-instituten. Onze websites waaronder het loketgezondleven.nl en webinars zijn belangrijke online kanalen. Offline ondersteuning bieden we aan door middel van workshops, trainingen en advies op maat. Belangrijk onderdeel van ons werk is het werken aan erkenning van leefstijlinterventies. Deze zogenaamde erkende leefstijlinterventies staan in onze interventiedatabase en worden onder andere gebruikt in de programma’s Gezonde Gemeente, Gezonde School en Gezonde Kinderopvang. We zoeken een medewerker die kan helpen bij de erkenning van leefstijlinterventies en het programma Gezonde School.

Wat ga je doen

Wil jij mee werken aan het gebruik van erkende leefstijlinterventies in scholen? Dan zoeken we jou. Je werkt in een sociaal, deskundig en proactief team aan het erkennen van leefstijlinterventies. Maar ook probeer je leerkrachten en docenten te verleiden om meer erkende leefstijlinterventies te gebruiken in de praktijk.

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

 • Erkenning van leefstijlinterventies
  • Je helpt verschillende groepen professionals bij het indienen van hun leefstijlinterventie bij het RIVM. Vervolgens screen je met je collega’s of de ingediende interventies potentieel in aanmerking komen voor erkenning. Je organiseert met je collega’s de wetenschappelijke commissies waarin externe onafhankelijke wetenschappers beoordelen of de interventies aan de vastgestelde criteria voldoen. Na afloop van de commissie vergaderingen communiceer je naar de interventie eigenaren de oordelen van de commissie. Daarnaast werk en denk je mee over de verbetering van het systeem van beoordelingen van leefstijlinterventies.
 • Programma Gezonde School
  • Er is een mooi aanbod van leefstijlinterventies voor scholen. Jaarlijks maak je een overzicht van het aanbod en daarbij geef je aan op welke thema’s en voor welke doelgroepen extra leefstijl interventies zijn gewenst. Samen met collega’s ga je in gesprek met verschillende organisaties om hen te stimuleren om de gewenste leefstijlinterventies te ontwikkelen en in te dienen voor erkenning. Daarnaast probeer je met collega’s ook van partners het gebruik van erkende leefstijlinterventies zoveel mogelijk te stimuleren via onder andere communicatie en trainingen. Ook ben je het aanspreekpunt voor vragen van interventie-eigenaren en medewerkers van scholen en GGD'en over erkende leefstijl interventies.

Uniek aan deze baan

Het unieke van deze gevarieerde functie is dat je vanuit een gedreven maar ook sociaal en proactief team werkt aan toepassing en gebruik van wetenschappelijke kennis in de praktijk van scholen.

De zorg voor morgen begint vandaag

Specificaties

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Functie-eisen

Wie ben jij

Belangrijk is dat je planmatig kan werken en goed kan organiseren. Je vindt het een uitdaging om in een divers sociaal en proactief team te werken. Je weet duidelijk over te brengen wat je vindt maar waar nodig kan je mee bewegen. Je kan makkelijk schakelen tussen verschillende professionals vanuit de wetenschap en de praktijk.

Wat heb je verder in huis

Je hebt een wetenschappelijke studie gezondheidswetenschappen of een vergelijkbare opleiding afgerond. Enige kennis van het veld van gezondheidsbevordering is handig. Je hebt goede communicatie vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een handson mentaliteit.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

 • Salarisniveau: schaal 10
 • Maandsalaris: Min €3.045 – Max. €4.848 (bruto)
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contractduur: 12 maanden
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €3045—€4808 per maand
 • Universitair
 • AT VWS 230526

Werkgever

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you