Promovendus 'Kwaliteit van werk, kwaliteit van leven bij de ziekte van Parkinson'

Promovendus 'Kwaliteit van werk, kwaliteit van leven bij de ziekte van Parkinson'

Geplaatst Deadline Locatie
26 mei 11 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Word jij de drijvende kracht achter een innovatief project dat gericht is op het waarborgen van de kwaliteit van leven door mensen in staat te stellen te blijven werken? Als promovendus speel je een essentiële rol in het ontwerpen en testen van een baanbrekend protocol voor procesbegeleiding voor werkenden uit kwetsbare groepen. We richten ons specifiek op mensen met progressieve neurodegeneratieve bewegingsstoornissen, zoals de ziekte van Parkinson, andere vormen van parkinsonisme, ataxie en hereditaire spastische parese.

Dit project gaat verder dan alleen het bieden van financiële zekerheid. Het streven is om een gevoel van zingeving, sociale contacten en persoonlijke ontwikkeling te behouden voor de betrokkenen. We maken gebruik van de Participatieve Aanpak (PA), waarbij een deskundige procesbegeleider de werkenden en hun leidinggevenden begeleidt om obstakels op het werk te identificeren en samen oplossingen te vinden om verantwoord aan het werk te kunnen blijven.

Het project bestaat uit twee delen. In deel 1 ga je samen met diverse stakeholders de bestaande PA-methode optimaliseren voor de genoemde doelgroep. Hier voegen we vernieuwende elementen toe, zoals preventieve maatregelen en koppelingen met de zorg. Dit wordt gedaan door het combineren van data uit literatuuronderzoek en interviews met betrokkenen. In deel 2 voeren we een grootschalige studie uit, een Randomized Controlled Trial, om de effectiviteit en ervaringen van de procesbegeleiding bij de genoemde doelgroep te onderzoeken binnen de infrastructuur van ParkinsonNet.

Als promovendus ga je een gevarieerd takenpakket hebben, waaronder literatuuronderzoek en ontwerpgericht onderzoek in fase 1, effectonderzoek in fase 2 en het inventariseren en evalueren van implementatievoorwaarden. Je werkt nauw samen met een multidisciplinair projectteam, inclusief ervaringsdeskundigen, een gebruikerscommissie en mensen uit het werkveld.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:
 • Het aanvragen van goedkeuring bij de medisch ethische commissie (CMO).
 • Het opzetten en beheren van een datamanagementsysteem.
 • Het plannen en organiseren van lokale projectgroepbijeenkomsten, interviews en focusgroepen.
 • Het vormgeven van het protocol en de materialen voor eindgebruikers.
 • Het verzamelen en analyseren van zowel kwalitatieve als kwantitatieve gegevens.
 • Het presenteren van bevindingen in zowel Engelstalige als Nederlandstalige wetenschappelijke publicaties, nieuwsbrieven en op (inter)nationale congressen.
 • Het verspreiden van kennis over dit project en de resultaten naar zowel mensen met neurodegeneratieve bewegingsstoornissen als zorgprofessionals.

Gedurende het project krijg je ondersteuning, supervisie en training, zodat je je kennis, expertise en vaardigheden kan ontwikkelen en een wetenschappelijke carrière kan opbouwen. Je sluit het project af met een wetenschappelijk proefschrift dat jouw bijdrage aan dit belangrijke onderzoek weerspiegelt.

Grijp deze unieke kans en draag bij aan de toekomst van mensen met neurodegeneratieve bewegingsstoornissen. Solliciteer nu!

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Om de functie van promovendus te vervullen is het essentieel dat je gedreven bent om praktisch invulling te geven aan de uitvoering van wetenschappelijk onderzoek en grote affiniteit hebt met het onderwerp. Je bent ambitieus, leergierig, neemt initiatief en stelt haalbare oplossingen voor.

Andere criteria betreffen:
 • Je bent een gezondheidsprofessional met een academische titel of een gezondheidswetenschapper/ biomedisch-/sociale wetenschapper.
 • Een afgeronde opleiding ergotherapie of andere paramedische opleiding en kennis over arbeid is een pré.
 • Je hebt affiniteit met toegepast wetenschappelijk onderzoek waarin zowel kwalitatieve als kwantitatieve methoden worden gebruikt.
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en in het Engels.
 • Je hebt goede vaardigheden op gebied van communicatie, samenwerken, planning en organisatie om dit uitdagende project op te zetten en uit te voeren, samen met het onderzoeksteam en andere stakeholders (o.a. patiënten- en beroepsverenigingen)
 • Je kunt uitstekend zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd werken.
 • Je bent flexibel en kunt goed schakelen tussen diverse taken.
 • Je bent integer en hebt het vermogen om vertrouwelijkheid te bewaren t.a.v. privacyrichtlijnen, patiëntaangelegenheden en andere gevoelige informatie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.789 en € 3.536 (schaal 10A) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Je komt te werken in een enthousiast, multidisciplinair team van onder andere experts op het gebied van neurologie, ergotherapie en arbeids- & organisatiepsychologie. Je wordt onderdeel van het dynamische onderzoeksteam van ons Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen van het Radboudumc. In het centrum heb je veel interactie met een grote groep van andere promovendi, senior onderzoekers, zorgverleners en ervaringsdeskundigen die allen werken aan verbetering van zorg en kwaliteit van leven voor mensen met Parkinson en andere bewegingsstoornissen.

Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties.Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €2789—€3536 per maand
 • Universitair
 • 186023-P1236814-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you