Technical support engineer

Technical support engineer

Geplaatst Deadline Locatie
30 mei 13 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vanwege team uitbreiding zijn we op zoek naar een creatieve en zelfstandige engineer die met zijn technische kennis sparring partner is voor onze wetenschappers en een rol kan spelen in de vormgeving en coördinatie van wetenschappelijk onderzoek.

Functieomschrijving

Binnen de Faculty of Psychology and Neuroscience zoeken we voor de afdeling Instrumentation Engineering (IE) een Technical support engineer. IE is gericht op het ondersteunen van hoogwaardig onderzoek middels het ontwikkelen, ontwerpen en implementeren van innovatieve technische oplossingen die niet op de markt verkrijgbaar zijn. Daarbij ben je werkzaam voor de Faculteit, maar ben je ook betrokken bij projecten die in breder samenwerkingsverband binnen Nederland worden vormgegeven. 

Wat ga je doen?

Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor:

 • Het projectmatig ontwerpen (maatwerk), begeleiden en opzetten van (mobiele) onderzoeksfaciliteiten in samenwerking met interne en externe partijen;
 • Realisatie van nieuwe faciliteiten: selectie, aanschaf, installatie, testen en onderhoud van apparatuur en ICT (hard- en software);
 • Technische ondersteuning en advisering van eindgebruikers;
 • Administratieve werkzaamheden zoals het opzetten en bijwerken van documentatie en beheer van inventarisUitvoeren van correctief en preventief onderhoud aan onderzoeksapparatuur en systemen. 

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wie ben jij?

Je ziet het als een uitdaging om in een dynamisch snel veranderende onderzoeksomgeving werkzaam te zijn. In het bijzonder lijkt het je leuk om in een omgeving te werken die gericht is op psychologie en neurowetenschappen. Je werkt graag in teamverband, maar ook met anderfe collega's. Daarbij focus jij je op het vinden van technische oplossingen om zo onderzoeksprojecten binnen de faculteit te verwezenlijken. Jij hebt daarnaast:

 • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Elektrotechniek, ICT, Informatica, Biometrie, Mechatronica of een vergelijkbaar vakgebied;
 • Ervaring met de Agile werkwijze is een pré;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels;
 • Kwaliteiten om meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden;
 • De volgende soft skills: je bent een ondernemende teamplayer, zelfstandig, creatief en resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

Wat biedt de Universiteit Maastricht jou?

Je komt in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland. Verder bieden wij je: 

 • Goede arbeidsvoorwaarden. Een passend salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring, € 2.818,- en €4.670,- bruto per maand conform schaal 8-10 van de cao Nederlandse Universiteiten (CAO-NU) op basis van een fulltime dienstverband. In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een initiële arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Als 'Family-friendly University' bieden we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding.
 • Een ruime verlofregeling met 4 extra feestdagen en de mogelijkheid om  compensatie-uren op te bouwen, waardoor je  nog eens 12 dagen extra vrije dagen hebt. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een CAO-keuzemodel. 
 • Als Universiteit Maastricht kennen we tevens diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling, tevens kan je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van ons  zeer uitgebreide sportaanbod.
 • De ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen op  persoonlijk vlak en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we o.a. door het bieden van een ruim opleidingsaanbod. 

 De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Afdeling

Faculty of Psychology and Neuroscience

De faculty of Psychology and Neurosciece (FPN) van de Universiteit Maastricht staat internationaal bekend om haar uitstekende onderzoek en onderwijs op het gebied van psychologie en neurowetenschappen. FPN beschikt over een uitgebreide onderzoeks-infrastructuur o.a. gedrags-, cognitieve en fysiologische laboratoria.

http://fpn-ie.maastrichtuniversity.nl/

https://www.maastrichtuniversity.nl/about-um/faculties/faculty-psychology-and-neuroscience

Specificaties

 • Techniek / laboratorium
 • Techniek
 • max. 38 uur per week
 • €2818—€4670 per maand
 • HBO
 • AT2023.252

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you