Controller bij School of Business and Economics

Controller bij School of Business and Economics

Geplaatst Deadline Locatie
31 mei 18 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zoek je uitdaging en afwisseling in je werk?  Wil je zelfstandig werken en veel verantwoordelijkheid en vrijheid? Vind je aandacht voor persoonlijke ontwikkeling belangrijk? Dan is dit misschien wel de perfecte baan voor jou!

Functieomschrijving

Vanwege de groei van de School of Business and Economics (SBE) zijn we opzoek naar een nieuwe collega. Als controller zorg je (mede) voor financiële stabiliteit en de P&C-cyclus van SBE. Je fungeert als proactieve en kritische sparringpartner van de directeur en werkt nauw samen in teamverband met vier andere collega controllers van SBE.

De controller legt over zijn/haar functioneren zowel verantwoording af aan de manager Control die optreedt als (gemandateerd) beherend baas en vakbaas als aan de coördinerend controller, die namens de directeur SBE optreedt als werkbaas.

De functie bevat de volgende kernactiviteiten:

 1. Adviseren over en toetsen & bewaken van de realisatie van het (financieel)-economisch beleid van de eenheid.
 2. Adviseren over en opstellen van de meerjarenbegroting, kwartaalrapportages en jaarverslaglegging op niveau van de eenheid.
 3. (Doen) realiseren van de planning en control van de eenheid.
 4. Vorm en inhoud geven aan de administratieve inrichting en organisatie van de eenheid.
 5. Aansturen van en participeren in eenheid specifieke en UM-brede projecten op het gebied van bedrijfsvoering én interne projecten die de beroepsgroep controllers binnen de UM verder helpt te professionaliseren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wat verwachten wij?

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Relevante afgeronde opleiding: een master (of eventueel post-HBO) in controlling of accountancy;
 • Aantoonbare werkervaring als controller;
 • Goede kennis van MS-Word, MS-Excel en SAP; PowerQuery/PowerBI is een pré;
 • Een goede beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Daarnaast vinden wij de volgende competenties van belang:

 • Analytisch vermogen;
 • Overtuigingskracht;
 • Integriteit;
 • Plannen en organiseren;
 • Organisatiesensitiviteit;
 • Samenwerken/klantbetrokkenheid;
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid/presenteren;
 • Accuratesse.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

UM wil een aantrekkelijke werkgever zijn. Met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en veel aandacht voor loopbaanontwikkeling (zowel op het gebied van trainingen en opleidingen als carrièremogelijkheden) wil de UM haar werknemers boeien en binden. Het stimuleren van talent is een belangrijke kernwaarde. Verder bieden wij: 

 • Dienstverband voor bepaalde tijd voor 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • De functie controller is ondergebracht in Controller niveau 4, salarisschaal 11 (€3.974-€ 5.439 bruto, excl. vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%) bij een voltijds aanstelling).
  Afhankelijk van ervaring kan inschaling plaatsvinden in de aanloopsalarisschaal 10 (€2.960- € 4.670 bruto, excl. vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%) bij een voltijds aanstelling).
 • 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering.
 • Flexibele werktijden en goede work-life balance.
 • 232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling en de mogelijkheid om dit nog iets uit te breiden.
 • Extra feestdagen (zoals carnavalsmaandag en –dinsdag, goede vrijdag en Bevrijdingsdag).
 • ABP-pensioenregeling

 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Daarnaast zijn er 5 servicecentra: de Universiteitsbibliotheek, het Studenten Service Centrum, de Facility Services, het ICT Servicecentrum en Finance. Tot slot is er nog het Maastricht University Office. Alle servicecentra en het Maastricht University Office adviseren en ondersteunen het College van Bestuur, de faculteiten en de collega servicecentra.

Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl.

Afdeling

Finance

Finance zorgt enerzijds voor het adequaat voeren van de gehele financiële administratie en anderzijds heeft het een beleidsmatige/ adviserende functie voor alle universitaire bestuurs- en adviesorganen. Het servicecentrum bestaat uit circa 150 medewerkers (130 fte), ingedeeld in een zevental afdelingen, waaronder Control. Kernbegrippen bij de administratie zijn: up to date, volledig, juist, betrouwbaar en zo efficiënt mogelijk (low cost). Bij de beleidsmatige/ adviserende functie gaat het in het bijzonder om een optimale ondersteuning van het beslissingsproces, anticiperen op behoeften en maximale toegevoegde waarde. Finance is (samen met andere organisatieonderdelen) fors aan het investeren in technologische innovaties om “future proof” te blijven.

De afdeling Control bestaat uit circa 35 medewerkers. Bijna allemaal werken ze op locatie bij een faculteit of servicecentrum en zitten dus dicht op de business.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • max. 38 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • AT2023.257

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Tongersestraat 53, 6211 LM, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you