Onderwijsadviseur

Onderwijsadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
2 jun 18 jun Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderwijsadviseur bij ECO lever je een concrete bijdrage aan de verbetering en innovatie van het OU-onderwijs. Je ondersteunt en adviseert (teams van) docenten bij het ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden van cursussen. Daarbij richt je je op thema’s vanuit het OU-onderwijsmodel, zoals activerend onderwijs, hybride onderwijs, community-vorming en feedback. Daarnaast werk je mee aan wisselende onderwijsinnovatie projecten. Je bent dus breed inzetbaar.

Taken

Je hebt diverse rollen als begeleider, onderwijsadviseur, projectmedewerker en trainer. Zo werk je als begeleider samen met en in teams van docenten aan het verbeteren van het onderwijs en ondersteun je in je rol als adviseur het management bij de implementatie ervan. In projecten werk je mee aan de ontwikkeling van nieuwe onderwijsproducten en als trainer verzorg je cursussen aan docenten over diverse aspecten van het OU-onderwijs. Deze rollen wisselen regelmatig, maar in alle gevallen sta je in nauw contact met je primaire stakeholder, de docent.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante masteropleiding afgerond, bij voorkeur een onderwijskundige master
  • Je hebt een BKO of soortgelijke lesbevoegdheid behaald of bent bereid deze te behalen
  • Je beschikt over een mix van onderwijskundige en onderwijstechnologische expertise
  • Je hebt ervaring met het vernieuwen van onderwijs in (agile) projectteams samen met docenten en andere experts
  • Je bent flexibel, klantgericht en ziet verandering als een uitdaging.

Net zo belangrijk als je kwalificaties en ervaring vinden wij je motivatie en persoonlijkheid, zodat we samen een goed team kunnen gaan vormen. Daarbij is het van belang dat je een fijne collega bent die op alle niveaus weet te verbinden, die denkt in kansen en die resultaten kan boeken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

Salaris

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.439,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Daarnaast biedt de Open Universiteit goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof. Als medewerker van de OU kun je gratis OU-cursussen en -opleidingen volgen.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Teaching & Learning Centrum

Teaching & Learning Centrum breidt uit
Het Teaching & Learning Centrum van de OU (Expertisecentrum Onderwijs ECO) is dé partner van faculteiten bij de invoering en doorontwikkeling van het OU-onderwijs en onderwijstechnologische faciliteiten. Wij adviseren, begeleiden en professionaliseren docenten bij het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie, de exploitatie, de evaluatie en de innovatie van het activerend academisch afstandsonderwijs. Het ECO-team bestaat uit zo’n 40 onderwijsadviseurs, onderwijstechnologen, docent-trainers, specialisten op het gebied van multimedia en kwaliteitszorg en product owners / projectmanagers voor onderwijsinnovatie. We werken steeds vaker in agile themateams, waarin verschillende interne en externe specialisten samen optrekken.

In verband met uitbreiding van de werkzaamheden zoekt het ECO-team meerdere nieuwe collegae. Deze vacature is met name gericht op onderwijsadvies. Voor de andere vacature, zie Tell a friend onderaan deze vacature.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 30.4—38 uur per week
  • Universitair
  • ECO/23073

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Valkenburgerweg 177, 6419 AT, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you