Hoofd Digitalisering io

Hoofd Digitalisering io

Geplaatst Deadline Locatie
2 jun 29 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Digitalisering is een jonge afdeling in oprichting. De afdeling is weliswaar nieuw, maar de teams en werkzaamheden niet. Door deze werkzaamheden samen te brengen in één nieuwe afdeling kunnen wij veel bereiken! En als nieuw hoofd Digitalisering ben jíj nu aan zet.

Functieomschrijving

De afdeling Digitalisering is een jonge afdeling in oprichting. De afdeling is weliswaar nieuw, maar de teams en werkzaamheden niet. Door deze werkzaamheden samen te brengen in één nieuwe afdeling kunnen wij veel bereiken! En als nieuw hoofd Digitalisering ben jíj nu aan zet. Samen met je team van vakprofessionals zorg je voor de doorvertaling van onze doelen omtrent duurzame toegang en de digitaliseringsstrategie naar soepele werkprocessen. Je doorgrondt deze processen,  je legt  de verbinding met onze maatschappelijke opgaven en je durft de juiste strategische keuzes te maken. Daarbij heb je als hoofd Digitalisering veel aandacht voor mensen en teams. En er is meer. Jij bent het hoofd Digitalisering dat:

  • richting geeft, de teams helpt in hun ontwikkeling en met een persoonlijke benadering medewerkers meeneemt in de beweging van de KB.
  • continu leren, verbeteren, resultaat neerzetten en innoveren in de werkprocessen brengt.
  • de KB vertegenwoordigt in relevante netwerken om gezamenlijk maatschappelijke doelen te bereiken.
  • het voortouw neemt bij het positioneren van digitalisering van papieren erfgoed als een kerntaak van de KB.
  • het te behalen resultaat, maar ook de verwachtingen, goed afstemt met collega’s en met onze scanleveranciers.

Daar komt bij dat de KB als organisatie en onze digitale infrastructuur in verandering zijn. Dit heeft invloed op de continuïteit van het werk, de inzet van onze collega’s en de manier waarop we met elkaar samenwerken. Als leidinggevende bij de KB stel je als ‘mede mogelijk maker’ altijd het vraagstuk centraal om doelen te bereiken. Lees hier meer over onze besturingsfilosofie.

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw flexibiliteit binnen een complexe, veranderende omgeving gecombineerd met faciliterend leiderschap? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature hoofd Digitalisering aanvult met:

  • minstens 3-5 jaar ervaring als leidinggevende, in een complexe en veranderende omgeving.
  • ervaring met procesdenken, agile werkwijzen en verandermanagement.
  • oog voor de kracht van mensen en het stimuleren van persoonlijke leiderschap.
  • het kunnen verbinden van mensen en doelen.
  • bij voorkeur ervaring in de bibliotheek-, archief-  of erfgoedsector.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB, dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

  • een brutomaandsalaris tussen € 5.657 en € 6.890 (schaal 13).
  • om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • een goede werk-privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
  • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.
  • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
  • een dertiende maand (8,33%).

Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature hoofd Digitalisering is een dienstverband voor 36-40 uur per week aan de orde. Lees hier meer over onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Nationale bibliotheek KB

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waarin iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met onze netwerkpartners.

Afdeling

Digitalisering

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen een team sterker maken. Dat ervaren we ook zo binnen onze nieuwe afdeling Digitalisering i.o. dat werkt aan duurzame toegang tot ons papieren erfgoed. De afdeling is recentelijk ontstaan vanuit twee specialistische teams op het gebied van massadigitalisering. Mogelijk wordt hier op korte termijn een derde team aan toegevoegd. De afdeling wordt, met jou aan het roer, nu verder ontwikkeld. De teams gaan in de komende periode veel meer gebruik maken van elkaars kracht. De afdeling bestaat nu uit 22 (mogelijk zo’n 32) collega’s, variërend van informatiespecialisten, redacteuren full-tekst digitalisering en materiaalvoorbereiders. Hoe jouw toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als betrokken, trots en waarin men zich bewust is van de samen nog te maken professionele stappen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • 36—40 uur per week
  • €5657—€6890 per maand
  • Universitair
  • 23-035-E

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you