Financial trainee (0,8 - 1,0 fte)

Financial trainee (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 16 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universiteit Utrecht zoekt twee Financial Trainees! Zoek je een baan bij een maatschappelijk betrokken werkgever? Dan maken we graag kennis met jou!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Het traineeship heeft een looptijd van twee jaar waarin je in drie verschillende financiële functies werkzaam zult zijn. Concrete voorbeelden zijn:
 • Projectcontroller: als adviseur van de projectleider draag je bij aan zorgvuldig beheer van het budget voor complexe wetenschappelijke projecten. Je bewaakt dat de beschikbare middelen overeenkomstig de geldende (subsidie-) voorwaarden worden geadministreerd en besteed. Je rapporteert periodiek over de uitnutting van het budget en de risico’s.  
 • (Departements-)controller: je voert regie op de totstandkoming van kwartaalrapportages, begroting en jaarrekening. Je hebt een scherp oog voor cijfers en bent in staat om deze cijfers te vertalen naar een deskundig en stevig advies aan het management.
 • Business analist: je analyseert een financieel proces, brengt risico’s in beeld, onderzoekt mogelijkheden voor efficiencyverbetering (bijvoorbeeld met de lean-methodiek) of je digitaliseert het proces met onze tooling.
Dit zijn enkele willekeurige voorbeelden; er zijn nog veel meer mogelijkheden. We horen graag waar je interesse ligt en dan zorgen we samen voor passende opdrachten.

Naast versterking van je vakmanschap ‘on the job’ is er ook ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een persoonlijke mentor die met je meedenkt over je talenten en ambities. Je volgt trainingen gericht op adviesvaardigheden, overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit. Daarnaast kun je met je persoonlijke opleidingsbudget van € 4.000 ook nog andere passende opleidingen volgen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wie ben jij?
 • Je hebt minimaal een hbo masterdiploma of je rondt je master binnenkort af.
 • Je bent enthousiast, ambitieus en leergierig. Met behulp van je frisse blik kom je met nieuwe ideeën om ons werk nóg beter te doen.
 • Je werkt graag samen met anderen en hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Je werkt zelfstandig, op de universiteit en vanuit huis.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij gebleken geschiktheid - uitzicht op verlenging met 1 jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.098,- en maximaal € 4.257,- (schaal 9 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Wil je meer weten over onze universiteit? Bekijk dan de Utrecht University Campus Tour.
De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De jaarlijkse begroting van onze universiteit heeft een omvang van € 1,1 miljard. Bij ons werken ruim 150 financials aan het beheer van deze omvangrijke en complexe geldstroom: van administrateur tot treasurer en van projectcontroller tot financieel directeur. Tijdens het traineeship krijg je de mogelijkheid om te ontdekken welk financieel aandachtsgebied het beste bij jou past.

Specificaties

 • Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • HBO
 • 1211029

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you