Controller (0,8 - 1,0 fte)

Controller (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 25 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een belangrijke rol spelen in het complexe proces waarin jaarlijks zo'n € 750 miljoen binnen onze organisatie wordt verdeeld?

Functieomschrijving

Ben je als ervaren controller op zoek naar een uitdagende positie? Dan maken we graag kennis met jou. Bij ons vind je afwisseling, inhoudelijke uitdagingen en een goede werk-privé balans.

In deze rol beheer en optimaliseer je het Universitair Verdeelmodel (UVM). Dit model is essentieel voor het toewijzen van middelen aan verschillende faculteiten en diensten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het signaleren en analyseren van externe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs- en onderzoeksbekostiging. Je draagt actief bij aan het beleid op dit vlak en speelt een belangrijke rol in de planning- en controlcyclus van onze universiteit.

Als onderdeel van de afdeling Financieel Beleid & Control (FB&C) werk je samen met acht gepassioneerde professionals. Samen zorgen wij voor de interne middelenverdeling. We voeren we de planning- en controlcyclus uit, inclusief de totstandbrenging van de jaarrekening en de begeleiding van de jaarrekeningcontrole. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor projectcontrol en fungeren we als expertisecentrum voor fiscale zaken.

FB&C maakt deel uit van de centrale directie Financiën Control en Administratie (FCA). Deze directie omvat ook de afdelingen Control Universitaire Bestuursdienst, Processen & Systemen en het Administratief Service Centrum. Samen werken we aan het bevorderen van een efficiënt financieel beheer en het ondersteunen van de strategische doelstellingen van de universiteit.  

Wat ga je doen?
  • Je beheert en optimaliseert het universitaire verdeelmodel waarmee de middelen worden toebedeeld aan de faculteiten en diensten.
  • Je volgt externe ontwikkelingen op het gebied van universitaire bekostiging en vertaalt deze naar het toewijzingsproces. Hiervoor onderhoud je contacten met externe en interne stakeholders.
  • Je brengt de jaarlijkse universitaire kaderbrief tot stand.
  • Je bent adviseur van de financieel directeur en het College van Bestuur met betrekking tot vraagstukken over bekostiging- en middelenverdeling.
  • Je draagt bij aan de planning- & controlproducten binnen de afdeling.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Je hebt een hbo-/wo-werk- en -denkniveau en een bedrijfseconomische achtergrond.
  • Je hebt ten minste 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je beschik over een sterk cijfermatig inzicht en een scherpe, analytische blik.
  • Je bent communicatief sterk en in staat om complexe zaken helder over te brengen.
  • Als ervaren adviseur heb je het vermogen om te verbinden.
  • Je bent goed in samenwerken en bereid om bij te dragen over de grenzen van je takenpakket.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 5.506,- en maximaal € 6.702,- (schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De afdeling Control UBD bestaat uit 11 collega’s en is onderdeel van de centrale directie FCA⁠. De afdeling is verantwoordelijk voor het monitoren van de beleidsuitvoering en risico’s bij de diensten en adviseert en rapporteert over de voortgang⁠.

Specificaties

  • Financiën
  • 32—40 uur per week
  • €5506—€6702 per maand
  • HBO
  • 1211059

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you