Coördinator Meldpunt Sociale Veiligheid Studenten (0,8 – 1,0 fte)

Coördinator Meldpunt Sociale Veiligheid Studenten (0,8 – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 18 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Waar mensen samenwerken, is het actief creëren en borgen van een veilig werk- en leerklimaat uiterst belangrijk. Hierbij is naast een stevige zorgstructuur en passend beleid, vooral nodig dat er een open dialoog mogelijk is in de organisatie en dat stiltes kunnen worden doorbroken. Hiertoe is bewustwording, scholing en begeleiding in de praktijk nodig om een sociaal veilig werk- en leerklimaat te bewerkstelligen. De Universiteit Maastricht wil haar zorglandschap verder verstevigen door de inrichting van een Concern & Complaints Point voor studenten. Hiervoor breiden wij uit met een onafhankelijke functionaris ‘coördinator meldpunt sociale veiligheid studenten’ die dit loket invulling gaat geven.

Functieomschrijving

Het takenpakket van de coördinator meldpunt sociale veiligheid studenten valt uiteen in twee onderdelen. Je bent verantwoordelijk voor informatievoorziening over het onderwerp sociale veiligheid en specifiek seksuele veiligheid voor studenten én je vervult de rol van eerste meldpunt voor individuele casussen. In meer detail betekent dit het volgende:

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het creëren van bewustzijn en het stimuleren en faciliteren van de dialoog binnen het brede thema van sociale veiligheid voor studenten. Dit doe je door de informatievoorziening up-to-date te houden, o.a. op de website, door voorlichting te geven en zorg te dragen voor een actueel trainingsaanbod voor studenten en relevante collega’s. Hierin werk je samen met het team sociale veiligheid voor medewerkers. Je bent daarnaast (mede) verantwoordelijk voor (preventie)beleidsontwikkeling op universitair niveau over dit thema.

Ook ben je een laagdrempelig meldpunt voor studenten. Zij kunnen bij jou terecht voor een luisterend oor, advies of om een melding te maken van ongewenst of zorgwekkend gedrag. Je bent verantwoordelijk voor de professionele beoordeling van de melding, de risico-inschatting van de gemelde situatie en het ontwikkelen van een plan van aanpak. Je schakelt de juiste collega’s – zoals de vertrouwenspersonen – in en zorgt dat meldingen op een juiste en passende manier worden opgepakt. Je hebt de vaardigheden om gesprekken te voeren en te leiden op alle niveaus en met zowel mogelijke slachtoffers en daders, soms ook in een mediërende rol. Regelmatig zal je geconfronteerd worden met meningsverschillen, conflicterende belangen, frustratie en onwil. Daar laat jij je niet door uit het veld slaan.

Naast het oppakken en doorverwijzen van casuïstiek rapporteer je meldingen, organiseer je casusoverleg en signaleer je trends. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor de thema’s zorgwekkend en ongewenst gedrag.

Dit alles doe je in overleg met je collega’s van het team sociale veiligheid studenten en het team sociale veiligheid voor medewerkers, waarbij je een verbindende rol vervult.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Jij herkent jezelf in onderstaande eigenschappen:

 • Uitstekende communicatieve- en gespreksvaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Een evenwichtige persoonlijkheid met een onafhankelijk oordeelsvermogen;
 •  Reflectievermogen op het eigen gedrag en dat van de ander;
 • Op een integere wijze omgaan met persoonlijke en vertrouwelijke informatie;
 • Open en direct, met durf om het moeilijke te benoemen op een gepaste manier;
 • Gericht op verbinding met de ander.

De persoon die wij zoeken bewaart op een professionele wijze afstand tot het gespreksonderwerp en de gesprekspartner en is in staat om tegelijkertijd de juiste betrokkenheid en empathie te tonen.

Wat verwachten we nog meer van jou?

 • Je bent geschoold in een relevant vakgebied voor deze materie;
 • Ervaring met het behandelen van casuïstiek rondom (sociale) veiligheid;
 • Ervaring in en kennis van de universitaire werk- en leeromgeving is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

Wat bieden wij?

 • Je gaat aan de slag bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht met een uitdagende werkomgeving en fijne collega’s;
 • Salaris conform CAO Nederlandse Universiteiten schaal 10 (tussen € 2960,- en € 4670,- bruto per maand o.b.v. een fulltime aanstelling) afhankelijk van opleiding en ervaring. Exact UFO-profiel wordt nog vastgesteld, mogelijk wordt dit “projectleider 1”;
 • In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing;
 • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan: flexibele werktijden, 232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling (met de mogelijkheid om door 2 uur per week meer te werken dit uit te breiden tot 328 uur per jaar), een goede pensioenregeling, mogelijkheid tot thuiswerken waarbij een thuiswerkplek gefaciliteerd wordt, gebruik maken van sportfaciliteiten, ouderschapsverlof en CAO á la carte;
 • Contract voor bepaalde tijd van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren. 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 30.4—37.9 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO
 • AT2023.265

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you